• Jenkis

    Äggdonation i Sverige

    Ägglös skrev 2013-11-06 18:28:53 följande:
    Tack för svar !     40 snart 41 så det var ju illa.... min gyn sa att det var finland eller danmark som gällde ...vet ni om någon klinik tar emot om man är över 40 ?   i sverige alltsåSolig
    Framgår inte på deras hemsida, men de behandlar kvinnor strax över 40 år med IVF privat, så de kanske även gör det med ÄD?

    Däremot har de flera års kötid. Vi köade två år innan vi kom fram i kön och om det är mer ont om donatorer kan det bli upp emot 4-5 år berättade de för oss!

    Skall man använda sig av Umeå är det bäst att hitta en korsdonator eller en direktdonator. Framförallt om man är 40 år och har ont om tid.

    Utomlands är det sällan jättelånga köer. Ibland inte alls.     
  • Jenkis

    Såhär skriver Joseta i en annan tråd om Umeå. värt att tänka på...

    Jag har kollat upp det lite mer och man delar alltså donator, dvs. två mottagarpar förbereds för varje donator, betalar 70 000 kr vardera, och sen delar man äggen mellan dem. Räcker äggen bara till ena paret får man en återbetalning, men inte med hela beloppet!!! De kunde inte svara på hur många ägg det ska vara för att man ska dela heller. Om de ägg man får inte befruktas eller inte utvecklas så man blir utan återföring (det som hände oss nu) så får man tillbaka hälften, dvs. man får fortfarande betala 35 000 kronor för ingenting. Risken för detta är ju dessutom mycket större då man bara får hälften av äggen. Man får ingen återbetalning om man "bara" får en färskåterföring och inget till frys. Om man jämför med en vanlig IVF som kostar 30-35 000 kronor så får de alltså betalt 140 000 kr vid ÄD. Visserligen är ÄD ett större jobb för kliniken, men det är fortfarande "bara" en stimulering och ett ÄP. Visserligen två kvinnor som ska förberedas och kollas med UL och två personers spermier som ska tas om hand, men samma antal ägg som befruktas som det hade varit om det varit fråga om IVF. Merarbetet kan knappast motivera en så stor prisskillnad enligt min uppfattning. Det är ju inte direkt så att det är donatorerna som får en massa pengar.

  • Jenkis
    Jojjo77 skrev 2013-11-08 15:57:06 följande:
    Nu är jag igång med min testcykel, efter 7 mån väntetid. Bli intressant att se hur detta kommer att gå, men nässpray  och piller... Planerad donation för oss i mars Skrattande
    Testcykel?

    Vad innebär det? Skall du göra en fejkmottagning av ägg? Alltså få alla hormoner, men inga ägg? 
  • Jenkis
    Jojjo77 skrev 2013-11-11 20:05:24 följande:
    Jag ska spraya, för nedreglering och sen äta tabl för att bygga upp livmoderslemhinnan. Blodprov och VUL görs under denna tid. Detta för att se hur jag svarar på behandlingen och för att veta hur lång behandlingstid jag behöver för att vara redo för att ta emot ett ägg. Under denna tid görs sedan en ny infektionsundersökning av mig och maken, för att vi sen ska klassas som helt redo för en donator. Sedan går jag under några månader utan medicinering och sätts sedan på dem igen, då en donator finns.

    Ja, det kanske är smart. Har aldrig varit med om det, men det underlättar ju. Har bara sprayat en gång och då start på dag 2 vilket fick alla hormoner att gå i spinn och så fick jag en cysta som kanske skulle punkteras. Det slapp jag dock. Hoppas jag får börja på dag 21 den här gången. Mindre risk för cystor då.
  • Jenkis
    Jojjo77 skrev 2013-11-18 14:02:35 följande:
    Vad spännande! Jag hur klarar man väntan? Det är bara att stå ut tänker jag, vad har man för alternativ... Men visst snurrar det i skallen och man brottas med toppar och dalar, känslomässigt.

    Vi får följas åt här och hålla tummarna för varandra!

    Lycka till!Hjärta 
    Ja, man klarar väl väntan genom att göra allt du skulle vilja göra just nu. Alltså man försöker leva livet just nu med allt vad det innebär. Jobb, resor, renoveringar, vänner o.s.v. Man har ju som sagt inget val, men om man inte avstår något så kan man ju inte säga att man väntar förgäves heller.
  • Jenkis
    moonstar88 skrev 2013-11-27 09:52:44 följande:



    Jag vet faktiskt inte, trodde att man gjorde det samma dag:/. Vi har inte fått någon information om dom. Jag ringde bara dit och fick reda på kötiden.
    Man gör det samma dag. Läkare + kurator. De brukar boka tiderna efter varann så räkna med två timmar ungefär. Läkarbesöket gick fortare än kuratorbesöket.

    Googla runt lite och skriv upp alla frågor som ni har till läkare och kurator. Fråga, fråga, fråga. Kolla deras hemsida:

    http://www.akademiska.se/sv/Verksamheter/Reproduktionscentrum/Bildspel/
  • Jenkis
    Jenkis skrev 2013-11-27 16:36:58 följande:
    Man gör det samma dag. Läkare + kurator. De brukar boka tiderna efter varann så räkna med två timmar ungefär. Läkarbesöket gick fortare än kuratorbesöket.

    Googla runt lite och skriv upp alla frågor som ni har till läkare och kurator. Fråga, fråga, fråga. Kolla deras hemsida:

    www.akademiska.se/sv/Verksamheter/Reproduktio.../
    Man får papper hem att fylla i. Hälsodeklaration, hur man ser ut (längd, vikt, hårfärg, ögonfärg). Sen får partnern fylla i ett papper att han godkänner att hans spermier används till en annan kvinnas ägg. Hälsodeklarationen finns på deras hemsida om du är nyfiken.
  • Jenkis
    moonstar88 skrev 2013-11-28 10:17:27 följande:
    Jaa det ser du olika ut på olika kliniker, det är ju förvirrande med all information som skiljer sig från varandra:(. Tycker det finns mycket mer information om hur äggdonatorn ska göra och hur deras behandling ser ut än de som ska ta emot äggen.
    Jag hoppas verkligen att vi får tid för läkarsamtal och kurator samma dag eftersom vi har ca 23 mil enkel väg till uppsala så det skulle vara synd att behöva vara borta från jobbet i två dagar.
    Det är klart att ni får! Det fixar de!
  • Jenkis
    Brioche skrev 2013-12-02 20:21:43 följande:
    Jag är inte hundra men jag tror inte att man får något försök då. Vi blev tex inte matchade med någon donator förrän vår korsdonator hade donerat.

    Dom är snart 4 och 1 år. Vi har en bok här hemma som handlar om äggdonation som vi har läst för den stora ett par gånger men han har inte varit så intresserad än. Men vi ska se till att boken hela tiden finns med och så fort han visar minsta intresse så åker den fram. Sen får han ställa frågor vartefter tänkte vi. Jag tror och hoppas att ju tidigare dom får veta och ju självklarare det är, desto mindre grej kommer det att vara för dom.

    Korsdonatorn måste bli godkänt och donera först innan man kan få sin egen donation.
Svar på tråden Äggdonation i Sverige