• cattus

    Skitsnack att båda föräldrarna måste jobba heltid!

    Vad irriterad jag blir!
    Varför måste man alltid förutsätta att heltidsarbetande föräldrar är sämre än de som är hemma med sina barn?

    Jag älskar att arbeta och jag älskar även mina barn, men jag behöver inte ta bort det ena framför det andra.
    När jag jobbar tycker jag samtidigt att jag ger mina barn en sund förebild av att försörja sig själv och inte lita på bidrag. 
    Vi bor billigt (i villa i storstad), jag hade kunnat jobba halvtid om jag velat men väljer faktiskt att jobba för att jag trivs med det. Jag ägnar även tid till mina barn och trivs med det också, eller tack vare att jag jobbar så trivs jag när jag är med mina barn. Hade jag inte jobbet så skulle jag garanterat inte vara en lika bra mamma.

    Den som väljer att vara hemma har gjort sitt val och det tycker jag är helt ok, man kan ju välja vad man själv tycker passar sin familj bäst. Men alla tycker inte lika och jag är så less på alla förstå-sig-påare som bara tycker att just deras sätt är det rätta. Det vet du inte förrän barnen vuxit upp och blivit sunda, glada och klarar sig själva i livet. Att jobba har funkat för oss, med 2 vuxna barn som klarar sig själva och försörjer sig. Har en liten igen (2 månader) och längtar redan tillbaka till jobbet. Provocerande? Jag bjuder på det!

  • cattus
    Anonym (Jaha) skrev 2013-10-24 16:09:45 följande:

    Jo att man gillar det självklart men man får väl hoppas att man inte gillar jobbet och kollegorna mer än sin egen familj?

    Känns inte speciellt positivt.

    Har du kompisar, släkt och bekanta som du umgås med? Eller sitter du helt ensam hemma?

    Mitt jobb är allt det på en gång. Min släkt finns inte här, mina arbetskamrater är mina kompisar.
    Jag behöver ingen extra tid när jag kommer från jobbet på kvällar och helger för att umgås med dom, det har jag gjort hela veckan. Mitt jobb är fysiskt så jag behöver inte heller träna på fritiden. 
    Den tiden får min sambo och barn, till 100%.
    Matlagning, mys, sport, allt gör vi sedan gemensamt på fritiden. Hur många gör det?
Svar på tråden Skitsnack att båda föräldrarna måste jobba heltid!