Inlägg från: Anonym (Heltid) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Heltid)

    Skitsnack att båda föräldrarna måste jobba heltid!

    Jag arbetar heltid, och jag skyller inte på ekonomin, vi hade klarat oss på mindre pengar. Men vi vill inte, vi vill kunna åka på skidsemester med våra barn osv. Vi köper inte en massa prylar eller märkeskläder. Vi spenderar mycket tid med våra barn, trots att vi jobbar heltid.


     


    Och sist, men inte minst, jag är kvinna och jag vill kunna leva ett drägligt liv även om vi skiljer oss. Dvs kunna försörja mig själv. Jag vill ha en bra pension.

  • Anonym (Heltid)
    Anonym (tröttsamt!) skrev 2013-10-24 09:19:12 följande:
    Säger du det? Ändå är det vanligare att medel- och höginkomstfamiljer består av två föräldrar som arbetar heltid.



    Jaha. Men dessa har ju också råd att köpa avlastning. Många av dom har flexibla arbetstider osv, kan jobba omlott t ex.. Men antalet timmar på jobbet säger ju inget om hur mycket tid du spenderar med dina barn. Varför gör du den kopplingen?
  • Anonym (Heltid)
    Anonym (tröttsamt!) skrev 2013-10-24 09:24:28 följande:
    Jag skriver om dom som har mycket saker, arbetar heltid och sen skyller på att dom inte har råd att arbeta mindre. Jag får be om ursäkt om du inte förstår att jag riktar mej till den målgrupp som arbetar heltid och som skyller på ekonomin fast dom inte behöver göra det. 

    Anonym (tröttsamt!) skrev 2013-10-24 09:30:24 följande:
    Hur menar du nu? Dom skyller på ekonomin och renoverar i nästa stund köket för 300 000 och bokar in en spontan weekendresa men har inte råd att gå ner i arbetstid? Nej du, det köper jag inte.

    Du menar att man inte får prioritera annat än tiden med barnen?
  • Anonym (Heltid)
    Anonym (tröttsamt!) skrev 2013-10-24 09:35:13 följande:
    Självklart men varför ljuger man och söker sympati från andra när man gjort medvetna, ekonomiskt egoistiska val? Många verkar sakna ryggrad nog för att kunna stå för sina beslut och leker offer istället. Hur jävla svårt kan det vara att hålla käften och sluta beklaga sej för dom val man gör?
    Och varför sitter man anonym på nätet och snackar skit om folk? Det är väl sådant folk gör, gnäller lite, snackar lite skit.
  • Anonym (Heltid)
    Anonym (tröttsamt!) skrev 2013-10-24 09:36:56 följande:
    Varför kom du in på MITT föräldraskap och varför anser du att jag ska fokusera på det? Lite att göra och försöker vända trådens innehåll eller?

    Dom kommunerna är få.

    Visst, dom vet inte bättre.

    Hon kanske kom in på ditt föräldrarskap eftersom du kommer in på andras. Eller är det bara du som får ha åsikter om hur andra gör?
  • Anonym (Heltid)
    liv skrev 2013-10-24 12:04:01 följande:
    Är man ensamstående mamma och bor i en billig hyresrätt i Bergsjön med tre barn som ska försörjas så MÅSTE man jobba heltid. Om man bor i en fin villa i stan och har två barn med en normallön på kanske 25000 i månaden så kan man gå ner lite i arbetstid. Men prylar är viktigare än barn. Så är det bara. Man får dock inte säga det högt för om man prioriterar sina barn så är man pretto....

    Håller med  dig, man ska inte säga högt att man tycker att andra skiter is sina barn för att de jobbar heltid. För då visar man bara hur okunnig (läs korkad) man är, om man drar parallelen jobba lite=bra förälder.

    Men jag förmodar att din man också jobbar deltid, så att ni är lika bra båda två?
  • Anonym (Heltid)
    liv skrev 2013-10-24 15:12:47 följande:
    Vet du vad? Vi har jobbat olika i olika perioder. Min man har jobbat 50% för att slippa långa dagar på dagis som inga småbarn mår bra av. 

    Fortsätt döva ditt dåliga samvete med sarkasm... Jag och min man är bra föräldrar till våra barn så många timmar som vi bara kan! Känns toppen! 
    Varför skulle jag ha dåligt samvete? Jag gillar bara inte när folk tillskriver andra egenskaper de inte har, bara för att själv verka så duktig. Att göra ner andra för att lyfta sig själv är ju bara brist på argument. Antagligen har du blivt provocerad av något i tråden, och måste ta till "jag är bättre mamma än du för jag jobbar inte så mycket"-kortet.

    Tror du på allvar att lämpligheten som förälder avgörs av om man jobbar heltdi eller deltid?
  • Anonym (Heltid)
    Anonym (Jaha) skrev 2013-10-24 16:10:28 följande:

    Men då kanske man skulle ha spenderat hela tiden med att jobba och mindre tid med att göra barn? Jag menar om jobbet är det viktigaste i livet. Prio1.
    Fast då kan vi säga att de som tycker att barnen är prio 1, kan lämna sina deltidsjobb, så kan arbetslösa få jobb. Jag menar om barnen är det viktigaste i livet. Prio 1.

    Nu har de flesta förmågan att kunna ha både och, ett jobb de trivs med och en familj de gillar.
  • Anonym (Heltid)
    Anonym (Jaha) skrev 2013-10-24 16:17:54 följande:

    Det finns alltid folk som behöver jobb. Dessutom handlade det nu om folk som vill jobba fast de inte behöver för att tycker om sitt jobb och sina kollegor.

    Och bara för att man vill jobba för att man gillar sit jobb, så väljer man inte bort sin familj för det. Det är ju du som drar den slutsatsen, fast många skriver här att man visst kan kombinera.
  • Anonym (Heltid)
    Anonym (sol) skrev 2013-10-24 16:23:56 följande:
    Absolut, precis det jag menar. De har valt att inte leva som vi har valt, men då kan man inte heller påstå att man måste jobba heltid - man har valt att jobba heltid. Sen kan man givetvis tycka att det är jobbigt att leva ett sådant liv också ibland, men skyll inte på att du måste när det inte är sant, sånt irriterar mig en aning.

    Fast alla klagar och gnäller väl ibland, även över grejor vi valt själv?

    Jag har hört föräldrar som jobbar deltid gnälla över att de inte kan vara lediga mer fast jag vet att de har gott om pengar. Varför gnälla , de kan ju gå ner i tid ännu mer?  Hur lite ska man få jobba för att få gnälla undrar jag?
Svar på tråden Skitsnack att båda föräldrarna måste jobba heltid!