Inlägg från: Meme 80 |Visa alla inlägg
  • Meme 80

    Gravid i Luleå - BF sommar / höst 2014

    Hej på er! Jag är lite för sent ute för att passa in i denna grupp, har precis plussat och räknar att BF blir runt 20 oktober :) Har två små barn på 2 och 4 år redan. Men känns lika pirrigt och spännande och underbart ändå! Lycka till allihopa! 

  • Meme 80
    liljah33 skrev 2014-02-14 21:13:52 följande:

    hejhej!

    Jag bor i Luleå och har bf 9/7 :)


    Har en fråga, vet någon vart man vänder sig för göra ett ultraljud i 3d? Hasslers gör bara till v.12 och jag är ju i v.20. Jag hade gärna velat se barnet i 3D och även om man kunde se könet tydligare. Någon som vet?



    Har tyvärr inget svar på din fråga, men menar du att man kan göra tidigt UL hos Hasslers med andra ord? Eller är det bara om man speciella skäl? Jag är relativt  nyinflyttad i stan och har förstått det som om det inte finns ngt ställe där man kan göra VUL (och inte heller NUPP/KUB) i hela Norrbotten. Så konstigt!?! Om det nu stämmer...

    Undrar även om ni i denna tråd har någon åsikt om eller kan rekommendera ett bra MCV i stan? Kan man gå privat hos Doktorerna Hassler? Många frågor :)
    Mosie skrev 2014-02-14 12:58:03 följande:

    Aldrig att du är för sent ute :) Välkommen.


    och Tack Mosie :)
  • Meme 80

     Tack för era svar! Glad Så VUL kan man göra hos Hasslers och NUPP/KUB närmast i Umeå. Vi ville göra KUB denna gång men att resa till Umeå och göra privat, det blir lite för dyrt. Jag ligger lite lågt med facebookgrupper osv. Är bara i v 5 - 6 och vi har inte berättat ngt så här tidigt för någon. Så jag håller mig anonym Flört 

    Angående symtom har morgonillamåendet kommit smygande redan. Men inga kräkningar så man får väl vara glad över det!


    liljah33 skrev 2014-02-16 17:33:22 följande:

    Jag har gjort tidigt VUL hos Hasslers. Och då sa kvinnan "Vi gör VUL före vecka 12 och vecka 12 vanligt UL". Så jag tror ju bara receptionisten måste svamlat? Jag ska kontrollera igen.. 


    Jag skulle rekommendera Stadsviken inne i Luleå city. 


    Tack för rekommendationen Liljah33! Börjar bli dags att skriva in mig!
  • Meme 80
    Lägger till min ålder och att det är mitt 3:e barn, i listan. Kul att se att det tillkommit en till med BF i oktober :) Välkommen!
    25:e April, Mosie, 32 år, 3:e barnet
    4:e Maj, Heelleennaa, 28 år, 1:a barnet 
    5e Maj, 1980längtar, 33 år 2:a barnet
    11:e Maj, Emmute, 26 år, 1:a barnet
    12:e juni, rosii, 25 år, 2:a barnet
    25:e juni, Jekkaliten 33 år, 2:a barnet
    28:e juni, Tinzu 26 år, 1:a barnet
    1:a Juli, Jempiz 29 år, 1:a barnet
    22:a Juli, Min lilla groda, 2:a barnet
    25 juli, Ninai 32 år, 2:a barnet 
    7 augusti, råneåtjej85, 2:a barnet
    21:a Augusti, Narnia, 35 år, 1:a barnet (IVF)
    25:e Augusti, Perniha, 28 år, 2:a barnet 
    1:a September, Lorelei93, 30 år, 1:a barnet
    2:a September, L M B, 36 år, 1:a barnet
    3:e September, E80, 30 år, 3:e barnet
    15:e September, September2014, 28 år, 1:a barnet
    19:e September, Verkri 31år, 1:a barnet
    20:e oktober, Meme 80, 33 år, 3:e barnet
    28:e oktober, tusa, 36 år, 2:a barnet
  • Meme 80
    min lilla groda skrev 2014-02-25 19:29:08 följande:
    Vi var på rul igår och de såg då att vår lilla bebis har tre tecken på kromosomförändringar. Vi ska till en expert som kommer till Luleå imorgon och då vet vi förhoppningsvis mer. Han ska göra ett ultraljud och säga om han rekommenderar fostervattensprov. Vi ska ha bestämt oss till imorgon om vi i sådana fall vill göra det eller inte men vi bestämde oss redan igår för att göra fostervattensprovet om han rekommenderar det. Mest för att få veta om det är någon av de allvarligare kromosomförändringarna då barnet ofta inte ens överlever förlossningen. Vi har mest försökt härda ut den här dagen.

