• verkri

    Gravid i Luleå - BF sommar / höst 2014

    Är i vecka 5-alltså vääääldigt nygravid :)  Första barnet, så har ingen aning om vad jag har att vänta....
    Bor i Sunderbyn med sambo. Ej planerat, men oerhört efterlängtat pluss på stickan (bara det ett kvitto på att man faktiskt KAN bli gravid, sen får man bara hoppas att det går vägen och ta en dag i sänder)

    Har inte kunnat greppa att det faktiskt bor en liten hyresgäst inne i mej ännu riktigt och känner inte heller några större symtom, förutom den där molande värken och att det känns som att man är en öppen kran "där nere"
    Har varit flunsa sjuk i veckan, så svårt att veta vad som är flunsasymtom och vad som är gravidsymtom.

    Om allt går vägen kommer ebben i mitten på september

  • verkri
    4:e Maj, Heelleennaa, 28 år, 1:a barnet 
    11:e Maj Emmute, 26 år, 1:a barnet 
    12:e juni rosii, 25 år, 2:a barnet
    21:a Augusti Narnia, 35 år, 1:a barnet (IVF) 
    3:e September E80, 30 år, 3:e barnet
    19:e september Verkri 31år, 1:a barnet
  • verkri

    Jag har berättat för mina kollegor. I och med att jag jobbar inom barnomsorgen så var det lika bra att berätta så de inte tror att jag jobbar med magsjuka om jag måste iväg å kräkas :o

  • verkri

    Från det ena till det andra.....

    Någon annan som väldigt tidigt fått övergå till gravidbyxor? Det syns inte nånstans att jag är gravid (har lite extra resurser sen innan), har nog inte gått upp ens ett kilo- men jag klarar inte av att ha vanliga jeans längre, känns som rena tvångströjan.
    Känns lite surt att redan nu måste byta ut i garderoben, men måste säga att det är en ren befrielese att dra på sej dessa "mammapants"

  • verkri

    Vad kul med fler septemberbarn! Och att vi  verkar vara ett gäng från S-byn också :)
    Fikaträff den 9:e kan jag som det ser ut nu vara med på!

    Sen ett litet tips till er som delar mitt bh problem. Har varit runt och kikat på alla affärer som säljer underkläder, men utbudet har varit väääldigt fattigt, visst finns det modeller upp till halva alfabetet, men hur snygga på en skala är dessa!? Och lägga ner flera hundra spänn på en bh man kommer kunna ha en kort period känns inte heller aktuellt!
    Nåja nu till tipset.....var på Kapp Ahl idag och såg till min stora förvåning att fifty shades of grey kollektionen finns i stora storlekar, i flera SNYGGA och rejäla modeller. Dessutom har dom ett Alla hjärtans dag erbjudande så man får köpa en bh och ett par trosor för 250 spänn! Helt klart överkomligt :)

    För övrigt så har det inte hänt så mkt. Har inte mått illa alls och kan inte riktigt än ta ordet gravid i min mun. Jag förklarar min uppsvällda mage och miljarders toabesök med att jag har en inneboende jordgubbe i magen, varför jag inte kan säga att jag väntar barn eller är gravid vet jag inte...tror nog inte riktigt på att det växer någon där inne i magen-måste ha bevis på att det verkligen är så

    Tröttheten har börjat ge med sej lite, nu sover jag inte lunchlur och middaslur längre. Magen är dock vääääldigt trög och kommer inte i håg när jag senast fick, (ursäkta mitt språk :P) skita riktigt ordentligt, och ärligt talat känns det som att man får ta i för kung och fosterland och nära på hjärnblödning för att klämma ut en liten harlort. 
    Och inte fasen känner jag den där gravid glowen heller, känner mej som en uppblåst elefant, håret är risigt och ansiktet ser mer ut som ett tvättbjörnsface än som ett lyckligt-blivande-mamma-face

    Nä nu känner jag att jag låter som en riktigt bitter sur kärring så bäst jag slutar beklaga mej och gör nått vettigt istället! 
    Men nu har jag iaf lämnat en liten uppdatering och hoppas på era fulla sympatier :D haha

  • verkri

    Har en liten fråga.....

    I min "gravidapp" står det att man kan känna den övre delen av livmodern precis ovanför blygdbenet. Jag har noll koll på anatomin,  men.....när jag böjer mej fram känns det som att det tar emot, nästan som skaver en bit ovanför "bikinilinjen" Kan det vara livmodern jag känner?

  • verkri
    Narnia skrev 2014-02-22 03:01:31 följande:
    Verkri: det låter som att det du känner är precis det: livmoderns "övre-bakre" del. (Livmodern ligger oftast framåtlutad mot urinblåsan som "ogravid" och i början av grav. Du kan försöka palpera (känna med handen) blygdbenet (benet som formar venusberget om man så säger. Du följer benet uppåt mot magen i små små tryck (som att du "går" med handen på den och känner in i kroppen). Någon gång kommer benet att ta slut (du känner en kant) därifrån och uppåt (beroende på i vilken vecka du är i) kommer troligen din livmoders övre-bakre del att ligga (gissar på att du är kring v 12?? Annars ligger den högre upp. I v 15 ligger den någonstans i höjden mellan naveln och blygdbenskanten).
    Livmodern är inte lätt att känna om man inte är van att palpera kroppar (oftast lättast för sjukvårdspersonal eller dyl eller om man inte har så stor fettlager på magen). Men den känns lite fastare än övriga vävnaden däromkring. Mjukare än ben såklart, men nästan lite som en halvspänd muskel.
    Lycka till! Det är väldigt bra och "hälsosamt" att undersöka och lära känna sin kropp. Lite mindfullness över det hela. ;)
    Ja, precis som en halvskämd muskel känns det!
    Är enligt egna beräkningar i v 11, men har känt av detta under hela vecka 10 åxå. Börjar misstänka att jag är lite längre gången än vad jag trott eller att det är mer än 1 liten inneboende där inne.....
  • verkri
    kixan skrev 2014-03-02 20:56:30 följande:
    Hej! Tror jag vågar presentera mig nu, har tjuvläst länge, men eftersom vi haft flera mf så ville jag komma förbi v12 innan jag vågade ge mig till känna. Nu börjar det kännas säkert iaf, är i v12+2 idag, BF 11/9. Har fått se bebisen på vul några gånger, senast i v10+0, då gick det tom att se att den låg och sprattlade därinne, så himla coolt! Det här blir fjärde barnet, andra för min man. Vi bor i Sunderbyn, verkar vara ett helt gäng bybor härinne? Jag går gärna med i Facebook-gruppen också, tycker det är lättare att hänga med på Facebook. Och fika är jag absolut på om ni vill ha med mig? Vinkar lite extra till Mosie också, vi är ju gamla klasskompisar. ;) Och vill du bli av med gravidkläder på si så där två månader eller så är det bara att du säger till.. ;)
    Kul med ännu en s-byare! Ser att vi ska ha nästan samtidigt åxå :)
  • verkri
    Mosie skrev 2014-03-12 14:15:25 följande:

    Det med paracetamol var något jag hörde på nyheterna förra veckan eller när det var. Men men, brukar undvika allt vad mediciner heter så fortsätter jag bara med det så klarar jag mig :D


    Hörde också om det, nått forskningsresultat. Att risken för att barnet föds med adhd ökar om mamman ätit värktabletter med paracetamol.
Svar på tråden Gravid i Luleå - BF sommar / höst 2014