Inlägg från: Anonym (lärarhustru) |Visa alla inlägg
  • Anonym (lärarhustru)

    När ringer du Pelles lärare? a.k.a. Har lärare alltid jour?

    Anonym (Eller?) skrev 2013-07-29 13:36:52 följande:
    Jag skulle ALDRIG vilja bli lärare med tanke på hur mycket skit man får utstå... Skulle du vilja? Tror du att man inte kan bli utarbetad fastän man får 8 veckor ledighet varje sommar?
     

    Eller också för att man, i princip, aldrig kan ta semester en vecka när man känner att det skulle vara behövligt, trots att man har komptimmar som räcker och blir över. Man kan liksom inte ta en sista minuten med resten av familjen.. Sen är det faktiskt så att lärare (åtminstone min make) förvisso kan ha det ganska lugnt ett tag, men när det sen är prov och inlämningar och muntliga prov och redovisningar efter varandra så blir det ganska tufft. Och då talar vi inte om nationella prov ens. Man kan ju kanske tycka att de kan planera sin tid bättre, lägga proven på olika veckor osv. men om man nu börjar tre kurser på samma dag, så blir det inte så lätt att hinna med att lägga alla prov och redovisningar på olika veckor, man ska ju hinna med hela kursen innan termin eller läsår är slut och då kan man liksom inte deala lite och ta provet tre veckor senare på sommaren t.ex. för att man inte hunnit med under läsåret..
  • Anonym (lärarhustru)
    Anonym (Amelie) skrev 2013-07-29 18:28:16 följande:
    Kan nämna att jag vid tillfällen blivit kvar på jobbet några timmar efter att jag egentligen slutat för att en förälder inte kan prata före tex kl 18 (och jag inte vill ge ut mitt hemnummer). Kul. Nä. Men jag slipper samtal mitt i middagen etc.

    Intressant är ju att du som lärare måste finnas kvar på jobbet för att f ö r ä l d e r n inte kan prata före klockan 18. Du som lärare ska ju uppenbarligen inte ha problem med det, du är ju lärare..
Svar på tråden När ringer du Pelles lärare? a.k.a. Har lärare alltid jour?