• sama12

    Utredning sommar/höst 2013

    Vi ska på vårt första möte i nästa vecka och nervöst när man inte riktigt vet vad som väntar. Spermaprov är redan gjort på mannen. Då jag går på nedreglering på grund av endometrios som lider mot sitt slut har de skyndat på det lite.
    Vet inte alls vad för undersökning av mig som står på tur.
    Man hinner tänka mycket, men jag känner en övertygelse om att det snart är vår tur, på ett eller annat vis.
    Men det är ändå nervöst, nog mest för att jag verkligen inte gillar att gå till doktorn. Blir alltid så löjligt gråtfärdig.

  • sama12

    Nyss hemkommen efter undersökning av äggledare. Inget skönt alls, men nu känns det ok igen. Allt såg ut som det skulle och både jag och mannen fick lämna lite blodprover så skulle doktorn ringa i nästa vecka.
    Denna eviga väntan men ett steg i taget så ska det nog gå bra.

  • sama12

    Jag tyckte att det gjorde fruktansvärt ont. Men tänkte hela tiden "bebisbebisbebis".
    Sen har vi ju alla olika smärttrösklar så för dig kanske det inte känns lika mycket.
    Och det gick över ganska så snabbt. Man fick smärtstillande att ta en timme före.
    När ska du göra det juronjaure?

  • sama12

    Juronjaure: jag kan bara hålla med om att det är orättvist!
    Det kommer att gå bra med din undersökning ska du se. :)

  • sama12

    Fy vad jobbigt juronjaure.

    Jag skulle fått börja på stimulering i nästa vecka, men tydligen var jag inte vaccinerad mot röda hund? Har ju fått spruta, men det kanske går ur kroppen? Så nu ska jag istället vänta på en vaccinationstid och sen vänta ytterligare fyra veckor.

  • sama12

    Juronjaure: jag är nedreglerad nu och har varit i ett halvår. Jag är i klimakteriet. Och nu ska jag få stimulering för att veta exakt när min ägglossning är. Målet är att hålla mig helt mensfri.

    Det med vaccineringen fattade jag inte. Ska väl hålla hela livet? Annars borde ju alla som vill bli gravida gå och kolla sig?

  • sama12

    Hallonbacken: jo, doktorn berättade om konsekvenserna så det är ju självklart att ta den. Det jag tyckte var konstigt är att jag faktiskt har blivit vaccinerad när jag gick i skolan. Det är 18 år sen jag fick den och trodde att det var för hela livet sen. Att vänta fyra-sex veckor extra är jobbigt men ändå väldigt lite med tanke på att vi redan väntat ganska länge.

  • sama12

    Alla har ju olika smärttrösklar och min är inte så hög. Så på mig gjorde det fruktansvärt ont. Men man överlever för det är ju för en god sak :)
    Men visst är det så, mest skräckhistorier man hör på nätet om både det ena och andra.

    Jag ska bli vaccinerad mot röda hund på torsdag och sen är det fyra veckors väntetid till att börja behandling. Segt, men nödvändigt.

Svar på tråden Utredning sommar/höst 2013