• snobben00

    IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare

    Lisa 236 skrev 2013-12-20 11:09:49 följande:
    Haft ont från och till men nu tror de kanske att det är en helt ny graviditet som kommit till på naturlig väg... men fattar inte hur är ju bara kommen till ägglossning efter förra ivf.... ska ta nya prover i morgon...hmm så förvirrande
    Har tänkt på dig, hur har det gått? {#emotions_dlg.flower}
  • snobben00
    Danisen skrev 2014-01-21 15:00:46 följande:


    Jag tar synarel 3gg/dag 1puff. Ja den smakar fan haha. Ja, sprutorna svider ordentligt, gjorde det korta protokollet först då va det menopur jag fick. Gonal-F är en sån penna, den svider också min sambo kniper mig när jag själv sticker mig funkat rätt bra. Vi ska på vul den 29 Januari och kolla äggblåsorna.
    Har gjort 1 kort protokoll som fick avbrytas, sen 1 långt som blev ett ET men tyvärr ingen graviditet. Så detta är 3:e gången gilt ni då? Allt detta är så himla jobbigt, massa tankar och känslor som snurrar runt. Vad är hysterskopi?
    Vi har 2 ET och 6 FET bakom oss varav ett tog sig i somras men dessvärre slutade det redan i .7 Gråter
    Så vår ivf-resa har varit tuff!
    Vi är oförklarligt barnlösa och inga fel har kunnat hittas!!! Jättefrustrerande... för nåt är det ju

    Hysteroskopi är när dom går in i livmodern med kamera för att se om de kan hitta sammanväxtningar, ärr, polyper eller liknande som förhindrar ett embryo och stanna kvar.
    Dom säger också att det brukar kunna vara lättare för ett embryo att fastna cykeln efter att dom varit inne och rotat.
  • snobben00
    sesanka skrev 2014-01-22 05:57:26 följande:
    När något verkar för bra för att vara sant... Jag och maken var på vårt andra ultraljud igår, 9+4, och läkaren konstaterade att embryot inte längre lever. Har fått en remiss till gyn och idag ska jag ringa och boka tid för skrapning. När den är utförd ska jag kontakta ivf kliniken för att gå vidare med nästa försök. Har 4 ägg i frysen. Är det någon som vet hur lång tid man måste vänta efter skrapningen innan man kör igån?g Nästa försök blir ju ett FET, hur ser resan dit ut, kör man med nässpray och hormoner igen eller...? Blev helt tom i bollen efter beskedet och alla frågor dök upp först på vägen hem...
    Usch vad jobbigt för er! Jag råkade ut för ett missfall i v.7 och vet hur jobbigt det är när man väl hunnit ställa in sig på att man väntar barn. Jag håller tummarna för att allt ska gå bra!

    FET går att göra på 2 sätt -
    Ostimulerat, då ringer man kliniken vid positivt ägglossningstest (Clearblues digitala är säkrast) och kommer på återförande så många dagar efter positivt test som embryot är gammalt, dvs 2 dagars sätts in 2 dagar efter äl osv.

    Stimulerat rekommenderas om man har långa oregelbundna cykler som gör att det går åt många dyra äl-tester och om man vill förhindra helgkrock (om kliniken har helgstängt vill säga). Då tar man tabletter från cykeldag 2 eller 3 och får komma på VUL på cd 10-12 för att mäta slemhinna och bestämma dag för återföring.
  • snobben00
    Danisen skrev 2014-01-22 10:15:25 följande:


