Inlägg från: Anonym (Förskolepedagog) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Förskolepedagog)

    Gnälliga föräldrar på förskolan

    Vad har ni pedagoger för typer av föräldrar på er förskola? Självklart är de flesta föräldrar fantastiska och förstående. Men det finns alltid de som man stör sig på och som tror till 100% att hens barn är det enda. :)

    Här tänkte jag lista några exempel på föräldrar som gnäller på ALLT.

    * En mamma klagade på att barnen är för kallt klädda på sommaren, så då försökte vi vara noggrannare med det.
    Nu till hösten så har vi klätt alla barn hellre för varmt än för kallt, då klagar föräldrarna istället på att deras barn är FÖR varmt klädda.

    * De föräldrar som aldrig hör av sig till förskolan när barnen är sjuka/sena så att vår kokerska då står där med allergimat som inte äts.

    * De föräldrar som klagar på att hårspännen/snoddar försvunnit och blir arg på oss personal för att vi inte hållt koll på detta

    * De som aldrig märker kläder, men ändå klagar när en t-shirt har hamnat på fel hylla etc.

    Det var bara några av mina exempel.
    Ni som jobbar inom förskola/barnomsorg, vad tycker ni om de anhöriga?
    Har ni exempel och hur hanterar ni sådana situationer? :)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-10-13 15:33
    Vill bara förtydliga att jag självklart ÄLSKAR mitt jobb och i 99% är föräldrarna riktigt fantastiska. Det finns dock de som ställer orimligt höga krav på oss i förskolan, som endast tror att det är barnpassning osv. Det är DE föräldrarna jag vill diskutera här :)

  • Svar på tråden Gnälliga föräldrar på förskolan
  • Anonym (Förskolepedagog)
    Anonym (z) skrev 2013-10-13 15:20:14 följande:
    Fast ts, såna människor finns väl överallt, det är inte begränsat till föräldrar, det ser man om inte annat på det här forumet.
    Absolut finns de överallt. Nu var jag dock intresserad av att byta erfarenheter med andra inom just detta specifika ämne! :)
  • Anonym (Förskolepedagog)
    Gurkan skrev 2013-10-13 15:18:53 följande:

    Haha :) Jo en sak tills omkretsar mig med kläder är alla dessa sabla tighta brallor utan minsta tillstymmelse till stretch som pressas på barnen. De klarar inte knäppa knapparna själva, de kan inte ta av sig byxorna själva, är nästan omöjliga art få av om det råkar bli en kissolycka och de är blöta plus att barnen faktiskt mister en del rörlighet i byxorna. Vi försöker alltid säga till föräldrarna att nu när Kalle går själv på toa ettan är det bra med byxor utan knappar och som är lätta att ta av och på sj älva men det är långt ifrån alla som lyssnar.

    ___________________________________________

    Ellerhur! haha. De barn runt 3 - 4 år som har knytskor som aldrig lärt sig detta.
    Sen hörde jag en mamma som sa till sin dotter i hallen (ovetandes om att jag arbetade runt hörnet): Lek inte så mycket i gräset. Du blir så smutsig o förstör din fina klänning, lek istället i sandlådan.

    Då blir man verkligen irriterad alltså. De är BARN.
  • Anonym (Förskolepedagog)
    LillGris skrev 2013-10-13 15:39:43 följande:
    Jobbar inte på fsk men hör ju hur de andra föräldrarna är. En mamma fick tuppjuck för att hennes dotters ena fingervante var borta. Jag är liksom fullt medveten om att min unge drar av sig vantarna och kastar i nån buske, det kan jag omöjligen beskylla personalen för.
    Men vissa verkar tro att barnen punktmarkeras av personalen hela dagarna.
    Tack! :) haha. Det är verkligen så. Vi gör vårt bästa för att allt ska finnas kvar och att alla plagg som krävs av vädret finns där.
    Men barnen leker och kastar av sig mössan etc. Vi kan inte springa efter som curlingpedagoger. Vi gör vårt bästa! :)
  • Anonym (Förskolepedagog)
    Anonym (barnskötare) skrev 2013-10-13 15:44:36 följande:
    håller med dig Ts,här är några punkter till:

    Föräldrarna ser inte till att vi (hos oss) har 19 barn till,utan tror att just deras Kalle ska få all vår uppmärksamhet heeela dagen 

    och varför stanna hemma med sjuka barn.Vi kan ju vara sjukvårdare/ställföreträdande förälder på förskolan.

    Varför vara så noga med tiderna?Pedagogerna verkar ju "bo" där och vill säker ha lisa dygnet runt.

    har ni öppet på julafton??             
    Haha! Du har sjukt rätt!
    De verkar inte förstå vad det innebär att lämna ett sjukt barn på förskolan, det kan dels smitta de andra barnen. Sen kan det med all sannolikhet att smitta oss i personalen, vilket sedan alla (framför allt deras barn) får lida av då vi blir hemma o sjuka.

    Vid ett tillfälle så stängde jag, var då själv med en flicka på 3 år som gick sist till 18.00. Då kommer mamman och pappan in på avdelningen med kassar från Coop och H&M... Hmmm... De kunde inte hämtat sitt barn någon timme tidigare istället och göra det MED sitt barn? Barnet går då alltså VARJE dag från 07 - 18 .. :/
  • Anonym (Förskolepedagog)
    Ramborg skrev 2013-10-13 15:47:52 följande:



    Håller med. Och jag undrar hur ni gör för att få ungarna att sova på madrasser på golvet. Hemma har vi fortfarande spjälsäng och jag FATTAR verkligen inte hur vi ska göra den dag hon lär sig att klättra ut.
    haha! :)
    Nej men det är verkligen fantastiskt vilken skillnad det kan vara på barnen hemma - förskolan.
    Föräldrar som knappt kan få sin dotter att smaka på fisken/soppan/Gurkan blir helt häpna när vi berättat att barnet alltid äter hur mycket som helst av det här. Just för att de ser de andra barnen göra det osv. Rätt häftigt! :)
Svar på tråden Gnälliga föräldrar på förskolan