• Mosie

    Gravid i Luleå - BF sommar / höst 2014

    Hej får man hoppa in här fastän jag är beräknad till månadsskiftet april/maj :)

    Det är mitt 3e, men första i Sverige så jag känner mig som en novis :D allt är nytt för mig.

    Hittils har jag skaffat spjälsäng, babyskydd till bilen och en vagn. Sen har jag en del grejor kvar sen dem äldre som Ergo och sjalar så jag tror jag klarar mig. skötbort får bli en skötmatta på golvet. Vi hade skötbord med dem andra men använde det aldrig :)

  • Mosie

    Ålder, där måste jag tänka haha, 32! Är decemberbarn så har ju precis fyllt men samtidigt fyller jag 33 i år, jag håller aldrig koll på hur gammal jag är :D

  • Mosie

    Jag fyller på med mig och bumblingen :)

    25:e april Mosie, 32 år, 3:e barnet
    4:e Maj, Heelleennaa, 28 år, 1:a barnet
    11:e Maj Emmute, 26 år, 1:a barnet
    12:e juni rosii, 25 år, 2:a barnet
    25:e juni Jekkaliten 33 år, 2:a barnet
    7:e Juli, Jempiz 29 år, 1:a barnet
    21:a Augusti Narnia, 35 år, 1:a barnet (IVF)
    3:e September E80, 30 år, 3:e barnet
    19:e september Verkri 31år, 1:a barnet
    25 juli, Ninai 32 år, 2:a barnet

    Vi har köpt babyskydd, var och provade ut axkid då vi har lite trångt i bilen, den rymdes så då köpte jag den då den var på rea. Vagn har jag köpt begagnat via blocket (fast bara gatan brevid :) en Teutonia S3. Säng köpte jag härom veckan, måste bara köpa en madrass, men har ingen brådska med det.

    Börjar bara bli lite smått stressad över att vi måste bereda rum i vårat sovrum där vi just nu har en ansamling av lådor och annat som vi inte vet var vi ska sätta det! Vi byggde om badrummet och flyttade bastun in i en klädkammaren, så allt som var i klädkammaren är nu hemlöst och bor i sovrummet. :(

  • Mosie
    1980 längtar skrev 2014-01-23 09:07:01 följande:
    25:e april Mosie, 32 år, 3:e barnet
    4:e Maj, Heelleennaa, 28 år, 1:a barnet 
    5e Maj 1980längtar, 33 år 2:a barnet
    11:e Maj Emmute, 26 år, 1:a barnet 
    12:e juni rosii, 25 år, 2:a barnet 
    25:e juni Jekkaliten 33 år, 2:a barnet 
    7:e Juli, Jempiz 29 år, 1:a barnet 
    21:a Augusti Narnia, 35 år, 1:a barnet (IVF) 
    3:e September E80, 30 år, 3:e barnet 
    19:e september Verkri 31år, 1:a barnet 
    25 juli, Ninai 32 år, 2:a barnet

    Får jag vara med Flört 

    Välkommen! :D
  • Mosie

    Tips till er som inte vet, det finns gravidvattengympa på björks en gång i veckan, jag råkade se en annons på FB av alla ställen. Jag har mycket problem med fogarna och har haft det dem andra två ggr också och detta har verkligen hjälpt. Hon som kör den är barnmorska och gör också gravidmassage. Jag måste boka in mig på en sån, längtar efter att kunna ligga på mage!

    http://minaurora.se/

  • Mosie

    Jag måste ringa och boka in ett till UL, skulle ringa när jag var i v28, tror jag är i v29 nu men att lyckas ringa mellan 7-7:45 har visat sig vara en omöjlighet den senaste veckan. Det är mitt under morgonruschen att få upp barnen och göra sig klar för avfärd. Idag missade jag det precis. Kan man inte ringa och boka på något annat nummer? Någon som vet?

  • Mosie
    emmute skrev 2014-01-30 10:39:26 följande:

    Ang bh hade jag samma problem över nyår, helt plötsligt blev kuporna två storlekar större. Vi var iofs inte hemma i Luleå då, utan i Falun, och jag funderade på att gå till twilfit. Sen sa min svärmor att det fanns en annan affär som är lite mer exklusive... Gick in där och fick såååå bra service, jag gick in och ställde mig i en provhytt och de kom med sånt som vore passande (inte direkt några stämningshöjare kan jag väl säga, men de gör jobbet)
    Nu har jag 75G och det verkar öka i kuporna, så snart får nog jag också ta en sväng till på stan och fixa nya.. Vet att det finns en affär nära busstationen här i Luleå, men jag vet inte vad den heter, men den ligger nära hemma-kvällsbutiken. Har inte handlat där än, men jag får för mig att de ska ha lite bättre utbud vad gäller t.ex. storlekar än de vanliga kedjorna....

    Sen när det gäller amnings-bh har jag hört att det är bäst att vänta tills mjölken runnit till, för brösten kan tydligen nå oanade proportioner då och om man har otur får man bara lägga ut ytterligare en massa pengar då igen :P Gigantiskt rimmar ju tyvärr illa med billigt nämligen :/ MEN jag är nybörjare på det här så jag har ingen aning om hur det är ens för mig själv :P


    Hur är era magar förresten? Min har nu under v 26 blivit väldigt hård... Den är inte så jättestor och jag har hittils kunnat sova på magen som vanligt :) Nåt ni andra känner igen?



    du har kunnat sova på mage till v.26, jag avundas dig! Jag har haft en massiv kula sen typ v.18, inte för att den har vuxit så himla mycket dem senaste veckorna, den blev bara stor väldigt snabbt :)
    jag har kommit till stadiet där det inte längre är lönt att vrida sig sidleds om man ska passera förbi, jag är smalare rakt på, så folk tror nog att jag är oförskämd som inte "slinker" förbi haha. Speciellt när man har täckjacka på sig så brukar folk göra ett litet håll så man ska kunna passera och slinka igenom, jo tjena.
  • Mosie

    Fika i mars är jag med på, snällt att tänka på mig :) Apropå katt, har ni sett klippet med katten som tröstar den gråtande babyn? Jempiz: jag hade nog inte siktat på flyg i 8e månaden. Vet inte ens om dem släpper dig på flyget då. Jag flyger till Gtbg några dagar i slutet på feb och klarar mig då ganska precis så att dem låter mig flyga :) då är jag 33v

  • Mosie

    Jempiz: kollade precis och man får flyga utan läkarintyg fram till 4 v innan förlossningsdatum, 2 v innan måste man ha läkarintyg och få godkännande från flygbolaget innan och mindre än två v får man inte flyga.

Svar på tråden Gravid i Luleå - BF sommar / höst 2014