Inlägg från: Veritaslux |Visa alla inlägg
  • Veritaslux

    Barnkläder, vilka märken tycker ni har bäst kvalitét?

    Kvalitet kan variera. Det är absolut inte så att "man får vad man betalar för". Idag har den mesta av tillverkningsindustrin flyttat till låglöneländer och nästan allt massproduceras, även märkeskläder. För 50 år sedan hade vi fortfarande textilindustri i småskalighet och då är det klart att det blir en annan sak.

    Det som till viss del är vägledande är materialen där dyrare plagg oftast, men inte alltid har bättre material. Mindre syntet i stickat (som blir noppigt) och mer high-tec i funktionsplaggen. Och visst kan det skilja lite i sömmar, kvalitet på tryck, etc, men skillnaden är knappast milsvid och man kan aldrig vara garanterad att det dyra är så himla bra (kolla bara overalltesterna där några lågprismärken alltid får bra betyg och vice versa!) 

    Som exempel har jag plagg från Katvig och Småfolk som hållit uselt i kvalitet. En tröja krympte och förlorade formen efter ett par tvättar, färgerna uttvättade och mattade. Småfolktröjan har hållit formen men trycket är väldigt uttvättat. Som jämförelse har jag ett gäng bastoppar från H&M som hållit både färg och form bättre!

    I alla fall: Jag tycker Pops skalkläder är av bra kvalitet. Deras vanliga kläder håller samma standard som det mesta, tycker jag. En bomullstopp kan hålla lika bra/dåligt som ett H&M-plagg. Anser jag.

    Jag köper det jag tycker är fint och handlar det om ytterkläder och skor brukar jag läsa tester för att avgöra kvalitet. I år blev det dock en chansning på overall så vi får se hur det blir. 


    Mamma till underbar dotter född 19 juni 2011
Svar på tråden Barnkläder, vilka märken tycker ni har bäst kvalitét?