• Severus

    Kom in och rösta fram Årets FL-fotograf 2013 - 10. Valfri Bild

    Momat skrev 2013-12-28 16:42:48 följande:
    Försöker med lite konstruktiv kritik igen då.

    1. Jag gillar denna bild. Sådär skulle vi kunna se ut en helt vanlig vardag också, så jag tycker inte att bilden är en politisk manifestation (min son älskar regnbågar men har ingen aning om vad regnbågsfärgat numera symboliserar). Positivt är att bakgrunden inte är färgglad. Kanske lite kortare skärpedjup så hade bilden fått mera djup.

    2. Söt hund! Bilden fångar en inte, kanske på grund av brist på ögonkontakt och att ansiktena är i skugga?

    3. Här har fotografen lyckats fånga barnets blick och min, vilket jag gillar. Men bakgrunden är grå, inte vit, och det stör litegrann om man är petig. :)

    4. Mysiga djur! Här saknar jag också kontakt med hundarna, man ser knappt att den ena är en hund, och den andra tittar åt ett annat håll. Men jag hade gärna joinat dem i gräset. :)

    5. Jag gillar grått och orange i kombination. Skulle kunna tänka mig denna som tavla, men i denna tävling tror jag att bilden kommer till korta?

    6. Åh, så fina hus! Jag gillar beskärningen och kontrasten. Kan tänka mig att många tycker att bilden ser för photoshoppad ut, men mig stör det inte, för jag tycker också om att leka med ps. :)

    7. Undebart fin bukett, och naturen runtom är inte fy skam heller. Blommorna hamnar i skuggan vilket gör att de ser lite färglösa ut. Kanske lite mer kontrast i bilden hade varit på sin plats?

    8. Här har fotografen också fångat barnens uttryck och blickar på ett väldigt fint sätt. Man kan riktigt tänka sig barndomens lyckliga somrar. Motljuset gör att hela bilden känns lite blek, men skärpan är det inget fel på.

    9. Fantastiska färger i denna bild, jag som älskar hösten! :)

    10. En till bild som jag skulle kunna tänka mig att ha på väggen hemma. Fridfull och vacker.

    11. Fin skärpa och känsla i bilden. Av någon anledning fastnar den dock inte i minnet, jag vet inte riktigt varför.

    12. En tatuerad karl med ölmage. Det kan väl aldrig vara fel, oavsett sammanhang? ;)

    13. Cool bild. :)

    14. Vilket vackert motiv! Jag gillar dimman över vattnet, det ser trolskt ut. Bilden känns lite blek av någon anledning, lite mera färg och kontrast hade nog inte skadat.

    15. Bra skärpa och ovanligt ljus i bilden. Där skulle jag vilja gå och söka fina stenar med barnen. :)

    12.

    Piece of cake to get rid of a piece of shit...
  • Severus
    emsapemsa skrev 2014-01-01 21:58:40 följande:
    Tyvärr så är just din röst något som gör att man ger upp lite. Jag hoppas på en jury nästa år, då kanske man kan få lite mer credd för fotoskicklighet :) det är ändå en tävling i årets bästa fotograf, inte den som tar "roligast" bilder. För mig så ska en bild vara skicklig både känslomässigt och tekniskt.

    Piece of cake to get rid of a piece of shit...
  • Severus
    emsapemsa skrev 2014-01-01 23:36:11 följande:
    Ska tillägga att jag tycker att många bra bilder har fått förtjänt med röster! Speciellt sedan "röstfiskaren" slutade ;)



    Ja. Nu blir det plötsligt mer rättvisa röster
    Piece of cake to get rid of a piece of shit...
Svar på tråden Kom in och rösta fram Årets FL-fotograf 2013 - 10. Valfri Bild