• Jempiz

    Gravid i Luleå - BF sommar / höst 2014

    Halloj! Jag bor i Luleå och har BF 7/7 är 30 år och det är mitt första. Får jag hänga på här kanske?!

  • Jempiz

    Tack! Grattis själv!:) det känns jätte skönt! Var även och gjorde ultraljud privat i veckan och fick se Lill klumpen som nu borde vara ungefär 14 veckor gammal! "Riktiga" ultraljudet via landstinget ska jag göra i början på februari!:) har dock haft en jobbig graviditet hittills. Har knappt fått behålla något. Varken mat eller vätska. Men med nya dunderpiller som jag fick utskrivna i veckan så har livet blivit lite lättare att leva!:D har ni koll på det nya reglerna kring föräldraledigheten och försäkringskassan!. Jag har försökt läsa men hittar ingen ny info!

  • Jempiz

    Anonym (3an): gjorde ultraljudet hos Hassler dom hade egentligen fullbokat 2 månader framåt men fick en avokad tid! Man ska ha tur..:) betalade 300 kr. Vet att Hermelinen också ska ha privat klinik för ultraljud, samma kostnad där. Ring och kolla med båda, har dom ingen tid så kan dom ju alltid få tid. Det var så värt att få se den lilla! Vi har dock inte tagit reda på vad det är och ska nog låta det bli en överraskning.:) Heelleennaa: jag har använt både armbanden och åksjukepillren mot illamåendet! Hjälpte till en början men sen slutade de hjälpa helt, provade med allt möjligt!ingefära, äta ofta... Men inget hjälpte! Nu har jag fått Lergigan utskrivet och det funkar! Halleluuujaaaahhh! :D Narnia: jag tränar inte! Men gjorde det inte innan graviditeten heller. Däremot bor jag på landet vilket gör det omöjligt att vara stillasittande! Vi håller dessutom på med en renovering vilket gör att jag blir tvingad att hålla mig aktiv med många lyft och vändor upp och ner på stegar. Så jag räknar med att jag får en naturlig träning automatiskt där. :P Har ni börjat köpa saker till era barn? När ska man våga börja med det egentligen?!:P

  • Jempiz

    Vi ska renovera halva huset! Det är en hel övervåning som är oinredd! Blir tre sovrum, ett allrum och ett badrum med tvättstuga! Så räknar med att det kommer vara lite renoveringskaos några månader framöver! Men kul blir det då det är klart! Vad roligt med nytt badrum!:) ni gör nog rätt i att överlåta det till proffsen. Annars brukar ju inte försäkringar och sånt funka! Nä, du gör nog rätt i att vänta med att köpa grejer! Det är knappt jag vågar nu i v. 14. Men barnvagnar har man börjat spana på. Ramlar man över en billig så måste man ju ta tillfället i akt!:) Skulle vilja ha en checklista över saker man bör inhandla till barnet kommer! Nån som har nån bra länk att dela med sig!?

  • Jempiz

    Anonym (3an):  Tusen tack! Exakt en sån lista jag behövde. :)
    Ska tipsa er om att det finns en sluten grupp på Facebook som heter "Mammor i Norrbotten". Den är rätt bra faktiskt! Man behöver inte skriva själv, bara kul att gå in och läsa lite. 

    Jag ska få mitt första egna barn nu, men har även ett bonusbarn på 10 år. 

    Rosii: Välkommen och stort grattis! :)

  • Jempiz
    4:e Maj, Heelleennaa, 28 år, 1:a barnet 
    11:e Maj Emmute, 26 år, 1:a barnet 
    12:e juni rosii, 25 år, 2:a barnet
    7:e Juli, Jempiz 29 år, 1:a barnet
    21:a Augusti Narnia, 35 år, 1:a barnet (IVF) 
    3:e September E80, 30 år, 3:e barnet
    19:e september Verkri 31år, 1:a barnet
  • Jempiz

    Välkommen alla nya! :D
    Sååå kul att det är så många förstagångsföderskor som är i samma ålder som mig. :) Följt lite fler trådar här på FL men de flesta där har redan barn och är betydligt yngre än mig, alltså under 20 strecket. Inte nu för att det spelar så stor roll men kan vara kul att dela funderingarna man har med andra "newbies". :)
    Jag bor oxå i en liten by ca. 1 mil utanför Luleå. Känns som att risken att man känner till någon av er är stor.

    Tycker absolut vi ska träffas under mammaledigheten.

    Jag berättade som sagt för familjen på julafton, kompisarna fick veta mellandagarna. Chefen fick dock veta innan jul av den anledningen att jag mådde så dåligt och var hemma i flera ggr. Kändes bättre att förklara istället för att hon skulle börja fundera. Och nu efter jul/nyår har alla kollegor fått veta. Men jag går ju in i v. 17 nu så jag börjar ju bli en bit gången. :)

