• Svar på tråden Ni som fått sk snittkontrakt!
  • bf2014
    Lucyewe skrev 2013-11-16 20:12:35 följande:
    Med snittkontrakt menar jag ett löfte om att få avbryta förlossningen med ett ks. Jag har redan fött vaginalt en gång och kämpar just nu för att få ett ks beviljat... men min aurora bm pratar om snittkontrakt, vilket jag inte är allt för positiv till då jag inte riktigt tror på att resurser kommer att finnas om jag väl vill ha ett snitt. tänkte om någon som blivit lovad snittkontrakt kanske kunde berätta hur deras förlossning blev, och om de fick tillgång till ks om de så ville under förlossningens gång.

     
  • bf2014

    Tack för ditt svar. Låter positivt iaf att du fick snitt som du önskade. Vart bor du?

  • bf2014
    Limhe skrev 2013-11-29 18:43:14 följande:
    Jag skulle fött med snitt kontrakt men jag litar inte på det, har läst flera som fått det men sjukvården struntat i den så jag väntar nu på att få en ny tid till läkaren.
    Har du varit kontakt med läkare ang planerat ks tidigare och blivit nekad? Eller hur kommer det sig att de gett dig snittkontrakt?
    Vart bor du?
  • bf2014
    gudrunberit skrev 2013-12-11 18:41:38 följande:
    Jag är också nyfiken. Min förra förlossning var vedervärdig och är gravid igen, får bara höra av läkaren att förlossning nummer två alltid blir bättre...känner mig inte alls trygg med det :(
    Ja de säger ju det... kan ju alltid hoppas! Vart bor du någonstans? är tydligen inte vanligt att omföderskor får sk förlossningskontrakt enligt den läkaren som jag träffat, och det verkar vara många olika punkter man måste beakta, och om det ens blir något ks om jag ber om det är jag lite osäker på. Det är därför som jag undrar lite hur det varit för andra som fått kontrakt, om man verkligen fått ks om man bett om det.
  • bf2014
    Anaerob skrev 2013-12-13 18:15:27 följande:
    Känner med er, och jag kan bara säga stå på er och se till att ni får det precis på det vis NI vill ha det! 

    Förlossningen med mitt första barn var allt annat än bra, både jag och barnet mådde dåligt samt förlossningen gick inte på det vis eller i den takt den borde. Efter väldigt många timmar så blev det akut kejsarsnitt då hjärtljuden försvann igen, vet inte hur många gånger de försvann eller blev mycket låga innan dess. 

    Andra förlossningen så fick jag igenom en planerad förlossning och en förlossningsplan, vilket innebar att man skulle sätta igång förlossningen och vid minsta misstanke om att barnet mådde dåligt alt. om förlossningen inte gick som den skulle skulle det bli kejsarsnitt. Läkaren ansåg iofs. att ett planerat snitt kanske vore det bästa för mig, men jag ville inte det utan jag ville försöka. Den andra förlossningen var bitvis jobbig pga. alla tankar/minnen MEN den gick väldigt bra. Och jag är väldigt glad att jag fick igenom det jag ville och trodde att jag behövde. 

    Den tredje förlossningen så finns samma plan som vid den andra. 
    skönt att höra att andra förlossningen kändes bättre!
Svar på tråden Ni som fått sk snittkontrakt!