• Furstinna

    Vilka är ni som inte ens har råd med frukt till barnen? (ang debatt "fruktkampen") Kan ni "fattiga" förklara för mig, tack!

    De personer som lever under sådana förhållande har nog inte råd med dator så du kommer nog inte få några svar från dem. Jag anser att när det fäller barn har alla ett gemensamt ansvar gentemot dessa.

    Dessa familjer finns, det vet jag. Jag har träffar sådana familjer. Fruktansvärt sorgligt och jag för min del hjälper mer än gärna till.

  • Furstinna
    Anonym (M) skrev 2013-12-01 19:04:00 följande:
    Jag tror inte du kommer att få några svar med den inställningen du har...



    Ytterligare en anledning.
  • Furstinna
    Anonym (suck) skrev 2013-12-01 19:11:44 följande:
    Ja, du har säkert rätt i att de personerna inte har dator.

    Jag tycker att man attackerar problemet helt fel. Om det nu finns de familjer som lever under de hemska förhållanden borde man väl först och främst fokusera på att hjälpa dem till en bättre tillvaro. INTE att förbjuda en sådan sak som fruktstund och utflykter. 

    Jag tror dock att det finns många som "anser" sig tillhöra den gruppen, men som ändå går och antingen röker, shoppar onödiga grejer, och som gärna vill ha någon/något att skylla på som i det här fallet skolan.

    De initiativ som innebär att man tar med mat och frukt från hemmet ger ju skoleveverna enormt mycket så jag tycker det är så sorgligt att man försöker "bekämpa" något som är till för att främja barnen. Jag menar skolor och förskolor betalar ju faktiskt ofta för att en sådan sak ska göras möjlig. Man väljer att titta på det man INTE får och inte det man faktiskt FÅR!



    Det man kämpar för är att skolan ska vara gratis! Med gratis innebär att man inte ska behöva ta med frukt, matsäck eller betala för skolutflykter. Jag tycker inte att varken fruktstund eller utflykter är något som ska bekämpas utan endast de faktum att vissa familjer inte har råd.

    För mig är detta givetvis inget problem men det måste vara helt fruktansvärt för de familjer där det är ett problem. Där det inte finns utrymme. Jag tycker också att det är bättre att hjälpa familjerna istället för att förbjuda frukt. Bäst hade varit att frukten var gratis i skolan men med dagens politik är det helt uteslutet.

    Det ger majoriteten mycket men det skapar extremt obehag hos ett fåtal.
  • Furstinna
    Anonym (suck) skrev 2013-12-01 19:28:37 följande:
    Jag kan vara dåligt insatt i politiken om hjälp till de fattiga. Jag vet inte exakt hur mycket stöd och ersättning man kan få av socialen försäkringskassan och A-kassan. Det är därför jag gärna hör förklaringar på detta. Jag tror nämligen att många prioriterar helt tokigt. just för att man har någon att skylla på.  Och jag menar inte att det skulle te sig så i alla fall, men i väldigt många, vilket färgar min syn på sympati för de "fattiga". Jag läste tex om en familj som hade ansökt om stöd och hjälp för at de inte hade råd med mat (frivilligorganisation). När matkassen skulle lämnas står föräldrarna och borströker och barnen spelar något tv-spel. I sådana fall är det ganska solklart att det handlar om en prioriteringssak.



    Jag tror att det finns ett fåtal som prioriterar helt galet eller som "får stå sitt kast" för dåliga val de gjort tidigare och nu måste ta smällen. Men jag tror majoriteten är folk som är arbetslösa/ sjuka/ utförsäkrade och som är låsta i sin situation.

    Men man vill gärna framhäva de personer som prioriterar fel! Det är väl oftast dem som hävdar sin rätt också medansvar de verkligt drabbade gör allt för att dölja sin situation då den är så förknippad med skam.

    Jag har en väldigt dålig erfarenhet från min ungdom när en kille i klassen under mig tog livet av sig efter extrem mobbning i skolan och hans familj tillhörde denna fattiga skaran. När jag tänker på det så väljer jag att lita på folk och riskera att bli snuvad hellre än att inte göra något alls.
Svar på tråden Vilka är ni som inte ens har råd med frukt till barnen? (ang debatt "fruktkampen") Kan ni "fattiga" förklara för mig, tack!