Inlägg från: Queenie70 |Visa alla inlägg
  • Queenie70
    Loriyana skrev 2014-01-22 21:17:51 följande:
    Tyvärr är det nog rätt vanligt. Gräsligt enligt min mening. Som om inte barnet har fått genomgå tillräckligt! 



    Så hemskt? Byta land, sammanhang, språk, bli hämtad av nån man inte kan komunicera med och sedan helt plötsligt bli kallad nåt annat och förlora sitt namn. Men vissr blir väl adoptionsföräldrar utbildade i processen? Ordentligt utredda är de ju i alla fall, så det borde ju vara normalt folk...
  • Queenie70
    fabbemam skrev 2014-01-22 21:46:39 följande:
    Tyvärr är verkligheten den att barnet kanske aldrig har blivit tiltalad så många gånger med sitt namn så att det vet vad det heter fast det är mer än två år. Det finns så många anledningar till olika saker som vi adoptivföräldrar får lära oss på den obligatoriska utbilningen att ni kan känna er trygga med att vi vet vad vi gör i betydligt större utsträckning än de flesta oerfarna biologiska föräldrar.



    Finns få barn i tvåårsåldern som inte vet vad de heter även om de befinner sig på barnhem.
  • Queenie70
    Juno skrev 2014-01-24 09:27:43 följande:

    Nä, det är inte gräsligt. Det är en del i anknytningsprocessen. Barnet är inte hjälpt av att ha ett namn som ingen i Sverige kan uttala eller som låter konstigt i svenska ören, och som föräldrarna absolut inte hade valt. Tänk själv att någon annan bestämt namnet på ditt barn, ett namn du inte kan identifiera dig med, men ändå måste kalla barnet.

    Som exempel, vår 2-åring hette Zuzanna, men tilltalades Zuzcha. Z-stavningen är den vanliga stavningen i Polen men vi kände oss inte alls bekväma med det. Att kalla henne Suscha kändes inte heller okej, trots att det var det hon kallade sig själv. Vi valde att behålla namnet Susanna men ändra stavningen, och att kalla henne Sanna. Första halvåret använde vi både Zuzcha och Sanna parallellt tills hon kallade sig själv Sanna.

    Inget gräsligt alls med det
    Jo, faktiskt rätt gräsligt.
Svar på tråden frågor ang. adoption