Inlägg från: perniha |Visa alla inlägg
  • perniha

    Gravid i Luleå - BF sommar / höst 2014

    Hej allihopa! 

    Hoppas det är okej att jag hoppar in i denna grupp, har BF 25:e augusti så försökt vänta ut till 12:e veckan (ungefär :-P)

    Jag är 28 år och väntar andra barnet med BF 25:e augusti. Har en dotter sedan tidigare född 2009. Bor i Sunderbyn.


    Ser fram emot alla mysiga fikaträffar och trevliga pratstunder med er andra i gruppen! 

  • perniha
    25:e april Mosie, 32 år, 3:e barnet
    4:e Maj, Heelleennaa, 28 år, 1:a barnet 
    5e Maj 1980längtar, 33 år 2:a barnet
    11:e Maj Emmute, 26 år, 1:a barnet
    12:e juni rosii, 25 år, 2:a barnet
    25:e juni Jekkaliten 33 år, 2:a barnet
    28:e juni Tinzu 26 år, 1:a barnet
    7:e Juli, Jempiz 29 år, 1:a barnet
    21:a Augusti Narnia, 35 år, 1:a barnet (IVF)
    25:e Augusti Perniha, 28 år, 2:a barnet 
    1:a September Lorelei93, 30 år, 1:a barnet
    3:e September E80, 30 år, 3:e barnet
    19:e september Verkri 31år, 1:a barnet
    25 juli, Ninai 32 år, 2:a barnet 

    Tog mig friheten att uppdatera BF-listan, hoppas det var rätt version jag kopierade bara!
  • perniha

    Angående fikaträffarna så röstar jag på helgtid! Jobbar rätt sena dagar emellanåt plus en bit utanför stan och är otroligt trött under denna graviditet så jag har inte mycket ork kvar efter jobbet...hoppas dock på att det vänder på den punkten snart! (Less på att behöva gå och sova med dottern varje kväll för att jag är helt uttömd på energi :-P)

  • perniha

    Narnia: Jag känner igen mig, gravid på heltid låter rätt lockande för tillfället!

    Råneåtjej85: välkommen!!

    Jag är öppen för tid angående fikadejten och tycker absolut inte att det är några problem om man har med sig barnen!

    Angående att berätta om graviditeten så är jag så kluven. Naturligtvis ska jag berätta för närmaste kollegor (är förskollärare) och chefen men NÄR? Gick ju in i v.12 idag så den där magiska gränsen är ju som nådd iallafall. Dessutom tror jag knappt jag kan dölja kaggen så mycket längre, det går ju bara att skylla på chips och kakor till en viss gräns liksom! Funderar på att berätta i veckan kanske men känns ändå lite tidigt också så vet inte...

  • perniha
    Jempiz: vad mysigt med UL och härligt att allt såg bra ut! Dessutom är det ju rätt skönt att avverka en vecka bara sådär och flyttas fram! ;-P

    Nu har jag en liten fråga kring barnvagnar, jag är tidigt ute men gillar ju det här med barnvagnsjakt och klämma och känna så några köp blir det ju inte närmsta tiden ändå. Har någon här prövat Kronans vagnar? Är sugen på Kronan Duo S med fyra hjul varav de två främre är svängbara. Kanske ni har något annat bra tips på vagn som funkar bra i terräng och snö och även i stan?
  • perniha
    Heelleennaa: Ja men perfekt då ska jag svänga förbi barnens hus i helgen och klämma och känna lite på den! Har också spanat in Tako lite och de ser rejäla ut med stora hjul fram, finns ingen affär i Göteborg som har dem så du kan klämma i helgen...OM nu tiden finns för barnvagnskläm när ni har utbildning såklart!

    Har bokat tid för glukosbelastning jag, när jag gjorde den med första så fick jag bälga i mig en gigantisk mängd sockervatten men enligt min barnmorska ska de ha minskat mängden nu...någon som vet om det stämmer? Hon sa att det skulle vara typ 1-2 dl inte mer. Hoppas på det, spyr av tanken att dricka sockervatten i mängder!
  • perniha

    Narnia och Tinzu: Men perfekt, mindre mängd vätska än förra svängen och dessutom tror jag inte det fanns i några smaker utan jag fick bälga i mig naturell sockerlösning...Ja det blir nog toppen det där!

