• snobben00

    IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare

    Tänkte starta den här tråden för oss som kämpat på ett tag med ivf men inte lyckats få det där plusset än men nu ska vi lyckas! Själv har jag 8 embryoåterföranden bakom mig varav ett missfall men vägrar ge upp kampen än. Jag och min man klassas som oförklarligt barnlösa och dom hittar ingen anledning till att vi inte får barn. Nu i januari ska vi påbörja vårt tredje försök och jag hoppas vi blir några som kan följas åt nu under våren.

  • Svar på tråden IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare
  • snobben00
    lillatrollet85 skrev 2013-12-17 04:56:13 följande:
    Nu hittade jag hit.. snobben vet du hur man räknar vad 1 försök är?

    På Akademiska sjukhuset i Uppsala där jag går räknar man 1 försök med det färska och alla eventuella frysägg. Så vårt första ivf försök genererade ett ET och tre FET, vår andra ivf blev också ett ET och tre FET. Kul att ni hittat hit!
  • snobben00
    PlinaB77 skrev 2013-12-17 08:09:15 följande:
    Bra intiativ Snobben!
    Själv går jag och ruvar, har BIM idag, så får se vad som händer de närmaste dagarna. Testdag på fredag!
    Vi fick ju ut 13 ägg, 11 befruktade och 4 st klarade hela processen. Fick ett 5 dagars som färskinsättning och 3 st 6 dagars till frysen! Så nu har vi påbörjat vårt 2a landstingsbetalda försök!
    Undra om vi kommmer få världens bästa julklapp i år! Hoppas så!!!

    Jag hoppas och håller tummarna! Glad
  • snobben00
    PlinaB77 skrev 2013-12-17 15:00:42 följande:
    Och där kom besvikelsen Igen!! Ingen extra fin julklapp! Denna tyngd som lägger sig i kroppen när man ser det där röda när man går på toa!
    Har du testat? Man kan ju blöda ändå. Jag håller mina tummar hårt för dig!!!
  • snobben00

    2 januari har jag fått tid på Reproduktionscentrum för planering av omstart. Fick mensen idag och räknade ut att om vi får starta med en gång så börjar jag med nässprayen på dag 21 som blir 6 januari. Kör vi långa protokollet som vi gjort de 2 tidigare gångerna så blir det väl äggplock nån gång i mitten av februari kan jag tänka mig... en evighet dit!!! Tycker det är så frustrerande med all väntan.... har hittills väntat i 4 år på en efterlängtad graviditet.

  • snobben00
    Kramizen skrev 2013-12-18 08:14:42 följande:
    Jag har fått tid för vul den 10 Jan. Efter ett misslyckat ivf försök så funderar jag nu hur jag vill göra.
    Det finns ett fint 6 dagars i frysen men funderar på om jag ska göra om hela processen från början ändå 
    om jag har möjligheten för att det ska finnas mer i frysen till senare tillfälle.
    Eftersom fet inte drar ner antalet försök så vore det bra att ha mer i frysen tills man ev måste betala 
    processen själv. 
    Ni som fått era försök betalda via landstinget. Vad händer med dom försök man har kvar om man blir gravid?
    Tänker på om man har försök kvar och får missfall. Måste man betala försöken själv då?
    Lyckas man och föder ett barn så stryks resterande landstingsfinansierade försök och man får bekosta allt själv sen för eventuella syskonförsök.
    Vid missfall fortsätter man som vanligt eftersom man trots allt inte fick något barn så det räknas precis som om man fick negativt gravtest typ.
  • snobben00
    kristin10 skrev 2013-12-18 09:27:55 följande:
    För oss gäller tre försök eller två barn, så får vi ett barn på första eller andra försöket så kan vi utnyttja det sista till syskonförsök.

    Är nu på dag 13 men igår kom lite blod och testet var minus, så det blir nya försök i nästa år. Vi tar nog paus i januari men blir väl FET i februari eftersom vi har tre embryon i frysen.

    Intressant, vilket landsting tillhör ni?
    Tråkigt med minuset men samla kraft inför nytt försök nästa år {#emotions_dlg.flower}
  • snobben00
    trex2013 skrev 2013-12-19 09:22:36 följande:
    Aha jag har inte förstått att fet inte räknas som ett använt försök! :) Nu gäller det bara att lyckas få ut ägg som överlever och kan nedfrysas.

    Jag vet dock att det skiljer sig en hel del mellan olika landsting. ..vilket är väldigt orättvist! En del får bara ett eller två finansierade försök och hos en del ingår inte eventuella FET. I vårt fall ingår alla FET som "bonus".
  • snobben00

    Hej alla! Vi har blivit några stycken nu Glad

    LindaL0; Bra att du mailade läkaren! Jag hade blivit jätteledsen om jag fått det där slängt i ansiktet! Vad kul för er att ni blev gravida så fort!

    Själv går jag och nojjar mig för att jag inte kommer få börja om nu i januari med nedreglering och hela protokollet med tanke på att jag gått på Progynon 2 mån i rad nu under hösten för stimulerade FET. Fast å andra sidan tycker jag barnmorskan borde nämt något då jag sa att jag vill komma igång så fort som möjligt med försök 3.

    Nojjar mig för sprutorna sen... men vad gör man inte i den här kampen?!

  • snobben00
    liamae skrev 2013-12-31 11:50:10 följande:
    Hej allihopa! Jag har TD efter mitt första ivf idag och som väntat visade det minus efter att jag börjar blöda på julafton. Vi fick bara ett befruktat ägg av 6 mogna och jag blev överstimulerad med ca 30 blåsor så jag har mått skit o man kan alltså säga att den här ivf:en var riktigt misslyckad. Är ganska bitter nu o vill bara att tiden ska gå så vi kan få komma på nytt möte o diskuterar hur vi ska gå vidare. Jag gissar på korta protokollet (hörde någon säga det sist), förut körde vi långa. Massor kramar till alla er andra som kämpar. Önskar oss alla ett mycket bättre 2014!

    Stor kram till dig, vet hur tuff denna resa är! Har totalt 8 misslyckade embryoåterföranden bakom mig de senaste 2 åren. Ska träffa läkare nu på fredag för att diskutera omstart, blir tredje gången nu och hoppas på att få starta omgående med suprecuren redan den 6:e som är cykeldag 21 för mig som de tidigare 2 gångerna. Jag hoppas innerligt att 2014 är året då vi alla ska få lyckas! Kramar till er alla kämpare och god fortsättning!
Svar på tråden IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare