• PGA

    Därför är feminismen dömd att gå under.

    Feminism ska motarbetas eftersom den arbetar för kvinnor utan tankar på män.

  • PGA
    Feminism ska motarbetas eftersom den arbetar för kvinnor utan tankar på samhället, barn eller män. Det är en mycket dysfunktionell ideologi.
  • PGA
    storsuggan skrev 2013-10-20 15:45:39 följande:
    Så jag har lite svårt att förstå vad det är med att kasta om färgerna som är att "gå för långt" också. Det är ju bara färger liksom.
    Om det nu bara är färger varför tycker du att det är viktigt?

    Färgerna är en av många faktorer att få in flickor och pojkar i sina givna roller. 
  • PGA
    storsuggan skrev 2013-10-20 16:24:46 följande:
    Nej, jag förstår på riktigt inte hur du menar och jag anser att du slåss mot väderkvarnar, då det inte finns någon som försöker göra kvinnor till män, eller män till kvinnor. Vi har ju inte "roller" utan organiserar livet på olika sätt både beroende på individuella och strukturella förutsättningar och hur kulturen vi lever i ser ut. Det sker ständiga förskjutningar i genusrelationerna och vid varje tid och plats finns det dem som i likhet med dig tycker att en specifik ordning är mer "naturlig" än en annan. Det betyder inte att den är det.
    Det finns biologiska skillnader som gör viss ordning mer naturlig.

    T.e.x. är det naturligt att mannen är starkare än kvinnan, att kvinnan är mer omhändertagande än mannen  och att kvinnan är mer känslodriven än mannen.

    När klturen försöker gå emot naturliga normer för män och kvinnor blir det problem. I det svenska samhället ser vi hur människor har svårt att leva i normala relationer, hur barnen får allt mindre tid med sina föräldrar mm Det är en logisk följd av genustankarna i Sverige.
  • PGA
    storsuggan skrev 2013-10-20 17:14:45 följande:
    Att barn skulle få mindre tid med sina föräldrar som en följd av genustankar bedömer jag som rent bullshit.
    Du får gärna föklara för mig vad barnet har att vinna på att den individ som rent  naturligt har det starkaste bandet från födseln (mamman) uppmanas att gå ut i arbete så fort som möjligt.

    Feminismen vill att kvinnor ska tjäna mer pengar och de som får betala priset för det är framförallt barnen. De mister den oerhört viktiga tid i början av livet med modern och den grundtrygghet som det innebär. 

    du kan ju inbilla dig att den feministiska modern skulle vara bra för barnet men inget kommer att tro dig. 
  • PGA

    Det är föga överraskande att feminismen och skilsmässotalen går hand i hand i Sverige. Feministvågen på 70-talet fick barnen betala priset för. Det var de som miste sin familj och trygghet.

     

  • PGA
    storsuggan skrev 2013-10-20 17:55:05 följande:
    Jag vet inte hur du har arrangerat föräldraskapet ihop med din partner, men i mitt liv delar jag och min partner lika på omhändertagande och ansvar. Att jag burit barnet i min kropp ger mig bara ett starkare band till barnet i den mån jag vägrar pappan delaktighet. Vi har ändå en förhållandevis generös föräldraförsäkring så jag kan inte se att någon individ, varken man eller kvinna, uppmanas ut i arbete fortare än hen vill och behöver. Men du kanske menar att det är något negativt att barnet har lika nära kontakt och starka band till sin pappa som till sin mamma?
    Återigen bortser du från barnets behov. Barnet behöver mamman så gott som dygnet runt. Det är ingen roll som pappan kan eller ska ta. Mamman och barnet har av naturen en unik kontakt. Det är bra för barnet att även pappan bygger en relation med barnet men det får bli på ett annat sätt.
  • PGA
    storsuggan skrev 2013-10-20 18:06:25 följande:
    Nej, barnet behöver inte mamman dygnet runt, däremot behöver barnet en förälders omsorg dygnet runt. I övrigt vill jag bara hänvisa till surpuppans inlägg #45.
    Behöver och behöver. Det får negativa konsekvenser om kvinnan l'mnar sitt barn. såväl känslomässiga som fysiska för barnet.

    Jag håller dock med dig om att en feminist knappast oroar sig för sitt barns hälsa. 
  • PGA

    storsuggan
    Du kan börja med att bilda dig lite vad gäller amning och dess konsekvenser på mor och barn. Du gör ett mycket okunnigt intryck så läs på först och kom tillbaka sen.

  • PGA
    Men allvarligt talat. Ger du dig in i en diskussion om amning men kan absolut ingenting om det då blir det skrattretande.
  • PGA

    storsuggan
    Jag får väl ha överseende med din brist på bildning. Du saknar all grundläggande kunskap på området och är dessutom oförmögen att googla.

    Men att trycka på en länk och att läsa hoppas jag att lilla flickan klarar av.

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Amning  

Svar på tråden Därför är feminismen dömd att gå under.