• Narnia

    Gravid i Luleå - BF sommar / höst 2014

    Hej! Är gravid i v.7+0 (v.8) efter IVF. Jag är 35 år, första barnet. Har BF 21/8. Någon mer från Luleå som har BF till sommaren/hösten 2014? Ska vi följas åt, dela erfarenheter, tips, peppa varandra? och kanske tom träffas på BB, vem vet! ;)

  • Svar på tråden Gravid i Luleå - BF sommar / höst 2014
  • Heelleennaa

    Hej hej! Här är en till lulebo som väntar sitt första barn. Beräknad till 4/5-14, drygt halva tiden har gått, halva kvar Glad

  • Narnia

    Hej Helena! Vad kul! Det måste kännas skönt att ha kommit halvvägs! Jag som bara längtar efter v12! Det blir som första målet. Maj låter som en perfekt månad att få barn på! Då har man hela sommaren till att vila sig, få lite sol (i bästa fall) och ta det lugnt. :)

  • Heelleennaa

    V 12 är ett bra första mål, men du är mer än halvvägs dit så nu är det inte långt kvar Glad. Jag tycket att vecka 12 var helt underbart att passera, för mig var det i den veckan som illamåendet försvann och även värsta tröttheten, det var som att vakna upp ur någon sorts koma. Trodde inte att det var möjligt att vara så trött trots att man sov så mycket, till sist kändes det som att jag aldrig skulle bli pigg igen, men det försvann i princip över en natt i vecka 12. Hur har du haft det med illamående och trötthet?

  • Narnia

    Ja... Illamåendet har inte kommit helt ännu... Men de senaste två dagarna har jag nog börja känna det lite grann. Dock inte på morgonen utan mer när jag ätit. Men TRÖTTHETEN!!!! Jag trodde inte man kunde bli tröttare än jag var för två veckor sen... Men ATT man kan!!! Jag undrar hur det ska gå att börja jobba på tisdag efter den långa julledigheten! :/ Men vad skönt när du skriver att efter v12 blir livet som nytt! :)
    Vi ska på en UL på tisdag (eftersom det är ett IVF-graviditet) så jag hoppas allt ser bra ut där! Hur gick det på ditt UL? Har ni haft det redan? Hur har ni tänkt göra med ledighet osv när dagen kommer? Jag är beräknad bf 21/8, som sagt, så det blir precis efter semester. Funderar på att ta semester en vecka i juli o tre i augusti. Jag tror inte att jag får någon havandeskapspenning då mitt jobb är inte så tungt. :)

  • Narnia

    Hej Helena! Hur mår du (ni)? Vi gjorde ett tidigt UL idag och allt såg bra ut! Vi såg lilla hjärtat picka! Nu är nästa milstolpe vecka 12, och sen v14 då vi vill berätta för alla. :)

  • Heelleennaa

    Å visst är det mysigt med ultraljud, jag var nästan lite skeptisk till att det verkligen fanns något i magen tills jag var på ultraljud och verkligen såg babyn, trots alla gravidsymptom. 

    Vi var på ultraljud i mitten på december, allt såg bra ut för oss också. Vi tog inte reda på om det var ej pojke eller en flicka. Jag var sjukt nyfiken då barnmorskan frågade om vi ville veta, men vi lät bli. Jag tänker att då har jag nåt att se fram emot när man har ont och ska klämma ut den lilla krabaten Glad. Däremot nu när jag är och letar de första babykläderna så är det svårt att hitta något neutralt som passar både pojke och flicka.
    Ska ni ta reda på om det blir en pojke eller flicka på ultraljudet?

    För mig var det tvärt om med illamåendet, det blev bättre så fort jag åt, så jag hade godis, fruktsoppa och kex undangömda lite överallt på jobbet så det fanns lättillgängligt när illamåendet satte igång. 

    Jag har inte funderat så mycket på hur jag ska vara ledig ännu, planen är att jobba så länge det bara går, än så länge går det bra, har bara lite besvär med ischiasnerven som kommer i kläm, kan ha ont i höften vissa dagar, men annars inga besvär.

  • Narnia

    Ja, vi har tänkt lite åt det hålet... att låta bli att ta reda på vad det är för "sort". Men det är långt till dess att vi får göra vår rutinultraljud. :) så det var tur att vi fick göra ett tidigt! Ja, det är lite som du säger, att allt känns mer verkligt när man får se Lill-krabaten i magen! :)
    Ja, jag tror att det börjar vända precis det där med illamåendet... Jag har börjat bli det när det har gått en längre stund sen vi ätit så det är skönt att knapra på lite morötter t ex. :) men det är väldigt diffust för mig det här med illamåendet. Ena dagen känner jag obehag för att nästa dagen vara helt lugnt på den fronten.
    Det måste vara kul att få börja titta på babykläder o så!
    Vad finns det för färger i år? Jag gillar färgglad o det passar ju alla kön så jag hoppas man hittar lite kläder ändå! Jag är ingen fan av pastellfärger eller stereotypade färger (typ rosa till flickor o blå till pojkar) så jag hoppas inte att det är det som finns!!! :P
    Det där med ischias låter inte så jättemysigt... :/ Sover du bra? Jag har varit sömnlös hela natten inatt så jag fick sjukskriva mig idag! Medan jag i lördags sov nästan hela dagen (och natten)!
    Nåja, hoppas det vänder snart!
    Jag har också tänkt jobba så långt det går... :)

  • Jempiz

    Halloj! Jag bor i Luleå och har BF 7/7 är 30 år och det är mitt första. Får jag hänga på här kanske?!

  • Narnia

    Jaaaaaa! Vad kul!!! :) vi kanske blir ett litet gäng till slut! :)
    Grattis!!! Måste kännas superskönt att ha kommit över v12!!

  • Jempiz

    Tack! Grattis själv!:) det känns jätte skönt! Var även och gjorde ultraljud privat i veckan och fick se Lill klumpen som nu borde vara ungefär 14 veckor gammal! "Riktiga" ultraljudet via landstinget ska jag göra i början på februari!:) har dock haft en jobbig graviditet hittills. Har knappt fått behålla något. Varken mat eller vätska. Men med nya dunderpiller som jag fick utskrivna i veckan så har livet blivit lite lättare att leva!:D har ni koll på det nya reglerna kring föräldraledigheten och försäkringskassan!. Jag har försökt läsa men hittar ingen ny info!

Svar på tråden Gravid i Luleå - BF sommar / höst 2014