• E80

    Gravid i Luleå - BF sommar / höst 2014

    (Tidigare Anonym 3an)

    http://www.viforaldrar.se/Forsta-aret/vad-behover-en-nyfodd

    Hittade en liten checklista. I början behöver man inte så mycket och sen ser man ju eftersom hur behovet ser ut. Många saker är ju väldigt flickiga och pojkiga så det kan vara roligare att köpa när man vet kön.

    Har ni andra barn sedan tidigare?

  • E80

    Vi har inte berättat åt någon ännu. Jag vill vänta tills vi berättat för blivande storasyskonen, så vi inte måste smussla inför dem. De kommer direkt berätta till alla och på förskolan/skolan :). Jag tror vi ska berätta åt dem på allahjärtansdag då vi passerat 12 veckor. Jag kommer också söka gravidpenning. Det har jag fått beviljat förra gången och hoppas på att få igen. Vi är så många här nu. Jag lägger upp en bf lista så får ni fylla på ;)

  • E80

    Barnvagn tror jag vi köper på blocket eller beställer. Jag vill ha en som går att köra i skogen eftersom vi bor på landet. Jag har tittat på kronan duo s. Även Emmaljunga edge.. Jag tror att det är bara barnens land som har vagnar och de har inte så många modeller. Vad roligt att fler har hittat hit till tråden . Välkomna!!! Ang fikaträff så kommer jag gärna, men lite längre fram. (Då man börjar få en bäbisbula) :) Trevlig helg på er!

  • E80

    Lirelei83: Vi hade katt när vi fick vår dotter. Katten var jättenyfiken på bebisen och ville som du säger upp i vagnen och i famnen när man amma osv. Tyvärr blev det så att vi inte kunde ha kvar den då den började kissa inne och protestera mot vår nya familjemedlem. Katten flyttade till svärmor och trivs toppen där och vi får mysa med den fortfarande. Men jag vet andra som haft katt och det har fungerat bra. Vår katt var fortfarande kattunge och väldigt busig.

  • E80

    Välkommen hit perniha! Vad roligt att så många hittat hit och att vi är så lika i åldrarna nästan alla runt 30. Jag serverkligen fram emot fikaträffar och barnvagnspromenader. :)

  • E80

    Jempiz vad spännande med ul. Hur har ni andra gjort eller tänkt göra med att fråga kön på ultraljudet?

  • E80

    Vi har haft trygg hansas försäkring till båda barnen. Den kan man teckna gratis som gravid och då tror jag även att den är gratis första 6 månaderna efter födseln.

  • E80

    Idag bokade jag ul privat hos hassler. Det blir först om tre veckor då kommer jag vara i v 14. Jag vill inte ta reda på kön på rul denna gång. Vi gjorde inte det med ettan men med tvåan kollade vi. Vi har haft turen att få en av varje :) Jag gillade iden med facebookgrupp. Där kan man ju välja en sluten grupp. Tycker det kan vara bra att stanna här ett tag till så att fler kan haka på. Och så kan de som vill vara anonyma ett tag till :) Men som du sa Narnia efter fikaträffen...

  • E80

    Jag vill oxå ha en kronan duo s. Vet någon om barnens land säljer dem så man kan se och provrulla dem?

  • E80

    Ang skrock har jag hört att om man känner sig/blir "osnygg" under graviditeten väntar man en flicka. (Flickan tar skönheten från mamman)

  • E80

    hejsan! Fika den 16:e blir ju toppen. jag kollade på Uniks öppettider och på Söndagar stänger de kl 16. Kanske vi måste ses lite tidigare än 15 då. Vad säger ni om 14? Trevlig helg på er allihopa! Vi ska ägna oss åt skidåkning denna helg nu när det äntligen kommit lite mera snö :) Första slalomåkningen som gravid.

  • E80
    min lilla groda skrev 2014-02-25 19:29:08 följande:
    Vi var på rul igår och de såg då att vår lilla bebis har tre tecken på kromosomförändringar. Vi ska till en expert som kommer till Luleå imorgon och då vet vi förhoppningsvis mer. Han ska göra ett ultraljud och säga om han rekommenderar fostervattensprov. Vi ska ha bestämt oss till imorgon om vi i sådana fall vill göra det eller inte men vi bestämde oss redan igår för att göra fostervattensprovet om han rekommenderar det. Mest för att få veta om det är någon av de allvarligare kromosomförändringarna då barnet ofta inte ens överlever förlossningen. Vi har mest försökt härda ut den här dagen.

    Vad bra att ni får träffa en expert så snabbt och få svar på era frågor m.m Styrkekramar till er !
  • E80

    Dag fick min inskrivningstid när jag var i v 12. Min BM frågade via telefon om kost och folsyra när jag bokade min tid. Jag tyckte då det var skönt att slippa springa dit flera gånger i början. Det är tredje barnet för mig oxå. Däremot hade jag redan börjat få lite lågt hb redan och måste ta en niferex varannan dag.

  • E80
    Lorelei83 skrev 2014-03-12 17:44:35 följande:
    Vid hög feber tänker jag ta smärtstillande. Annars klarar jag mig rätt bra..försöker rida ut eventuell huvudvärk och så. Har varit borta ett tag från tråden. Min pappa gick bort för en månad sen i lungcancer. Totalt fruktansvärt och jag är så ledsen! Jag kunde i alla fall vara med och hålla honom i handen när han somnade in. Vi vakade flera dygn på sjukhuset. Total ångest under flera dygn. Bebisen i magen är 16 veckor nu. Det var bra att jag hade den lilla att fokusera på när ångestattackerna kom och jag kunde tvinga mig själv att lugna ner mig. Men jag kommer på fikat kl 14 på söndag. Ser fram emot att bolla tankar och funderingar. Idag var jag på HM och hörde två mammor i kön framför mig som pratade om hur det kändes att känna bebisen i magen första gången. Som bubblor i magen. Så jag ser fram emot mina "bubblor". Tror det är tacksamt att lära känna andra mammor. Hur ser ni förresten på blivande föräldragrupper via MVC? Tänker ni gå om sådant erbjuds? Amningskurser? Profylaxkurs? 

    Jag beklagar. Urs vad hemskt att förlora en förälder. Jag tror att Mvc bara erbjuder kurser för förstagångsföderskor så för mig blir det nog inte någon. Denna bebis blir nog en riktig vilde för den fladdrar då som bara den :)
Svar på tråden Gravid i Luleå - BF sommar / höst 2014