• Regnbågsfärg

    Insemination i Danmark

    Jag och min sambo har bestämt oss för att försöka bli gravida med hjälp av insemination i Danmark, vitanova. Så vi började med att ringa runt till vårdcentraler/barnmorskemottagningar här hemma för att få förtesterna gjorda här hemma. Det visar sig nog vara svårare än man kan tro. Läkaren tyckte också att vi skulle göra det på kliniken i Danmark istället för här hemma. Vi har mejlat vitanova och frågat hur de tycker vi ska gå till väga. Vi bor i västra Skåne och det är inte jättejobbigt om vi måste åka dit för proverna. Men eftersom ingen vet något så frågar vi nu er som kanske redan tagit er igenom detta stadiet. Var gjorde ni testerna innan? (Sverige eller Danmark) Vad betalade ni för proverna ? Är det någon sorts kö till Vitanova? Hur länge fick ni vänta från första kontakten till första inseminationen? Ja jag har säkert tusen frågor men blir glad om nån vet nåt av detta :)

  • Svar på tråden Insemination i Danmark
  • Kronärtskocka

    Jag började åka till Danmark från Göteborg hösten 2010 och de test som då var aktuella att ta ( kanske är andra nu?) var olika sexuelltöverförbara sjukdomar. Dessa var det bara att ringa MVC och säga att jag ville ta, inga problem och gratis. Tråkigt att de inte vill. Att ta prover om sådana sjukdomar ska de väl vara generösa med oavsett vad man ska med resultatet till... Vet inget om vitanova men de danska klinikerna i stort är kända för att det gör smidigt och enkelt att börja behandlingen utan kötid så det är säkert så där med. Lycka till! Spännande att börja försöka!

  • sina

    Vi tog våra prover på citykliniken i Lund. Inget konstigt bemötande alls. Vi sa att vi ville ta prover inför DI i Danmark, och de visste precis vad som behövdes. Det kostade som ett läkarbesök. Vi var på Stork, inte Vitanova, och det var ingen kö. Från första läkarbesök till journalsamtal tog det kanske tre veckor, och sen inseminerade vi på nästa ägglossning.

  • Regnbågsfärg

    Okej tack så mycket! Vi ska kolla om det kostar som ett läkarbesök på den vårdcentralen vi brukar gå till annars kontaktar vi citykliniken i Lund bara för att slippa förklara.

  • Ayjay

    Hej! Jag ska ta mina prover inför en DI! Vi ska gå på SellmerKlinik i Köpenhamn. Jag jobbar i Lund men bor inte där. Kan jag ändå gå på citykliniken och ta proverna? Någon som vet hur reglerna är om att gå i annan kommun?

  • sina

    Du kan lista dig på vilken klinik du vill i Skåne, men de är olika villiga att ta emot ickelistade patienter. Vi var inte listade på citykliniken när vi var där, men det var några år sen.

  • Ayjay

    Jag tänkte lite på kostnaden, är listad på Capio Cityklinik här i min kommun. Dem gör proverna med det skulle kosta runt 1000 kr för alla proverna. Men ni har bara betalat för ett läkarbesök....

  • Q13

    Vi inseminerade på Vitanova nu i augusti! Fick ett plus igår, helt fantastiskt! På första försöket o allt! Ingen kö till vitanova, var bara att köra på när ÄL inträffade. Vi bor i Göteborg och gjorde testerna på vårdcentralen, 100:-... Men iofs så sa vi inte vad de var ämnade till.. ;)

Svar på tråden Insemination i Danmark