• Anonym (suck)

    Vilka är ni som inte ens har råd med frukt till barnen? (ang debatt "fruktkampen") Kan ni "fattiga" förklara för mig, tack!

    Jag är anonym för att jag vet att ämnet kan vara provocerande. Men såhär undrar/tycker jag:

    Det florerar lite FB-grupper(fruktkampen) där man har som mål att förbjuda fruktstunder eller utflykter där maten tas med hemifrån.

    Jag har oerhört svårt att tänka mig hur den problematiken kan uppstå i en familj. HUR lever man om man inte har råd att ge sitt barn en liten frukt i veckan, eller ett matsäcksmål några gånger om året?  Kan ni snälla förklara detta för mig. Jag vill helst nte ha spekulationer utan ren fakta. Så ni som anser er tillhöra den gruppen där ni inte har råd till en sådan fundamental sak som denna, HUR kan det vara möjligt??? HUR ser era liv ut, jag är verkligen nyfiken så snälla kan ni förklara!

    Kan tillägga att en del av "fruktkampen" består av att hjälpa familjer som har det tufft med att donera matkassaar och dyligt, vilket är ett mycket fint initiativ tycker jag. Det jag blir provocerad av är att samhället mer och mer verkar tycka att alla andra ska ta hand om en själv och ens barn, har vi inget individansvar längre? Skrämmande tycker jag! 

  • Svar på tråden Vilka är ni som inte ens har råd med frukt till barnen? (ang debatt "fruktkampen") Kan ni "fattiga" förklara för mig, tack!
  • Anonym (suck)
    LillGris skrev 2013-12-01 21:42:56 följande:


    Nej jag är inte ett dugg öppen för att föräldrar ska gå runt och stinka äckel för att de inte har råd med schampo och tvål för att barnen ska ha med sig frukt till skolan. Jag tycker du är dum i huvudet som tycker att man ska prioritera bort sin personliga hygien för att skolan vägrar vara avgiftsfri vilket den enligt lag ska vara. Fyi är jag inte ett dugg fattig och har råd att köpa en jäkla fruktkorg varje dag om jag vill men det är inte vad det handlar om. Det är dessutom skit samma om lilla mamsen super upp pengarna istället för att köpa äpplen till barnen, för barnen är det ingen jäkla skillnad - de får ingen frukt. Oavsett om det är för att föräldrarna kedjeröker, om det är för att de tvättar håret ibland eller för att de prioriterar att se till att barnen får frukost och middag som de står sig på. För barnen lider lika jäkligt oavsett VARFÖR föräldrarna inte har råd, och eftersom barnen knappast är de som kört ekonomin i botten med sitt eviga hårtvättande så ska de inte heller behöva lida mer än nödvändigt.
    Problemet ligger i att du tycker att SKOLAN är den som ska ta ansvar i om ditt barn far illa. ORSAKEN till den ska vi inte röra för det är kränkande att ge sig på en svag/fattig/spelberoende eller vad det nu rör sig om. En stor dos ANSVAR skulle rädda vårt sammhälle från många trista effekter...

    Och om du kunde ta in det jag säger ser du att det inte handlar om hygien att tvätta håret. nopoo.se Man kan bli ren utan kemikalier om du inte visste det.
  • ciann
    Anonym (suck) skrev 2013-12-01 21:43:12 följande:
    Så sorgligt. Det visar bara att man verkligen bör satsa på kärnan av problemet istället för att gå på symptomen, dvs skolan.
  • LillGris
    Anonym (D) skrev 2013-12-01 21:45:44 följande:
    Men man måste inte tvätta håret varje dag. Tvättar man varannan dag då går det åt hälften så mycket schampo.



    Har jag sagt det? Jag tvättar håret max två gånger i veckan. Vad har det med något att göra? Ts tycker att man ska skita i att tvätta sig i två månader. Jag vet inte med er, men jag tror faktiskt jag hade fått sparken om jag inte tvättade mig på två månader.
  • Anonym (D)
    LillGris skrev 2013-12-01 21:46:45 följande:


    Men ja! Jag tycker att det är en jäkla rättighet att få sköta sin hygien. Jag menar inte att man ska köpa en flaska redken i veckan, herregud, men jag hade nog fan skämts mer om min morsa gick runt med flugor i armhålorna och luktade röv än om jag inte fick ha med mig frukt till skolan.
    Det finns ingen gråskala i din värld, eller? Man kan sköta sin hygien på ett mer ekonomiskt sätt. Många använder för mycket schampo, och man behöver inte balsamera håret vid varje tvätt. Duschar man med lite tvål så luktar man inte röv.
  • Wilner

    Den här frågan handlar inte om pengar utan dysfunktionella föräldrar, vanligtvis mammor med feministiska värderingar som inte vill engagera sig i sina barns liv mer än absolut nödvändigt.

  • Anonym (suck)
    Anonym (D) skrev 2013-12-01 21:45:44 följande:
    Men man måste inte tvätta håret varje dag. Tvättar man varannan dag då går det åt hälften så mycket schampo.
    Man behöver faktiskt inte tvätta alls med just schampo. Det handlar inte om att man har dålig hygien, det handlar om att inte använda sig av just kemikalier vid tvätt... nopoo.se  
  • Anonym (Inte frukt, men)

    Nu gäller inte mitt exempel frukt, utan vinterkläder, men jag tror att det ofta är en del i problematiken.

    Blev kontaktad av en bekant och tillfrågad om jag hade några vinterkläder att skänka till en fattig mamma med 3 barn, varav ett har astma och reumatism. Jodå, jag hade ett set vinterkläder som var för slitna för att generera några pengar vid en försäljning (men fortfarande fullt användbara) så jag talade om att jag kunde skänka dem.
    Möter upp mamma ett par dagar senare och har då packat ihop en kasse med saker mina barn vuxit ur.

    Jag möts av en kvinna och en tonårspojke som bägge röker. (tonåringen var med för att bära för mamman hade för ont)
    Pengar till 2 personers rökning fanns tydligen i hushållet, men inte pengar till vinterkläder åt en sjuklig liten flicka.
    Kan slå vad om att det inte finns några pengar till frukt och ordentlig mat heller i det hushållet.

  • Anonym (D)
    LillGris skrev 2013-12-01 21:48:28 följande:


    Har jag sagt det? Jag tvättar håret max två gånger i veckan. Vad har det med något att göra? Ts tycker att man ska skita i att tvätta sig i två månader. Jag vet inte med er, men jag tror faktiskt jag hade fått sparken om jag inte tvättade mig på två månader.
    Jag tror faktiskt att du missuppfattade TS. Jag tror att TS menade "använd mindre shampo" och inte "skaffa hygien som en gris".
  • Anonym (suck)
    Wilner skrev 2013-12-01 21:49:06 följande:
    Den här frågan handlar inte om pengar utan dysfunktionella föräldrar, vanligtvis mammor med feministiska värderingar som inte vill engagera sig i sina barns liv mer än absolut nödvändigt.
    Fast jag tror inte det handlar om att de inte vill engagera sig i barnen. Utan de verkar se sig själv som barn och att "landet Sverige" är deras mamam och pappa. Vil man bara bli omhändertagen är det så svårt att ta hand om andra..
Svar på tråden Vilka är ni som inte ens har råd med frukt till barnen? (ang debatt "fruktkampen") Kan ni "fattiga" förklara för mig, tack!