Inlägg från: gudrunberit |Visa alla inlägg
  • gudrunberit

    Ni som fått sk snittkontrakt!

    Jag är också nyfiken. Min förra förlossning var vedervärdig och är gravid igen, får bara höra av läkaren att förlossning nummer två alltid blir bättre...känner mig inte alls trygg med det :(

  • gudrunberit
    bf2014 skrev 2013-12-11 19:31:56 följande:
    Ja de säger ju det... kan ju alltid hoppas! Vart bor du någonstans? är tydligen inte vanligt att omföderskor får sk förlossningskontrakt enligt den läkaren som jag träffat, och det verkar vara många olika punkter man måste beakta, och om det ens blir något ks om jag ber om det är jag lite osäker på. Det är därför som jag undrar lite hur det varit för andra som fått kontrakt, om man verkligen fått ks om man bett om det.

    Jag bor i Västerås. Bm som jag går och pratar med om detta och för att bearbeta förra fl, har frågat mig om jag kan tänka mig att skriva mig i ett annat län just för att det är enklare i vissa län...då handlar det ju inte om barnets bästa, utan då är det ju ekonomi som styr fast de påstår att det inte är så. Läkaren har först nekat mig ks och sedan sagt att vi ska träffas igen i v28 och v 38 för vidare diskussion efter att han hade läst min journal ordentligt och sett att det var en hel del misstag som gjordes av psl. Jag känner att han drar en vitlögn i och med att han var så bestämd att jag inte kommer att få ks....känner mig inte alls trygg med att inte kunna påverka någonting. I mitt fall var det inte "bara" en mycket besvärlig fl utan psl var mycket dålig och det är stora tillitsproblem för mig gentemot dem efter deras hantering av min fl. När läkaren alltså säger att andra fl brukar gå lättare, har jag ff så svårt att känna tillit till psl, de gjorde alldeles för många stora fel sist.
  • gudrunberit

    Vad var det för dåre till läkare?! Kanske var samma som jag träffade som var ganska burdus till en början, jag var på väg att resa på mig och gå! Går också på klarasamtal.

  • gudrunberit

    Då har vi samma bm! Jag tycker att hon är jättebra! Hon är rätt tydlig med hur det fungerar och hon uppmanade mig även att anmäla min förra fl efteråt, så hon vet min historia och vet hur jag har blivit beh. Sen är det ju inte hon som bestämmer tyvärr.

    Jag är rätt rak med henne och hon tar det, vilket är skönt. Vore intressant och veta vilken läkare du träffade!

  • gudrunberit

    Verkligen skönt att höra att andra förlossningen gick bättre!

    Jag har också tänkt att jag vill föda vaginalt för att få chansen att uppleva en lyckad fl, men oron att det blir ett helvete igen hänger över mig. Vilken revansch det vore dock! Det vore underbart befriande att få ett löfte att få bestämma själv under fl gång, om det barkar åt skogen ska jag själv få vara med och bestämma om det blir ett ks ist och inte bli bestämd över huvudet!

  • gudrunberit

    Det är lätt att tiden efter fl glöms bort och att all fokus ligger på själva fl. Tack för att du delar med dig. Jag hoppas att din lista på saker att bocka av blir lättare och lättare.

  • gudrunberit

    Åh vad jag håller med dig i allt. Jag var noga med att skriva vad jag ville och hur min graviditet hade varit för att de förhoppningsvis skulle visa förståelse, tyckte först att det skulle vara onödigt då de är proffs och jag hade förtroende för sjukvården...men riktigt så var det ju inte. Vilket uppvaknande. Förstår inte varför man jobbar på fl om man är så totalt ointresserad och oengagerad. Skönt att ha fått bekräftelse från annan psl att det inte är så det ska vara. Hoppas att det blir oändligt mycket bättre denna gång.

Svar på tråden Ni som fått sk snittkontrakt!