• Anonym (sol)

    Skitsnack att båda föräldrarna måste jobba heltid!

    Jag tror också att väldigt många egentligen inte _behöver_ jobba heltid, men de inser det inte ens själva.

    Vi har aldrig haft 2 fulla löner sen barnen kom, ingen av oss kommer ens upp i en vanlig lön (den ena jobbar 70% och den andra pluggar) och vi tycker att vi har det riktigt bra nu, har levt betydligt snålare än så här förut. Men vi köper inga dyra märkeskläder, har begagnade mobiler, inga banklån öht, och i övrigt tycker jag vi lever ett bra liv.

    Jag fattar givetvis att inte alla vill leva som oss bara för att det går, men jag kan reta mig på människor i min omgivning som klagar på att de "måste" jobba heltid, och hur synd det är om dem, när jag _vet_ vad de tjänar och tro mig, de _behöver_ verkligen inte jobba heltid. Då tycker jag att man bara kan hålla mun för man har själv aktivt valt att leva så och det är inget de "måste" göra.  

  • Anonym (sol)
    sextiotalist skrev 2013-10-24 15:13:20 följande:
    De kanske väljer detta för att inte behöva leva så snålt. Däremot så undrar jag varför man inte får beklaga sig ibland. Självklart får man det.

    Jag har valt att ha ett barn, andra väljer att ha fler, och de får beklaga sig när de tycker det är tufft inför mig, det gör mig inget alls, även om jag vet att det varit deras val 
    Absolut, precis det jag menar. De har valt att inte leva som vi har valt, men då kan man inte heller påstå att man måste jobba heltid - man har valt att jobba heltid. Sen kan man givetvis tycka att det är jobbigt att leva ett sådant liv också ibland, men skyll inte på att du måste när det inte är sant, sånt irriterar mig en aning.
Svar på tråden Skitsnack att båda föräldrarna måste jobba heltid!