Inlägg från: Anonym (Norge) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Norge)

    Frågar anonymt om jobb som sjuksöterska i Dubia eller annat land dit man kan ta med familj på jobb

    Fast om du vill tjäna pengar som sjuksköterska så är inte Dubai stället att åka till. Bättre att åka till Norge, där tjänar man bra och speciellt bra som specialistutbildad.

  • Anonym (Norge)

    Jag har testat både Dubai och Norge och Norge är billigare, bättre arbetsmiljö, bättre lön och bättre ställe att bo i med barn.

  • Anonym (Norge)
    Anonym (Bor i Norge) skrev 2013-09-24 07:20:16 följande:
    Jag tror knappast att bo i Dubai är billigare en Norge.. Dubai är en av världens dyraste plats! Som spe. Ssk i Norge har du en årslön som startar på 472000 alltså ca 28000 nok efter skatt! Och det utan att räkna med all ansiennitet ni borde få tillgodoräknat ( i Norge räknas allt du har gjort för som ansiennitet) Sedan är det inte otrolig stor skillnad i kostnaderna mellan Norge och Sverige beroende på var i landet du bosätter dig! Det filnns gott om stället där ni kan bo billigare! Hur gamla är barnen? För dagis kostar en liten peng i Norge, men som sagt kan du nog räkna med att det är ännu dyrare i Dubai då det skulle vara en privat tjänst där!



    Ang ansiennitet så är det upp till arbetsgivaren att bedömma om även annan arbetslivserfarenhet ska räknas. Är inte nåt som sker per automatik.
  • Anonym (Norge)
    Anonym (sjuksköterska) skrev 2013-09-24 07:29:52 följande:
    I Dubai får man gratis boende på de tjänster vi kikat på.

    Skola har jag dock inte hittat info om ännu, eller preeschool då de är under 7 år.



    Gratis boende kan man få i Norge med.
  • Anonym (Norge)
    Anonym (Trent) skrev 2013-09-24 13:06:09 följande:
    Varför inte kolla upp Australien? Vi letar alltid efter nya ssk's här. Vet om att de gör rekryteringar emellanåt där de ser till att du blir behörig och betalar omkostnader. (Beroende på specialitet etc). 

    Systemet liknar det i Sverige, religions och yttrandefrihet, omkostnader som i Sverige ungefär (beroende på var du bor förstås) och så pratar ju alla engelska :)

    Vet däremot inte var du kollar upp det, men antar att du alltid kan googla. 



    Till Australien tar det ca 1, eller mer för att bli godkänd att arbeta som sjuksköterska där nere. Även till Dubai tar det ca ett år. För att få norsk sykepleie autorisajon är handläggningstiden mellan 2-6 veckor. Och det enda man behöver att göra är att skicka in vidimerade kopior på sin svenska legitimation och betala en avgift.
  • Anonym (Norge)
    Anonym (sjuksköterska) skrev 2013-09-24 16:58:17 följande:
    ja det kunde vara lite spännande såklart!

    vad ligger lönerna på där?

    Sen tror jag inte de har anestesisjuksköterskor där ( min man är), men jag kan minnas fel.jag har jobbat mycket i Norge, men det är inge tland ändå jag vill ta med familjen på ett äventyr utomlands ett år.



    Jo, de har anestesisjuksköterskor i Australien, men det är svårt att få australiensisk sjuksköterske legitimation.

    Men om du redan jobbat i Norge, så innehar du redan norsk autorsiajon och då är det lättare att få fast jobb.
Svar på tråden Frågar anonymt om jobb som sjuksöterska i Dubia eller annat land dit man kan ta med familj på jobb