Inlägg från: josephiine |Visa alla inlägg
  • josephiine

    Andra med PCOS, stötta varandra och dela erfarenheter!?

    Hej alla! Hoppar in i detta forum jag med! Dock är jag inte på någon resa just nu till att bli gravid, men det är en stor önskan jag har i framtiden! Fick min pcos diagnos för 14 dagar sen och har nu gjort första perioden med provera. Har manlig behåring MEN får inte äta p-piller pga att jag är för överviktig och riskerar blodproppar! Nu har jag kört med LCHF i 1,5 och hoppas det kommer hjälpa mig. Har massor av kilon, och då menar jag MASSOR av kilon att gå ner och vågen har redan visat 3,7kg. Lång väg kvar men i rätt riktning! Just nu går jag och väntar på min konstgjorda mens som jag ska ha när som helst. Följ gärna bloggen där jag är väldigt personlig men dock anonym för tillfället. kampenmotfetma.blogg.se Styrkekram till er alla som kämpar och ni andra som också kan behöva en kram :)

  • josephiine
    Thinkerbell skrev 2014-01-22 22:09:12 följande:
    P-piller hjälper bara symptomen, inte orsaken, ofta blir det ännu värre när man sen slutar, då är kroppen ännu mer i obalans. 
    Jo jag vet, men P-piller är det enda som kan få bort behåringen, det är något jag skäms över något så fruktansvärt när jag måste raka hakan varje dag tex. Har hår på mage, bröst, skäggväxt, lite mustach så den noppar jag, ryggen och stjärten och mycket hår på armarna. Det är liksom dom pinsamma ställena, sen har jag snabb hårväxt på benen men det är inte så farligt :) 
  • josephiine
    jemo2014 skrev 2014-01-23 09:12:12 följande:
    Såg nu att du väntar på kallelse till gastric bypass :)
    Jajamen, förhoppningsvis får jag den i mars och hoppas på att få operation i sommar innan semestertiderna, men det är bara en önskan. Gör inte så mycket om det blir till hösten heller men ju tidigare desto bättre. Men jag läste någonstans att man kan få "påskyndning" om man har tex pco/pcos och är så pass överviktig som jag är. jag väger liksom som två personer, så det är mycket övervikt vi snackar om. Är det något någon känner igen, det här med "förtur"?
  • josephiine
    längtans skrev 2014-01-09 15:40:50 följande:

    Tror definitivt att LCHF kan påverka trots att du inte är överviktig. När man äter enligt LCHF så är insulinnivåerna jämna i kroppen, vilket PCO tycker om. Metformintabletter är toppenbra då det är en tablett som Diabetiker typ 2 ofta äter, tabletterna gör att kroppen inte tar upp allt socker vi stoppar i oss. Och äter vi socker trots metforminet så får vi veta hut efteråt med illamående, magkramper och diarre, och detta är en sporre att man inte vill äta gotta ;)

    Sidtips:
    LCHFKlubben.se
    LCHF.se
    www.lchfbutiken.se/
    lchf-recept.se/
    www.jillsmat.se/ (toppen)

    Jag följer även många LCHF:are på Instagram, och dom lägger ut många goda recept där :)

    Jag kommer operera bort mina äggstockar om några år, vilken är den säkraste metoden att få bort PCO:n, men nu kommer jag göra det av andra skäl, men ser det bara som positivt att få bort detta syndrom då det även medför större bekymmer i framtiden såsom hjärt och kärl sjukdomar till exempel.

    Tänk på att äta tex Provera (alt P-piller) varje månad så du får en blödning, det är absolut inte bra att inte ha mens varje månad trots att det kan vara skönt. Men en till ökad risk i framtiden när man har PCO är livmodercancer, och det är på grund av att "vi" ofta går med en gammal slemhinna i livmodern som aldrig får blödas ut. En bra metod att hålla PCOn i ordning är p-piller, då "vilar" din PCO :D 
    jemo2014 skrev 2014-01-09 13:35:23 följande:
    Tror du att en LCHF kost kan hjälpa mig som inte är överviktig längre? Som jag skrev ovan har jag  lyckats gå ner 45 kilo, dock ej med LCHF, och trodde att det skulle hjälpa. Jag har tyvärr fortfarande svår pcos så viktnedgången verkade inte påverka detta. 

    Jag skulle kunna tänka mig att börja med LCHF under en period, men har testat det förut och tyckte att det var väldigt meckigt att hålla koll på kolhydratsinnehåll i all mat. Har du någon bra sida kanske för inspiration?
    Jag gör såklart vad som helst för att öka chanserna!
    Jag räknar inte kolhydrater hela tiden, jag vet på ett ungefär vad jag får äta, är jag osäker kollar jag bara på innehålls förteckningen. jag brukar tänka att på  5g och mindre per 100g, per måltid är bra, men skulle det bli någon över så är det inte hela världen. Lågkolhydratkost anpassar man efter sig själv tycker jag. Jag äter frukt då och då, just för att det är svårt att hitta ett mellanmål som jag kan ha i skolväskan hela dagen, fast jag egentligen inte får äta det. Så det är lite upp till var och en :) kör på GI om det passar bättre, det verkar också funkat för vissa :) lycka till med vad du än bestämmer dig för :) 

  • josephiine

    Okej, nu tjejer är jag nervös! Avslutade min första kur med provera den 22/1 (åt i 14 dagar) men har fortfarande inte fått mens?! Någon som suttit i samma sits? :(

  • josephiine

    Mensen är här, blöder som en "normal" kvinna nu, och ja, jag grät imorse. Min första mens på 6 år! Inbillning eller inte så suget efter choklad idag var ENORMT! Så det åkte ner en marabou i korgen när jag var på ica idag, men vägde upp det med massor av grönsaker så det gills inte? ;)

    Jag beställde en burk folsyra och en burk inositol (myo-inositol) idag.. Om det står det sistnämnda på burken lär det väl vara det? Men nu till funderingen jag fick efter att jag beställt dom: kan jag äta dom i samband med Proveran? Måste kanske ringa 1177 och fråga om råd? Dumt att chansa..?

Svar på tråden Andra med PCOS, stötta varandra och dela erfarenheter!?