• paron

    Någon mer som precis fått mf och vill försöka igen?

    Förra lördagen var jag in till akuten pga värk & blödningar. Var i vecka 13 då. Fick göra ett ultraljud och där konstaterade läkaren att fostret bara var 5 veckor. Graviditeten hade stannat av. Dagen efter blev jag kallsvettig, yr och fick väldigt ont. Då kom en stor klump ut och sedan var smärtan borta och jag blödde inte alls lika mycket längre. Fick komma tillbaka i torsdags för ett nytt UL. Det fanns då inget kvar i livmodern. Har varit sjukskriven hela veckan och i fredags slutade det blöda. Vill nu försöka igen och hoppas på att pricka in ÄL nu direkt efter missfallet. Vi ville så gärna ha barnet och detta tog hårt på oss båda två. Vi båda har varit sjukskrivna i en vecka. Vi som va så lyckliga över att vara gravid :( Ville bara skriva av mig....

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-11-25 22:34
    Här mina vänner följs vi åt mot vårt plus ❤️

    www.familjeliv.se/Forum-4-47/m70674639.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-11-25 22:37
    www.familjeliv.se/Forum-11-235/m71745681.html

    Här är nog rätt länk :)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-12-27 11:30
    Hej mina systrar!
    Vill berätta att efter 5 försök efter vårt MA så har vi nu lyckats att odla ett litet frö som nu ska växa till sig!
    Efter alla månader med äl-tester, tiotal gravtester, förväntningar och besvikelser så bestämde jag & sambon att vi tänkte ta en paus. Vi tog en månads semester från alla tester, sexuella kraven och allt som vi använde oss av. Jag tog till och med avstånd från familjeliv. Jag unnade mig vin, brieost och slutade ta folsyra. Vi hade sex när vi kände lust och för en gång skull levde vi som vi brukade göra och all press & stress rann av oss. Att det skulle visa sig nu att det var just denna månad som det tog sig, är ett mirakel.

    Så snälla tjejer, ta en månad av, stressa ner, låt kroppen, själen och psyket vila. Ta hand om förhållandet (som blir lite ansträngt under alla dessa försök). Tror att det kan underlätta en befruktning.

    Det finns hopp trots allt.
    Puss & kram från TS (Petra)

  • Svar på tråden Någon mer som precis fått mf och vill försöka igen?
  • many87

    Vi vill gärna också bli gravida igen men kommer högst troligt inte lyckas..
    Fick MA för 2,5v sen gjorde abort hemma för 2v sen.. Ska in till min läkare nu i mitten av augusti och kolla så allt är borta..

    Men psykiskt är de jobbigt.. Upp å ner höra dagen..

  • Anonym (Jessica)

    Jag fick missfall igår. Det tog också hårt på oss. Dock var jag bara i vecka 7 men vi har försökt ett tag nu och hoppades verkligen att det var våran tur nu.

     vad jobbigt för dig, jag hoppas att allt går bättre nästa gång.  
    Styrkekramar till er!  

  • paron
    many87 skrev 2013-08-04 22:00:22 följande:
    Vi vill gärna också bli gravida igen men kommer högst troligt inte lyckas.. Fick MA för 2,5v sen gjorde abort hemma för 2v sen.. Ska in till min läkare nu i mitten av augusti och kolla så allt är borta.. Men psykiskt är de jobbigt.. Upp å ner höra dagen..

    Jag tror inte vi heller kommer att lyckas då min sambo ska vara i Norge hela nästa vecka och halva veckan därpå. Så om jag har ÄL precis som efter en vanlig mens så missar vi nog den nu. Fast man vet ju aldrig, det kan ju ta ett tag för kroppen att återhämta sig. Ja psykiskt är det otroligt jobbigt, men tror att en ny graviditet kan få mig på andra tankar, få mig att bli glad igen. Nu ser jag ju bara gravida kvinnor vart jag än går och då tycker jag bara livet är orättvist :/
  • paron
    Anonym (Jessica) skrev 2013-08-04 22:12:08 följande:
    Jag fick missfall igår. Det tog också hårt på oss. Dock var jag bara i vecka 7 men vi har försökt ett tag nu och hoppades verkligen att det var våran tur nu.  vad jobbigt för dig, jag hoppas att allt går bättre nästa gång.   Styrkekramar till er!  

    Beklagar ert missfall :( Hoppas det går bra för er med. Kram
  • Anonym (Amanda)

    Jag och min sambo var nästan i samma sitts som er, fick en blödning i v.14 och då såg dem på vul att fostret var dött sedan vecka 6. Fast att alla symtom var kvar tills v.14. Detta skedde i mitten på april och nu har vi plussat igen och är nu i vecka 11. Håller tummarna för er !

  • many87

    Vi har ett barn sen innan men hon är ivf barn å denna graviditet var också med hjälp ned sprutor å så, på sista försöket. Har bara egen äl några gånger per år.. Nu väntar vi till nästa år sen gör vi en ny ivf om inget hänt tills dess..

    Visst är de orättvist med allas magar... Håller helt med.. Jag försöker å inte tänka på graviditet alls eftersom vi troligen inte kommer bli gravida själva men de känns svårt.. Varje dag är ju upp å ner...

