• sextiotalist

    Skitsnack att båda föräldrarna måste jobba heltid!

    Och du har full insyn i alla människors vardag och ekonomi eller?

  • sextiotalist
    Anonym (tröttsamt!) skrev 2013-10-24 09:19:12 följande:
    Säger du det? Ändå är det vanligare att medel- och höginkomstfamiljer består av två föräldrar som arbetar heltid.



    Kanske beror på deras arbeten
  • sextiotalist
    Anonym (tröttsamt!) skrev 2013-10-24 09:24:28 följande:
    Jag skriver om dom som har mycket saker, arbetar heltid och sen skyller på att dom inte har råd att arbeta mindre. Jag får be om ursäkt om du inte förstår att jag riktar mej till den målgrupp som arbetar heltid och som skyller på ekonomin fast dom inte behöver göra det. 
    Och deras livsval ger dig problem eller?
  • sextiotalist
    Anonym (tröttsamt!) skrev 2013-10-24 09:28:40 följande:
    Du får tycka det och så här tänker jag: Om man inte arbetar heltid men ändå påstår det och/eller fifflar med scheman osv och lämnar ungarna i förskolan och är ledig själv, ja då är man en usel förälder.

     
    Ett litet tips, så länge ett barn inte direkt far illa, så fokusera på ditt eget föräldraskap och huruvida folk arbetar heltid eller inte, "fifflar med scheman" (tack och lov så finns det kommuner som inte är så rabiata så föräldrarna kan vara ärliga mot barnomsorgen utan att behöva fiffla med scheman).

    Så länge barnen mår bra, trivs med sina föräldrar så är de inte usla föräldrar 
  • sextiotalist
    Anonym (tröttsamt!) skrev 2013-10-24 09:36:56 följande:
    Varför kom du in på MITT föräldraskap och varför anser du att jag ska fokusera på det? Lite att göra och försöker vända trådens innehåll eller?

    Dom kommunerna är få.

    Visst, dom vet inte bättre.
    Av den enkla anledningen att du går in på andras föräldraskap. De må så vara att det kanske är få kommuner, men ändå landets största kommun som har det, av den enkla anledningen att de vet bättre. De är så smarta att de anser att en öppen dialog med föräldrarna är bättre än att ha en massa rigida regler.
  • sextiotalist
    Anonym (tröttsamt!) skrev 2013-10-24 10:11:34 följande:
    Tråden handlar inte om mej. Starta gärna en ny om ni vill diskutera mitt (?) föräldraskap.

    Du menar att man först förköper sej och skaffar fler barn än man klarar av att försörja i en krissituation, och sen får man spela offer pga dom valen? Varför lever man sen innan över taket på a-kassan istället för att spara pengarna till en regnig dag, alt. går ner lite i tid för att få mer tid med barnen?



    Nu tror jag inte alla frivilligt sätter sig i den situationen, men går du till storstäderna finns (där även de flesta arbeten finns) så är det dyrt att bo, att få tag på ett hus eller en bostadsrätt som ger en boendekostnad under 10 000 är inte lätt (jag vet att det finns), att få tag på en hyresrätt är ännu svårare. De hyresrätterna som är nybyggda där jag bor, där kostar en trea kring 10 000 i hyra.

    visst man kan välja att bo billigare längre ut, men då betalar men istället med en väldigt lång resväg.

    Flytta kommer då nästa kommentar. Lika lite som en person som är arbetslös i byn där man nästan bor gratis vill flytta från sitt nätverk, så vill nog inte heller en storstadsbo inte flytta från sitt nätverk.

    Ja, jag fokuserar på storstadsbon, för trots allt så lever ungefär 1/3 av Sveriges innevånare i storstadsregionen, så det är relevant (förutom det att det är mina referensramar).

    Utöver det så är sanningen helt krasst för de som har ett ansvarsfullt arbete (med medföljande bra lön) att en deltid i praktiken innebär att man arbetar med 80% lön, men ha 100% arbete.       
  • sextiotalist
    Anonym (Peppes) skrev 2013-10-24 10:26:26 följande:
    I vår familj är vi för tillfället arbetslösa/föräldralediga och eftersom min man inte får någon ersättning alls så försörjer jag vår familj på en föräldrapenning på ca 15000 i månaden. Vi bor i hus, har bil och tre barn. Pengarna räcker till det nödvändigaste och sen har vi barnbidragen till allt annat som kläder, skor, om bilen går sönder, etc.

    Visst är det lite tight men det går. När min man får jobb så kan vi börja spara lite och göra sånt som vi inte har råd till nu - semesterresor etc. 
    Jag misstänker att du inte bor i ett hus i storstadsområdet, om man kommer undan med 10 000 i boendekostnader i de större regionerna så har man kommit undan billigt.
  • sextiotalist
    Anonym (Ett val) skrev 2013-10-24 10:26:03 följande:
    Jag bor i en förort till sthlm där de flesta är akademiker och tjänar rätt bra skulle jag tro. Nästan alla jobbar heltid kan jag meddela och barnen går långa dagar på förskolan. Behöver de jobba heltid rent ekonomiskt, nej tror inte det. Vi 2 är tjänar även hyfsat men jag är föräldraledig nu. När dottern börjar på förskolan tänker vi båda jobba 80 procent.
    Att vara akademiker är inte samma sak som att tjäna bra, det kan variera rätt stort, dessutom har du ofta arbetat en kortare tid (dvs inte lika lång tid att fixa en buffert) utöver detta så har de ofta ett studielån att betala.
  • sextiotalist
    Anonym (Ett val) skrev 2013-10-24 10:33:46 följande:

    Nja, akademiker va kanske fel ord. De flesta är ekonomer och ingenjörer och alla har de fått barn relativt sent.. Är i 40 årsåldern de flesta. Jag har också studielån och 30 år och betalar varje månad men kan gå ner i tid ändå. Dock så åker vi inte på långsemestrar och så. Så visst kan d vara en fråga om prioriteringar. Jag behöver väl inte tillägga att de flesta har nyare bilar..
    Men så länge de mår bra så är det väl inga problem, är ungarna glada och relationerna mellan föräldrar och barn verkar OK, då är det väl inget bekymmer. Barnen kanske älskar dessa långsemestrar lika mycket som sina föräldrar. 
     
  • sextiotalist
    Anonym (Ett val) skrev 2013-10-24 10:41:10 följande:

    Javisst, det är ju ett val. Är man nöjd med detta så fine men om dessa föräldrar klagar över att de inte klarar sig utan 2 heltidslöner så blir knas. Men det är som sagt ett val varje familj får ta.
    Du, man får klaga i tillvaron ibland, fattig som rik
Svar på tråden Skitsnack att båda föräldrarna måste jobba heltid!