Inlägg från: Forumdeltagaren |Visa alla inlägg
  • Forumdeltagaren

    Vad tror Ni händer vid och efter döden?

    Hej!

    Samma här: Döden är skrämmande ibland och ändå fascinerande.

    Vi kommer ju alla dit förr eller senare och något vetenskapligt kanske aldrig kommer fram vad som händer efter döden.

    Antingen upphör vår existens och vi är borta bara och då är det väl ingenting att känna oro inför? Lika bra att det händer nu på en gång då. ...(?).

    Det som jag antar som mest sannolikt är att det bara är kroppen som dör och vi fortsätter ett liv i andligt tillstånd. Vi slipper såväl äta som att andas och vi uppnår ett existensiellt tillstånd som vi har upplevt många gånger tidigare men som vi inte minns medan vi lever här på jorden.

    Jag tror att fler sinnen öppnas och att vi får uppleva något fantastiskt på något sätt.

    Jag tror också att vi återföds fler gånger på den här planeten eller någon annan även om jag inte längtar just nu till något mer liv.

    Jag vet att många tror på ett liv efter döden men de flesta jag känner tror att det bara blir slut och en del av dom är oroliga att det ska vara plågsamt att inte existera men då tycker jag att då tror dom ju också på en fortsättning trots att dom säger att dom inte gör det.

    Jag är rädd för döden ibland och ibland längtar jag till den och är nyfiken på hur det kommer att bli.

    Jag tycker att det känns som att slutet kan vara nära nu i och med pandemin, oroligheterna i världen och miljöhoten så jag känner en oro inom mig och en känsla av ensamhet finns också med.

  • Forumdeltagaren

    Så kanske det blir: Helt svart eller som en drömlös sömn. Men om en upplever detta så är det ju ett tecken på att en fortfarande existerar på något sätt?

  • Forumdeltagaren

    Det är ett intressant ämne (vad som händer efter döden). Av någon anledning kommer det alltid någon som vet och förklarar att efter döden upphör människans eller djurets existens och sedan finns inget mer och sedan blir det slut på inläggen.
    Lite trist att dom som tror något annat inte har någon talan(?).

Svar på tråden Vad tror Ni händer vid och efter döden?