    Ja, allas IVF resa är oftast tuffa man utsätter kroppen för en hel del. Men man är ju himla glad att det finns. Min farbror och hans sambo lyckades på första försöket dem var 37 och 38. Men hela deras resa tog ändå 3 år. Vi är 27 och 28. Vi har fortfarande hoppet uppe efter 2,5 år, men tufft är det. Är himla nervös inför äggplocket, förra gången var fruktansvärd både under och efter ingreppet. Första äp kändes inte men som sagt det 2:a var hemskt hoppas att där blir många ägg denna gången så man kan ha några i frysen. Det dem hittade på oss är att min sambo har lite för få sperma, men dem har inte sagt något om kvaliteten? Annars ingenting man är ju väldigt frustrerad och rädd att det aldrig ska gå. Men hoppet är det sista som överger en Tack och lov.
    Aha okej, aldrig hört talas om det. När gör dem en sån undersökning? Håller tummarna för er kram kram
    Vet inte exakt när i cykeln man kan göra hysteroskopi men det görs när man har många misslyckade ivf.er som man inte hitta nån anledning till att det ej tagit sig. Det finns en hel del i livmodern som kan ställa till det som inte syns på VUL.
    I vårt fall var det läkaren som föreslog det men tror att man själv kan ta upp det och gå vidare med det om man vill.
  • snobben00
    Kramizen skrev 2014-01-22 12:56:21 följande:
    Någon som har använt clearblue ägglossningsstickor inför FET, ska man använda dom på morgonen eller flera gånger under dagen?
    Fick också info om att man kollar 1 gång/dag och på morgonen.
  • snobben00
    Lisa 236 skrev 2014-01-22 11:04:12 följande:
    Hej tack för tanke jo har varit så jobbigt ett tag. Var spontangraviditet men blev utomkvedshavandeskap av det så väntar nu mest på att kroppen ska klara ut det själv. För jag vill helst det för att vi ska få fortsätta med ivf sen så snart som möjligt. Men det går åt rätt håll i allafall.  Hur går det för dig?
    Vad jobbigt för dig! Hur fungerar det vid utomkveds? Stöter kroppen ut det själv eller får man någon hjälp med det?

    Ikväll tog jag första Menopursprutan och har fått tid måndagmorgon för blodprov.
    Har hamnat lite i en känslomässig dvala vilket faktiskt varit oerhört skönt eftersom det stundtals (speciellt under ruvning) är så fruktansvärt psykiskt påfrestande. (blir snart 9:e återföringen)
    Äggplock blir under v.6

    Jag har för mig att även du haft ganska många återföringar bakom dig, har du gjort hysteroskopi eller blivit erbjuden det? Jag kommer att göra det på Sabbatsberg om inte färskförsöket tar sig nu. Vill veta om det finns något hinder i livmodern som inte syns på vanligt VUL, tydligen inte allt för ovanligt med polyper, sammanväxtningar och liknande.
  • snobben00
    Heidi82 skrev 2014-01-23 13:37:20 följande:

    Jag vet inte om hysteroskopi är samma sak men jag har fatt livmodern rispad den här gangen, aka priming.
    Det ska underlätta för embryonen att fastna. Min rispning gjorde I cykeln fore IVF starten. Ska bli spännande och se om det kommer att bära frukt!

    Jag satt och diskuterade med läkaren senast jag var där då hon tog upp hysteroskopin och frågade om rispning och då sa hon bara att det visste hon ingenting om men att livmodern blir typ "rispad" under hysteroskopin då dom går in med kamera och kollar och att embryot fastnar lättare i cykeln efter.
    Jag frågade eftersom jag vill slippa sövningen... Rynkar på näsan Tänkte att det fanns nåt enklare sätt...

    Vart går du? Privat? Falun? Hur gick det till? Bedövning?
  • snobben00

    Var på blodprov imorse och väntar nu på att dom ringer under eftermiddagen och meddelar om dosen ska ändras och när det blir VUL. Förmodligen torsdag eller fredag morgon. Då bestäms när plocket blir. Hur brukar ni göra med äfgplocket? Sjukskriver ni er eller tar ledigt? Jag har förvarnat chefen om att det blir en eller ett par dagars sjukskrivning v.6 pga det här.

  • snobben00
    Heidi82 skrev 2014-01-27 09:56:21 följande:
    Snobben00: Jag sjukskrev mig i fredag för "magvirus" och även idag för insättning. Det är bara några få av mina kollegor som vet vad jag håller på med. Men om någon av dom andra skulle börja fråga så tror jag att jag kommer att berätta. Man vet ju inte hur många vändor det blir och det är så stressigt att måsta ljuga, mörka och hitta på svepskäl hela tiden.
    Stort lycka till nu! Blev det ett 2 dagars du fick tillbaka?

    Jag fick tid för VUL 10.15 på torsdag vilket är en jättedum tid för min del men men inget att göra åt.
    Efter att ha hållit på i 2 år med ivf och fått ett missfall som gjorde att jag blev sjukskriven så vet min chef om vad jag går igenom så det är jätteskönt att våga vara ärlig om det här med ivf:en.
    Från början jobbade jag på ett annat ställe och ville inte avslöja något så det blev många lögner om alla läkarbesök och det var verkligen jobbigt.
    Inga kollegor vet något och så vill jag låta det förbli, huvudsaken är ju att chefen vet orsaken till min bortavaro.
Svar på tråden IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare