Inlägg från: Pentagram |Visa alla inlägg
  • Pentagram

    Därför är feminismen dömd att gå under.

    Sådana här trådar gör mig bara ledsen (och en smula fly förbannad, också, kan tilläggas). "Åh nej, det finns män som blir stötta när man ryter till om deras privilegium, det är bäst vi är knäpptysta". "Åh, varför lägger folk energi på att försöka förbättra någonting när det finns saker som är ännu sämre, någon annanstans, utom räckhåll? De borde göra ingenting i så fall." "Hjälp, jag tycker det är så jobbigt att behöva påminnas om orättvisor omkring mig, kan vi inte bara låtsas som att allt är bra..."

    Feminism handlar om att uppnå jämlikhet i samhället. Det är en strävan som fokuserar på den extrema skevhet i samhällets maktbalans som råder till just mäns fördel. Naturligtvis innebär detta ett arbete att göra saker och ting bättre för kvinnor, på mäns bekostnad, eftersom det är en oundviklig effekt av att räta upp vågskålarna. Folk som säger sig arbeta för jämställdhet (ISTÄLLET för att vara feminister) tycks fokusera på att hitta de få områden där det till äventyrs kan råda en viss obalans till kvinnors fördel och lägga all ansträngning där. Sorgligt.

    Och, ja, det är givet att många kommer att ryta, ropa, svära ve och förbannelse och på andra sätt uppmärksamma dessa skillnader på ett högljutt och svårignorerat sätt. Tack och lov för det eftersom det annars kommer att hända absolut ingenting! Det finns folk som föredrar att debattera sådana här saker på ett "vänligt" sätt. Good for you, men kom ihåg att era meningsmotståndare är beredda att lyssna på er enkom för att det finns andra på er sida som faktiskt ÄR villiga att ryta till.

  • Pentagram
    VictoriaJ02 skrev 2013-10-20 04:47:43 följande:
    Så anledningen till att du inte vill jobba för jämställdhet i länder där kvinnan verkligen är förtryckt är att "det är jobbigt att behöva påminnas om orättvisor omkring mig"?

    Vilket otroligt uselt argument. Du kan knappast kalla dig feminist om det är för jobbigt att bry sig.

    Jag tolkar det som att du missade att jag invände mot den sortens gnäll, inte att det var åsikter JAG har...
Svar på tråden Därför är feminismen dömd att gå under.