  • Jempiz

    Hej igen allihop! Har känt mig grymt osocial på senaste tiden! Illamående och trött... Trodde det skulle börja gå över. Men inte det! Välkommen till gruppen alla nya! Vad roligt att vi blir ett gäng! :D Angående träff i början på mars så hakar jag jätte gärna på. För mig funkar det dock bäst på helgerna då jag har rätt så långa arbetsdagar under veckorna! :D nämn tid och plats å jag infinner mig där! Jag grubblar över en sak! Precis som Lorelei83 så är jag bjuden på bröllop i sommar. Eller datum för bröllop är i sista maj och bröllopet är i Linköping. Jag kommer då att vara i 8:e månaden och höggravid. Ska osa i slutet av februari. Då jag inte vet hur jag komme att må då eller om jag ens kommer kunna ta mig dit ner pga. Flygförbud/för lång bilresa så vet jag inte hur jag ska göra. Vad skulle ni gjort? Skulle ni ha chansat och tackat ja eller skippat det helt och hållet?! Babyn kan ju lika gärna ploppa ut tidigare. Har läst att det är rätt vanligt bland förstföderskor.:P

  • Jempiz

    Välkommen alla ni nya!:D Tack för alla svar angående flyg! :D ska till barnmorskan för RUL imorgon så får se om jag blir fram eller bakflyttad först! Sist på UL stämde mitt BF. Men de var ju så tidigt! Så spännande att se vad dom säger imorgon!:) är i v. 19 nu.... Börjar bli en riktig tjockis! Ser fram emot vår fikadejt den 9:e då! Wohoo! :)

  • Jempiz

    Ultraljudet igår gick jätte bra och allt såg då bra ut! Vi ville inte veta kön men då vi kom ut från sjukhuset sa både jag och sambon att vi trodde det var en flicka! Men det är ju bara vad vi tror. Kan lika gärna bli en pojke! Jag blev dock framflyttad en vecka! Så vips hade min halva graviditet gått och jag är nu i v. 20!:) om någon ids får ni gärna flytta mig till 1:à juli på BF listan! Har nämligen bara en IPad och på den funkar inte returknappen! Annars får jag se till att göra det sen! Nu har jag då bestämt mig. Det blir definitivt inget bröllop i slutet av Maj. :P Min moderkaka ligger dessutom lågt så jag ska dit på ett till UL i v.32. Någon annan här som har likadant eller vart med om det?! Jag tycker att en sluten facebookgrupp låter jätte bra!:)

  • Jempiz
    25:e april Mosie, 32 år, 3:e barnet
    4:e Maj, Heelleennaa, 28 år, 1:a barnet 
    5e Maj 1980längtar, 33 år 2:a barnet
    11:e Maj Emmute, 26 år, 1:a barnet
    12:e juni rosii, 25 år, 2:a barnet
    25:e juni Jekkaliten 33 år, 2:a barnet
    28:e juni Tinzu 26 år, 1:a barnet
    1:a Juli, Jempiz 29 år, 1:a barnet
    25 juli, Ninai 32 år, 2:a barnet 
    21:a Augusti Narnia, 35 år, 1:a barnet (IVF)
    25:e Augusti Perniha, 28 år, 2:a barnet 
    1:a September Lorelei93, 30 år, 1:a barnet
    3:e September E80, 30 år, 3:e barnet
    19:e september Verkri 31år, 1:a barnet
  • Jempiz

    Oj, man lär sig något nytt varje dag. Visste då inte ens vad glukosbelastning var förrän jag googlade det nu! Thank good for Google! :D 

    Tinzu: tack så mycket! :) Kändes ju helt ok.

    Heelleennaa: Jo, det känns ju alltid bättre att bli framflyttad än tillbaka flyttad. 4 veckor, men jösses så jobbigt!

    Gällande barnvagnar så är jag inne på en Emmaljunga Citycross som många andra här uppe i norr. Men det verkar som vara en bra vagn att ha både på landet och inne i stan. Kan ju hinna ändra mig.  :)

  • Jempiz

    Oj, vad ni skriver! Jag hinner ju knappt med att läsa allt. Vill passa på att tipsa att det finns 2 Facebookgrupper för mammor i norr som kanske är aktuella för er. Båda grupperna är slutna.

    Ena gruppen heter "Mammor i Norrbotten" och är mer som en allmän grupp för mammor och blivande mammor.
    Den andra gruppen heter "BF 2014 Norrbotten" och är för dom som väntar barn i år (både förstagångsföderskor och tidigare mammor som ska ha barn i år). Jag har gått med i båda!

  • Jempiz

    Mosie: Just det... skrev fel "Mammor i Luleå" och "BF 2014 Norrbotten" skulle det ju stå! :)

    Ninai: Jag har inga problem med sammandragningar/foglossningar än så länge. Tack och lov! Låter inga vidare.. :(

    Däremot spyr jag fortfarande om vart annat och inget hjälper. Inte ens Lergigan som jag fått på recept. Håller tummarna att det ska gå över snart! Dom sa att det skulle gå över när jag var i v. 14 och sen sa dom samma i  v. 18 och nu säger dom samma igen och jag är i v. 21. Mår så fruktansvärt illa och får knappt behålla något om vart annat.

  • Jempiz

    Oj,oj. oj.. vad ni skriver! Nu har jag också gått med i fb-gruppen! :) Fika den 16:e funkar jätte bra!  Jag har känt många sparkar, mest på nätterna och så fort sambon snarkar vilket han gör ofta. Så han har fått flytta till vardagsrummet med jämna mellanrum för att jag ska kunna få åtminstone liiite sömn. Rätt jobbigt för båda två! :P

    Välkommen alla nya! :D

Svar på tråden Gravid i Luleå - BF sommar / höst 2014