Inlägg från: BrokenWings |Visa alla inlägg
  • BrokenWings

    Otroligt rädd för förlossningen

    väntar barn nr 2 i slutet på september, och är livrädd för att föda vaginalt,  med första barnet vart det akut kejsarsnitt så detta blir något nytt för mig, är livrädd för att föda vaginalt. Har dessutom fått graviditetsdiabetes nu så man vet aldrig om allt startar tidigare eller ej.
    behöver peppning och goda råd på hur jag ska tänka inför denna förlossning. 

  • Svar på tråden Otroligt rädd för förlossningen
  • BrokenWings
    Livetsomdeär skrev 2013-08-10 16:17:26 följande:
    Vad är det som skrämmer er mest? Att det ska göra ont? Att man ska spricka? Eller att ngt ska gå snett?

    Jag hade en sk jobbig förlossning. Låg inne i 12 timmar med värkar utan smärtstillande. Tog sedan epidural och 3 timmar senare kom min lilla tös. Jag var inte rädd en enda gång under den tiden. Utmattad men kände mig trygg med personalen och min sambo som var otroligt bra stöd. Jag hade ont men det var ingen smärta som jag inte kunde kontrollera. Kände aldrig att det gjorde så ont att jag skull e dö eller liknande utan det var värkar som kom med jämna mellanrum. Efter att jag fått epiduralen blev jag piggare och kände knappt av värkarna. helt plötsligt skulle jag krysta för att jag var öppen 10 cm. Krystade 2 ggr sen gled lillan ut. Kände det knappt.
    När jag fått upp henne på mitt bröst så försvann allt som hänt innan. De 15 timmar det tog var bara ett minne...
    Skrattande Önskar er lycka till! !

    Minbokomlivet.blogg.se
    Det är nog alla 3 frågor du skrev, att det ska göra extremt ont, sprick eller att något går snett. 
    Jag vet att man ej borde tänka så med det är svår då det är första gången jag ska föda normalt om det nu inte skulle inträffa annat, har bara gjort kejsarsnitt tidigare.. 
  • BrokenWings
    havtorn skrev 2013-08-14 16:44:13 följande:
    Okej, jag hade inte förstått att en tråd om förlossningsrädsla helst ska bestå av inlägg om total sfinkterruptur, blödningar och katastrofsnitt med mera - allt som bekräftar rädslan och kanske gör den ännu värre. Jag trodde att en berättelse om en komplikationsfri förlossning - som väl de flesta ändå är - var mer passande. Men då innebär det alltså att man "briljerar"?

    Till ts: jag har inga tips som du inte redan har fått, utom möjligen detta: är du verkligen livrädd kanske du kan få ett planerat kejsarsnitt om du hellre vill det. Jag känner dem som har fått det också, utan att ha fött barn tidigare över huvud taget. Kanske kan det vara olika i olika landsting, hur svårt eller enkelt man kan få igenom ett sådant önskemål. Hoppas att du slipper vara rädd mer, utan kan få all den hjälp du behöver.
    Jag är nog bara rädd för stunden men när man väl ligger på BB med benen i vädret så tänker an nog på annat..  '
    Jag har redan gjort ett kejsarsnitt så då vill man helst föda vaginalt med om inget går snett.. =) 
  • BrokenWings
    Livetsomdeär skrev 2013-12-20 21:29:05 följande:
    Oj såg nu att det är en gammal tråd :) nyfiken på hur det gick?
    Det gick ganska så bra dottern kom en dag innan planerat snitt, och vi fick veta ca 10 min snittet att vi skulle snittas så det gick väldigt snabbt kan jag lova.

Svar på tråden Otroligt rädd för förlossningen