• Sngel777

    Någon som levt med en haschrökare!

    OM det är så att din man röker cannabis så kommer det negativa av det du beskriver från omständigheter av att röka just cannabis. Men inte för att cannabis gör honom till en sämre människa, nödvändigtvis.

    Han ljuger för dig och familjen för att cannabis är olagligt och han vill skydda dig och era barn från detta. Om det kommer ut att han röker så blir han automatiskt stigmatiserad av grannar, släkt och till och med sin fru. Han blir i samhällets ögon en knarkare, och hans utsikter för en rättvis behandling och en chans till förståelse är ytterst små och grumliga. Ju mer han tvingas ljuga för alla om detta desto sämre blir ert förhållande. Vid det här laget är det kanske redan slut?

    Du måste ta ansvar i frågan, inte skjuta allt ansvar på den du anser gör fel. Du måste omvärdera vad du tror är FEL. Du måste räta ut vad du egentligen vet om cannabis och missbruk. Det är inte vad du vill höra, jag vet. Du vill höra att det är hans fel, att det är dig det är synd om. Du gör allt rätt. Han gör allt fel.

    Men det kan vara så att du har fel. Din man har rätt, och hans beteende tvingas fram utav din oförståelse och ovilja till att omvärdera det du tror dig veta om allt. Det kan vara så ansvaret att förbättra situationen ligger på dig.

    Jag försöker inte skita på dig. Jag försöker göra det svåraste som finns - att säga exakt vad jag tänker, för att hjälpa en annan människa ur en dålig sits, utan att medvetet förolämpa. Och det över internet dessutom...

Svar på tråden Någon som levt med en haschrökare!