• Anonym (u)

    SNABB HJÄLP TACK! biomamma skickar okända att hämta på dagis!

    Det är upp till umgängesföräldern att transportera barnet till och från umgänget, så om pappan är schysst och kör barnet i ena riktningen så borde mamman vara tacksam.

    Umgänget räknas från hämtning och under umgängestiden bestämmer uf (mamman) vem barnet umgås med och vem som vaktar barnet. Pappan kan alltså inte lägga sig i vem mamman skickar för att hämta barnet. Har hon inte möjlighet att hämta barnet själv så är det fullt tillåtet för henne att skicka någon annan, det kan knappast skada en 6-åring att skjutsas 4 mil av någon som han träffat några gånger förut.

    Om jag vore pappan så skulle jag vara väldigt försiktig med att på något sätt anmäla eller stämma mamman pga att hon låter mormor hämta barnet från förskolan/skolan. Utan några andra detaljer så låter det snarare som att pappan försöker stoppa umgänget genom att kräva att enbart mamman får hämta barnet, och det kan slå tillbaka på honom.

  • Anonym (u)
    Anonym (jobbigt) skrev 2013-08-22 21:06:54 följande:
    Alltså om hon skulle vara det minsta intresserad i sin son så kanske hon efter 9 månader kan hämta sin son EN ENDA GÅNG själv.  nej han har inga skyldigheter att lämna!
    Hon hämtar ju sin son och det duger inte åt er. Att hon låter en nära anhörig skjutsa barnet räknas faktiskt som att hon hämtar barnet. Varför är det så petigt för dig att mamman hämtar själv?
  • Anonym (u)
    Anonym (jobbigt) skrev 2013-08-22 21:12:38 följande:
     nejnejnej & åter nej, stopp i backarna med dina påståenden. jag har skrivit ihop en väldigt kort liten historia här så du vet ingenting om varför vi inte vill att han ska åka med andra personen till mamman. det har hänt mycket hemskheter i den lilla pojkens liv tackvare mamman så såra inte iväg!
     haha ja alltså, han skulle ju knappast anmäla pga av det, & det har jag inte skrivt heller.
    Jag kan enbart utgå från vad du har skrivit här, kan knappast tankeläsa mig till vad som hänt i övrigt.

    Du kan ringa och fråga en advokat om du vill, ni kan inte stoppa mamman från att skicka mormor för att hämta barnet. När umgänget börjar (hämtning från förskola/skola) så är det mamman som ansvarar för vem som passar barnet, dvs pappan kan inte lägga sig i vem som hämtar.
  • Anonym (u)
    Anonym (A) skrev 2013-08-22 21:20:08 följande:
    och du vet bättre ? 

    det är faktiskt så att boendeföräldern har skyldighet att lämna hos umgängesföräldern, läs på och läs rätt 
    Jag tror att det är du som ska läsa på lite bättre. Umgänget börjar och slutar på barnets boendeadress och om umgängesföräldern vill tillbringa umgänget någon annanstans än på trottoaren utanför så är det upp till uf att transportera barnet. Om kostnaden för resan är betydande så ska boendeföräldern bidra efter förmåga.
  • Anonym (u)
    Anonym (jobbigt) skrev 2013-08-22 21:29:34 följande:


    nej det har dom inte! Ja jo , det kan man ju tycka men det är verkligen inte lätt att samarbete med henne!
    Jag vet inte hur mormor är, hon har inte vad jag förstår haft kontakt med pojkens mamman på några år pga av biomammans alkohol problem bla.  Just nu tycker jag det mest verkar som att mormorn gör som mamman säger!

    Okej tack för svarGlad
    Nu förstår jag bättre!

    Kan ni ringa till mormor? Det låter nästan som att mormor har sagt ifrån till mamman om alkoholen och då kan ni kanske lita på mormor. Det vore ju jättebra för alla parter om mormor har kontroll under hela umgänget och är en trygg vuxen för sonen.
  • Anonym (u)
    Essien skrev 2013-08-23 12:49:49 följande:
    Väldans vad folk skulle skicka iväg sina småbarn med okända vuxna bara för att det råkar finnas genetiska band. Jag har en farmor jag aldrig träffat för att hon är diagnosticerad psykopat. Men hon kanske skulle ha tagit jätteväl hand om mig när jag var liten bara för att vi är släkt? Och ni skulle dessutom släppa iväg era barn med denna okända människa till en alkoholist som ibland supit till med barnet i hemmet (så tolkar jag iaf en del av ta inlägg så hon kan ju rätta mig om jag har fel). Vilka usla föräldrar ni är. Om det var en alkoholiserad pappa som skitit i sitt barn och som vill ha någon för barnet okänd farbror att agera kurir för transport hem för umgänge så hade det varit annat liv i luckan det kan jag lova... Ts, jag vet inte vilka rättigheter ni har men fortsätt kämpa för pojkens trygghet!
    Man behöver skilja mellan moral och juridik.

    Moraliskt så håller jag med dig om att man vill skydda barnet så långt det går. Det bästa vore väl om mamman hade dagumgänge med barnet några timmar på barnets bostadsort, tex bowlinghall eller lekslott. Då är risken mycket mindre att mamman är alkoholpåverkad under umgänget och barnet slipper åka någonstans.

    Men juridiskt så har boendeföräldern inte rätt att bestämma något sånt på egen hand. Man kan försöka stämma i Tingsrätten och yrka på dagumgänge, och hoppas på att TR dömer till ens fördel. Men det är sällan man får precis det man yrkar på, det är alltid en risk att låta utomstående bestämma över ens eget barns bästa. Sedan behöver man förstå att under umgängestiden är det juridiskt sett umgängesföräldern som har ansvaret för "vardagsbeslut", dvs det är uf ensam som bestämmer vem som ska umgås med, passa eller skjutsa barnet. Som boendeförälder har man alltså ingen juridisk rätt att bestämma vem som skjutsar (eller åker buss med) barnet till umgänget.
Svar på tråden SNABB HJÄLP TACK! biomamma skickar okända att hämta på dagis!