• Mimmi85

    Gnälliga föräldrar på förskolan

    Jobbar också på förskola. De flesta föräldrarna är bra men det finns även en hel del knäppa. Har ett syskonpar som alltid är där 6.30-18 och säger själva att dom hatar att vara där hela dagarna. Har gjort det i flera år nu. Är den ena sjuk är den andra fortfarande där hela dan. Föräldrarna slutar jobba vid 3 och är även lediga 1 dag i veckan.Sen blir jag trött på föräldrar som inte fattar att bara för att barnet är piggt när den är hemma och bara lite snorig så kan barnet må väldigt dåligt p förskolan där det är annat tempo. Så när vi ringer hem barnet sluta ignorera det vi säger och kom inte med ungen igen dan efter. Sen dom som skäller ut oss för att kläderna försvinner. Jag förstår när det är de yngsta barnen där det är vi som klär på och hänger upp på hyllorna, men på stor barns avdelningen klär de på sig själva och kastar saker på golvet å in i torkskåp. Vi har också haft föräldrae som tjaffsar om utflykter till museum och sånt som innebär att åka buss eller t bana. De vill inte att vi ska göra sånt. Är ni oroliga så håll barnen hemma och sluta tjaffsa så att barnen inte får göra dom.

  • Mimmi85

    Fast vi har en broshyr som alla föräldrar får där det står vad som gäller när barnet har magsjuka, ögoninfektion etc. Där står det klart och tydligt att barnet ska vara frisk nog att klara av verksamheten. Det har även våra chefer varit tydliga med samt pedagogerna på föräldramötena. Är barnet hängig och inte klarar av att äta, vara med på samlingen och bara sover eller är gnällig så ska dom inte vara på förskolan. Ändå fattar många inte det. Att man inte har råd att vabba är ju inge bra men det ingår inte i mina arbetsuppgifter att ta hand om sjuka barn som ska vara hemma och bli friska. Det är en förskola och inte en plats att förvara barn!

    Sen har inte jag skrivit att vi är 3 pedagoger på utflykt! Sen är inte vi så dumma i huvudet och utsätter oss för en massa risker där barn kan försvinna eller bli skadade. Vi har ju självklart tillräckligt med personal och koll på alla barnen. Men är man ändå jätteorolig så stanna hemma med barnen. Pågår just nu en fight där nästan alla föräldrar uppskattar våra utflykter utom 2 st som drar igång tjaffs och förstör. Så vi ställde in en utflykt för att slippa tjaffs men nu har chefen sagt till dessa föräldrar att hålla barnen hemma i stället. Vi var nämligen väldigt noga med vad syftet var till utflykten och hade tillräckligt med personal.

    Förskoleklass är 6 åringar jag pratar om förskola.


    Anonym (häxan.) skrev 2013-10-13 18:07:09 följande:
    Fast man kan inte vabba för att barnet är lite snorigt. Alla har inte råd med det. Sen är det klart atgt man som mamma kan känna oro när en hel förskole"klass" med endast tre personal ska på museum. Det är många barn att hålla reda på. 

Svar på tråden Gnälliga föräldrar på förskolan