Inlägg från: Kakmonster |Visa alla inlägg
  • Kakmonster

    Prematurbebis som vägrar äta! HJÄLP!

    Åh, vilken jobbig sits. Vår son är drygt 2år nu.
    Han var 5-6 mån då han började äta mindre och till slut i princip bara fick i sig 60-75 ml fyra-fem ggr dygn ( smakisar var inte aktuellt). Vi åkte till akuten, fick nässond i tre månader. Han slutade helt att äta själv då. Vägrade allt. Kräktes massor och hatade slangen. Men han gick upp i vikt.

    Efter tre månader drog VI, ej läkarna, ut sonden och ville se om han fick nån lust att äta själv. Nja. Sakta men säkert började han äta, men hatar än idag att äta och kan inte äta själv, utan blir matad med slät pure. NU, börjar han kunna äta lite bitar.

    Vi tror att sonden har förstört hans matlust. Han hatar när man pillar i hans mun etc. Vår logoped säger själv att sond kan förstöra matlusten. Att man förknippar mat med obehag.

    Om vi kunde vrida tillbaka tiden hade vi gjort allt för att undvika sonden.

    Detta är dock vår berättelse. Finns säkert andra som tycker annorlunda.

    Det jag är besviken på är att sjukvården "bara" var ute efter att "rädda" honom ( glad för det såklart..!) men inte vill lyssna på oss när vi säger att hans matvägran har med sonden att göra. Vi har ett helvete med hans mat nu.

    Lycka till med din pojk. Kram.

  • Kakmonster

    Maddi: det är många barn son totalvägrar allt vanligt intag av mat när dom har sond. Tex vår son. Jag var på föreläsning om ätsvårigheter i veckan och detta är väldigt vanligt.

Svar på tråden Prematurbebis som vägrar äta! HJÄLP!