  • Anonym (plop)

    vi fick missfall under semestern, den 8e juli fick skrapas då jag akut blöde. Det visade sig att graviditeten stannade redan i vecka 6-8 vi trodde dock att vi var i vecka 12+3. Slutade blöda 4 dagar senare och började prova igen nästan direkt och hoppas på ett + men tror inte det blir något denna månad.

    Jag är fortfarande ledsen, hade redan börjat se  "Bean" som vårat barn. Trodde inte att jag skulle få missfall och nu är jag livrädd att om vi får ett plus att det kommer gå fel igen.

    Hur tänker ni, jag vill ju inte stressa upp mig och kan inte tänka att det är bra om man vill eller är gravid. Om man går och nojar sig. Och vågar man glädjas och ta till sig gravidieten. Vill ju inte bli så ledsen och fäst som jag var vid "Bean" så tidigt.

    Några tips?

    Har inte direkt någon att prata med detta om, ingen av mina vänner har haft missfall så  känns som om dom inte kommer förstå hur rädd och nojig jag kommer bli om jag plussar igen.

  • paron
    Anonym (plop) skrev 2013-08-05 09:31:06 följande:
    vi fick missfall under semestern, den 8e juli fick skrapas då jag akut blöde. Det visade sig att graviditeten stannade redan i vecka 6-8 vi trodde dock att vi var i vecka 12+3. Slutade blöda 4 dagar senare och började prova igen nästan direkt och hoppas på ett + men tror inte det blir något denna månad. Jag är fortfarande ledsen, hade redan börjat se  "Bean" som vårat barn. Trodde inte att jag skulle få missfall och nu är jag livrädd att om vi får ett plus att det kommer gå fel igen. Hur tänker ni, jag vill ju inte stressa upp mig och kan inte tänka att det är bra om man vill eller är gravid. Om man går och nojar sig. Och vågar man glädjas och ta till sig gravidieten. Vill ju inte bli så ledsen och fäst som jag var vid "Bean" så tidigt. Några tips? Har inte direkt någon att prata med detta om, ingen av mina vänner har haft missfall så  känns som om dom inte kommer förstå hur rädd och nojig jag kommer bli om jag plussar igen.

    Jag är såklart också nojig och rädd att det ska bli ett missfall igen. Men samtidigt tar tron och hoppet över och jag vill inget hellre än att bli gravid så snart som möjligt. Tror inte vi heller kommer plussa denna månad, men håller tummarna ändå!!! Lycka till alla andra! KRAM
  • Maria Sofia

    Hej!

    Jag har också nyligen haft missfall. Jag var i vecka 9 när blödningarna startade. MA konstaterades för ca två veckor sedan. Det har varit väldigt kämpigt med allt blödande men hoppas att det snart slutar. Fick nu i veckan cytotec för att få ut det sista.
    Jag och min sambo vill så klart få ett nytt plus. Vi längtar så otroligt mycket efter barn och nu ser jag också magar och barnvagnar överallt! Det här var min första graviditet och jag vet att missfall är vanligt (var femte graviditet enl min barnmorska) men det är oerhört jobbigt. Att graviditeten inte blev lyckad har jag accepterat men så länge blödningen pågår så känns allt fortfarande väldigt nära. Jag vill bli av med detta och få krafter att fortsätta vidare. Vi har inte berättat för någon att vi väntade barn och därför vet heller ingen om att vi fått missfall.

    Om jag får säga det själv så är jag och alla ni andra riktiga kämpar! Min sambo förstår nog inte hur psykiskt påfrestande det har varit.

    Pepp pepp till oss alla! Det här ska gå!!

  • Danni 83

    Jag har också precis fått mf. Började blöda i torsdags på (6+0), har blivit värre under helgen och idag skedde själva mf, eller vad man kan kalla det på 6+3. Stod i kassan på Konsum när jag kände hur det släppte. Ville inte hem och kolla alls :-/ hade nog fortfarande hoppet uppe. Har läst mkt om mf sista dygnet och på 1177 stod det att från v7 så kan det komma ut en embryo, jag hade verkligen ingen aning om detta. Trodde att det fortfarande var för tidigt för att se något, att det bara skulle komma som en kraftig mens . Men i bindan så låg där ett ca 5 cm och kanske 2 cm brett liten blodig klump. Det var faktiskt chockerande och jag visste inte vad jag skulle göra. Ropade på mannen som kom och gjorde en liten liten kartong och så rullade vi in det i papper och begravde det i trädgården. Ska köpa ett litet ljus tänkte jag. Fan att man kan bli så ledsen fast man vet att det är stor risk. På 1177 stod det att när du känner att embryot kommer så kan du gå på toa. Men det hade jag aldrig hunnit kan jag säga, inte ens om jag varit hemma. Kände ju samtidigt som det kom. Tårarna kom också kan jag ju säga när vi såg allt hemma. Nu kanske det blev många detaljer för vissa, ursäkta det blev bara en sån otäck upplevelse. Jag har två barn sen innan, 6 och 3 år. Vill försöka igen, så fort som möjligt men kanske inte orkar psykiskt. Kram till er alla här inne som också gått igenom detta otroligt jobbiga och känslomässigt påfrestande.


    Mamma till två hjärtan. Alvin 2007. Liam 2010.
Svar på tråden Någon mer som precis fått mf och vill försöka igen?