    Känner med er! En fruktansvärd väntan.. Med vårt första barn såg de ett tecken på kromosomförändringar på UL i vecka 18 och vi fick vänta en hel vecka på att specialisten skulle göra nytt UL. Det var ju visserligen bara ett tecken och de sa att på många andra sjukhus krävs minst två tecken för att man ska göra ett nytt UL med specialist. Åkte hem med tårarna sprutande och den veckan var den värsta...  Men det visade sig att det inte var någon ökad risk enligt specialistläkaren. (Hon föddes frisk också). Vill bara säga att jag förstår känslan och oron, man vill bara veta. Styrkekramar!
  • Meme 80

    Oj vad länge sen jag var in här! Fruktansvärt att läsa om "min lilla groda" ... Saknar ord. Jag har legat däckad med influensa en dryg vecka. Hoppas den lilla krumeluren mår bra ändå. Jag blir såå avis att läsa om era vul och rul :) Vill åxå!! Är i v 8+0 nu, men har tid för inskrivningssamtal först i v 11! Brukar det verkligen vara så sent här i Luleå, eller var de bara fullbokade tror ni?

  • Meme 80
    Narnia skrev 2014-03-10 08:45:51 följande:
    Enligt rutinbeskrivningen jag fick av min barnmorska så ska ett hälsosamtal ske före V8 och inskrivningssamtalet mellan v.8-12... Det låter som att det var ganska fullbokad på din VC(?)
    Hoppas du mår bättre! Influensa är inte kul... Var med om det för någon vecka sedan. Dock inte så däckad tack o lov. Man blir så svag av det!
    Det sägs att det inte ska påverka embryot om man inte har högt feber under en längre tid. Så nog tror jag att lillen i magen din mår bra! :) Säkert bättre än vad du har mått! ;)

    Jaha, vad märkligt. Jag skulle kanske valt en annan VC än stadsviken. Hälsosamtalet jag fick var på telefon och bestod av "röker du?" "har du läst på om kost på SLV?" och "tar du tillskott av folsyra?" Nåja, är ju 3:e barnet, kanske därför.. Ja, jag pratade med 1177 om influensan och de sa att det var bra att ta typ alvedon för att hålla nere febern och minska stressbelastning på fostret. Febern höll i sig 4 dagar.. Lägg till konstant illamående på det. Men håller livet på att återvända till mig ;)
  • Meme 80
    E80 skrev 2014-03-11 06:56:25 följande:
    Dag fick min inskrivningstid när jag var i v 12. Min BM frågade via telefon om kost och folsyra när jag bokade min tid. Jag tyckte då det var skönt att slippa springa dit flera gånger i början. Det är tredje barnet för mig oxå. Däremot hade jag redan börjat få lite lågt hb redan och måste ta en niferex varannan dag.

    Ja på ett sätt är det ju skönt att slippa springa dit ofta i början, men samtidigt känns det mer verkligt när man varit på sitt första besök Mosie - Rekommendationen om folsyra är densamma, finns att läsa på www.slv.se Hade inte hört om de nya studierna om paracetamol, men enstaka studier brukar ju inte räcka för att ändra rekommendationerna på studs. Det lär vi få veta om det ändras. Men det är ju alltid bra att vara försiktig, inga mediciner är ju utan biverkningar...
  • Meme 80

    Mosie - kanske den som så det om folsyra till dig menade art det inte behöver tas efter v 12, då det inte längre har betydelse för ryggmärgsbråck?

  • Meme 80

    Roligt med fikaträff, nästa gång kanske jag åxå hakar på! Vattengympa lät också lockande.. :)

    Någon av er som fryser hela tiden? Jag hackar tänder som bara den under denna graviditet. Och mår illa. Puh. Magen känns svullen redan nu i vecka 10. Herregud, hur ska detta sluta undrar man

Svar på tråden Gravid i Luleå - BF sommar / höst 2014