• MTLL

    Vill du anta utmaningen?: Köpstopp och sparmål 25 oktober 2013- Juni 2014

    Följer. Är sugen på ett minska inköp som känns väldigt bra när man genomför dem, men sen inte känns lika bra. "Behöver vi verkligen detta?" är en fråga som ofta dyker upp. Har läst alla inlägg och ni är verkligen inspirerande! :) Vårt mål inför 2014 är att betala av skulder samt spara ihop 62500kr. Även om vi inte når fram till den summan så är vi närmare målet än vad vi är idag. När vi har betalt av de skulderna så har vi ca 7000kr extra varje månad! :) Vi använder oss av snöbollseffekten.

  • MTLL

    Stokke: vårt mål jan-15 är att endast ha bottenlån, topplån och studielån kvar. Och spara så mycket som möjligt av summan på 62500kr :)

  • MTLL

    Då åker lönen inpå kontot imon - ska inte röra den förrän nästa år. Räkningar ska dras den 27 och den siste. Jag ser också fram emot nästa år. Ska bli kul att se hur mycket bättre man får efter hand. Vi skriver upp (nästan) alla inköp, så vi ser vart pengarna tar vägen. Ska sätta det i system fr.o.m. 1/1. Vill även att jag och maken sätter oss en liten stund varje sön och går genom veckan. Vi brukar veckohandla på sön fm och sen lagar vi maten till mån-tors veckan efter. Då hinner man sätta sig och gå genom hela veckan, hur mycket pengar det har gått på mat, bensin och övrigt.

  • MTLL

    Gbgumman: det e vårt mål till nästa dec, att kunna leva på min lön och spara makens. Men för att komma dit behövs det betalas av lite skulder och att spara ihop en bra buffert.

  • MTLL

    Stokke: vad är skillnaden mellan vanlig Kitchen Aid och Kitchen Aid matberedare? Trodde att man köpte en KA och sen tillbehör därefter? ð??? Bra id'e att spara 400kr/mån ð???

  • MTLL

    Jaha, har alltid trott att det e samma maskin ð??? Antar att de kostar ungefär desamma... ð??¬

  • MTLL

    Idag köpte vi en ny byrå på IKEA. Sålde mina 2 Malm och fick lite födelsedagspengar igår, så idag inhandlades en Hemnes byrå. De hade prissänkt den med 500kr :) Även om det inhandlades en ny möbel - så gick jag ändå +-0 pengamässigt och det känns bra! :) Nästa möbel som ska köpas är nya nattduksbord - när vi väl kommer överens om vilka vi ska ha

  • MTLL

    Ja, matkostnaden e ju den utgift som jag tycker man kan bäst reglera. Vi försöker köra matsedel som skrivs under helgen och så handlar vi allt på sön och lagar storkok. Så behöver man inte ställa sig vid spisen varje dag under veckan, utan allt ligger smidigt i matlådorna. Smidigt att ta med till jobb. Vi måste bara bli lite bättre på att verkligen genomföra det. Det tränas en hel och jag pluggar dessutom ett par högskolekurser förutom mitt vanliga jobb... Så storkok och bra planering hjälper verkligen till! :)

    Gott nytt år allihopa!

  • MTLL

    Idag blev det ett besök hos frisören + nytt schampoo (49kr), så det hela slutade med -868kr idag. Då ska det tilläggas att jag inte har varit hos frisören sen februari -13. Så detta var en nödvändig utgift för mig. Annars har jag sålt saker här hemma, så + i kassan... :D

Svar på tråden Vill du anta utmaningen?: Köpstopp och sparmål 25 oktober 2013- Juni 2014