• enola

    Kom in och rösta fram Årets FL-fotograf 2013 - 10. Valfri Bild

    påläst skrev 2013-12-27 21:19:40 följande:
    Röstade på nr 3 och blev förvånad över att den inte fått fler röster. En skicklig bild tycker jag, bra fångat och kul med en studiobild som inte är uppstyltad. Gillar verkligen att det lilla barnet kollar in i kameran. Mitt andrahandsval är nr 10. Snygg bild! Skulle passa som tavla på ex Ikea. Bra komposition även om jag tror den hade blivit mer effektfull med vidvinkel. Nr 1 är en fin bild, men den hade varit bättre med en renare bakgrund alt kortare skärpedjup. Nr 6 är en häftig bild. Får nästan känslan av en HDR-bild. Nr 8 har ett fint ljus och ett härligt ögonblick. Tycker den är lite för matt och den hade behövt lite mer sting! Nr 15 har ett härligt ljus. Men jag tror den hade blivit mer effektfull med lite mindre förgrund och längre slutartid så att vattnet varit mjukare. Fin reflektion i nr 14, men lite för tråkig och matt för min smak. Nr 11, bra fångat med tanke på mörkret! Men tänker att den kanske hade blivit mer effektfull med lite rörelseoskärpa. Nr 7 behöver ett kortare skärpedjup. En justering i ljus/kontrast och färger skulle även behövas. Nu blir den tyvärr tråkig. Så, nu orkar har inte skriva mer :) det har varit kul att följa er i den här tävlingen! Hoppas på en värdig vinnare! /Påläst, fotonörd i snart 30 år
    Tack för ett fint omdöme! Instämmer även i den negativa kritiken av min bild. Den är tagen vid ett tillfälle då jag inte hade möjlighet att fokusera på inställningar etc. eftersom jag egentligen var upptagen med helt andra saker än fotografering. Hade jag tagit bilden nu, och kunnat lägga några minuter på den så hade jag velat ha den som du skriver. Men jag gillar den som den är också :)
  • enola
    Boothwalker skrev 2013-12-28 01:04:02 följande:

    Fotografen till bild 1 svarar:


    Det är ingen politisk manifestation. De är en lek med färg och kontraster!


    Jag är ingen proffsfotograf men inte direkt nybörjare heller. Däremot är bilden tagen mellan olika platser vi fotade på och lite mer spontan och inte så genomtänkt. Men jag gillar det naturliga flödet i bilden på nåt sätt =)


    Oavsett om man tänker Pride eller inte, hur underbart är det inte med regnbågsfärgat? Blir glad av den här bilden! Glad

  • enola
    Adelheid skrev 2013-12-28 11:22:34 följande:
    Jag tycker tyvärr att hbtq-folket (blev det rätt ordning nu?) har ockuperat spektrumet... Det går inte ens att ha olika färger på naglarna längre, utan att folk tror att man menar något som man kanske inte alls tycker...
    Det har jag inte märkt ett dugg av faktiskt :)
  • enola
    Lady Paraplyh skrev 2013-12-29 20:18:27 följande:
    Fast regnbågsfärgerna betyder bara att man anser att hbtq människor är lika mycket värda och ska ha samma rättigheter som alla andra. Man måste alltså inte vara hbtq själv.

  • enola
    Lady Paraplyh skrev 2013-12-29 20:18:27 följande:
    Fast regnbågsfärgerna betyder bara att man anser att hbtq människor är lika mycket värda och ska ha samma rättigheter som alla andra. Man måste alltså inte vara hbtq själv.

  • enola
    emsapemsa skrev 2014-01-01 21:58:40 följande:

    Tyvärr så är just din röst något som gör att man ger upp lite. Jag hoppas på en jury nästa år, då kanske man kan få lite mer credd för fotoskicklighet :) det är ändå en tävling i årets bästa fotograf, inte den som tar "roligast" bilder. För mig så ska en bild vara skicklig både känslomässigt och tekniskt.
  • enola
    emsapemsa skrev 2014-01-01 23:36:11 följande:

    Ska tillägga att jag tycker att många bra bilder har fått förtjänt med röster! Speciellt sedan "röstfiskaren" slutade ;)
    Precis! Får bara hoppas att rösterna h*n skrapade ihop i de tre första inte räcker till seger. För h*n är väl fortfarande kvar i tävlingen?
  • enola
    Ramborg Persdotter skrev 2014-01-02 20:21:32 följande:
    Det är väl emot reglerna och grund för att bli diskad?
    Tyvärr var det visst tillåtet, eftersom det inte kan kontrolleras  :/
  • enola
    emsapemsa skrev 2014-01-02 21:19:38 följande:

    Det får vi hoppas :) men jag tror att hen är kvar fortfarande!
    Typiskt. Och rösterna hen fick i de tre första momenten räcker nog i alla fall till en bra placering.
Svar på tråden Kom in och rösta fram Årets FL-fotograf 2013 - 10. Valfri Bild