Inlägg från: mormor 1965 |Visa alla inlägg
  • mormor 1965

    Transexuell 6 årig pojke.....

    Skulle egentligen vilja vara anonym om denna fråga men det går ju inte här, och ämnet passar så bra in här.
    Har kommit i kontakt med en 6 årig pojke som vill vara flicka. Helst vill han alltid gå i klänning, klä sig i smycken och höga skor. Man kan jämföra honom med en flicka riktigt i prinsessåldern.
    Han leker helst med (andra) flickor och gärna med barbien och andra typiska tjejlekar.
    Är fascinerad av honom och fundersam. Kan detta vara nåt tillfälligt i barndomen eller är han en blivande transsexuell, blivande homosexuell eller en sån som helt enkelt känner sig född i fel kön.
    Har någon erfarenheter av detta?
    Han är väldigt rar och behaglig och  omgivningen samt föräldrarna låter honom vara det han är, men har satt upp regler var och när han får gå omkring med klänning.

  • Svar på tråden Transexuell 6 årig pojke.....
  • mormor 1965

    Föräldrarna är rädda att han ska bli mobbad. Det blir han inte än, men när han börjar skolan blir det kanske svårare där det finns äldre mer medvetna barn.
    Och, ja, man kan ju tänka så som du skriver, men eftersom ingen annan gör så, så är det ju avvikande.
    Inga andra pojkar har klänning i förskolan. 

  • mormor 1965

    Jag tyckte det lät fint, som du sa. Det är nog himla svårt att förklara för ett litet barn att alla i samhället inte är så snälla osv. Men kanske man kan säga att manär bra som man är och att mamma och pappa älskar honom oavsett vad han vill vara .

  • mormor 1965

    Men ibland så hör man ju vuxna som gjort könsbyte, som säger att de ända från små kände att de var födda i fel kön.

  • mormor 1965

    Min sambo säger ibland att han är lite avis på alla fina kvinnosaker som finns Och visst, tänk hur mycket skor, väskor, smink, smycken klänningar som finns för kvinnor. Och vad kan en karl variera sig med? Typ alltid likadan kostym, likadana skor, på sin höjd en svart väska för lapptopen. Mycket diskreta smycken. Inte undra på att massa killar tatuerar sig som galningar.

Svar på tråden Transexuell 6 årig pojke.....