Inlägg från: LängtansBlåaBlomma |Visa alla inlägg
  • LängtansBlåaBlomma

    En flicka under 18år ska bli bortgift?

    En annan mycket viktig del är att DU dvs. VI i samhället reagerar och säger att det här är banne mig inte rätt! Att tjejen får veta det så starkt in i kroppen som det är möjligt att Du har rätt att gifta dig med vem du vill eller inte alls.
    Det kan hjälpa henne att sedan hjälpa sig själv! Kanske fly, kanske vägra, kanske skilja sig? Det är jätteviktigt att hon verkligen förstår och vet att det som händer är fel, hon är en egen människa med en egen vilja. Speciellt om hon går på särskola, då har hon ju dessutom en utvecklingsstörning eller hjärnskada som kanske gör henne ännu mer sårbar.


  • LängtansBlåaBlomma
    Anonym (-) skrev 2013-12-05 21:14:49 följande:
    Självklart ska du ta kontakt med myndigheterna. Måste säga att det var väldigt dåligt av läraren att bara rycka på axlarna. Vart tog det vuxna ansvaret vägen där?? Att säga att inget kommer hända och att ingen kommer göra något är lika dumt det. De svenska myndigheterna har ett ansvar och likaså vuxna omkring. Det är en omyndlig flicka det handlar om. I Sverige ska vi kämpa för att upprätthålla de mänskliga rättigheterna och eftersom att du misstänker detta har du ett ansvar att agera
Svar på tråden En flicka under 18år ska bli bortgift?