  • perniha
    Mosie skrev 2014-02-07 10:00:09 följande:
    Vilka skickar dem på glukosbelastning här? Jag har gjort det båda svängarna med dem andra grav men det var inte i sverige. Antog bara att dem inte gör det här iom att ingen nämnt det.
    Anledningen till att jag får göra det är för att min mamma har diabetes och jag antar att de anser att det finns en större risk att jag kan drabbas av graviddiabetes på grund av det. Vet inte om det finns några andra anledningar till att man får göra det men det är iallafall därför de skickar mig på det
  • perniha
    Narnia skrev 2014-02-07 18:46:05 följande:
    Oj! Sockerlösning med smaker och allt! Ja det kanske slutar med att jag ser fram emot andra gången då! ;)

    Mosie: de vill göra en glukosbelastning på mig pga ärftliga faktorer vad gäller diabetes plus att jag har ett BMI på över 30... alltså jag är fet... alltså väldigt bra att du slipper göra en sån. ;)
    Hahaha jaa eller hur! Kanske till och med är gott??
  • perniha

    Vi ska allt gå och klämma och känna på en live idag, vi sålde ju bort liggvagnen som stora tjejen hade och har bara en sittvagn kvar så måste köpa en ny...vilket inte gör sådär jättemycket är ju lite roligt med barnvagnsjakten Jekkaliten: Jag har en kompis kompis som har prövat färga en solblekt barnvagnsklädsel och det blev bra, hon var då nöjd  

  • perniha
    Jekkaliten skrev 2014-02-09 08:14:10 följande:
    Vet du vad Perniha? Börjar misstänka att vi var i samma tråd förra gången vi väntade barn också :) om du hade en blommig teutonia och din kille har rötter i Tornedalen tror jag att jag har rätt. (Ursäkta stalkandet)
    Men jaa...alltså nu faller poletten ner! Tyckte jag på nått sätt kände igen ditt namn på FL men kunde inte placera, nu kan jag det dock! Pinsamt att jag inte kläckte det tidigare... Vad kul med syskon till stortjejen eran!
  • perniha
    E80 skrev 2014-02-09 10:46:09 följande:
    Jag vill oxå ha en kronan duo s. Vet någon om barnens land säljer dem så man kan se och provrulla dem?
    Yepps de säljer den! Var och provrullade idag! Verkade rejäl och fin, tror absolut den funkar finfint i terräng och i stan! Däremot vart vi lite förtjusta i Emmaljunga Super Viking också så lär åka dit och provrulla fler svängar
  • perniha
    Jekkaliten skrev 2014-02-10 18:59:39 följande:
    Kul för er tjej också! Ser förresten i tråden att du skriver att ni bor i S-byn. Det blev inte lerbäcken för er då? Har som för mig att ni tittade på hus där. 
    Nej vi drog oss ur det köpet efter besiktningen som visade mögel i grunden...sen har vi varit inne på S-byn ända sedan dess och förra våren hittade vi det här huset och flyttade in i slutet av Juli i somras! Jag är ju född och uppvuxen i byn så jag har ju kommit hem nu
  • perniha
    Mosie skrev 2014-02-11 15:21:46 följande:

    Du är från Byn, vem må du vara då? :) för det är jag med. Moa W (81a).
    Pernilla H född -85. Du råkar inte ha en syster som är född -85? Ditt namn klingar lite bekant nämligen
  • perniha

    Pust! Idag har jag avklarat glukosbelastning 1 av 2 under denna graviditet! Var faktiskt lite nervös inför denna då jag varit så groteskt törstig denna sväng...men jag klarade mig med en OK-stämpel! Däremot bävar jag inför nästa, sockerlösningen var ju inte direkt mumma att dricka och dessutom på tom mage som innebär lite lätt illamående redan från start...måste däremot ha sett väldigt kul ut när jag i princip rusade till ICA och köpte en stor macka som jag nog tröck i mig på en 3-5 tuggor innan jag åkte iväg till jobbet...akut hungrig??

  • perniha

    Funkar finfint 16:e mars, vi är mest troligt bortresta 9:e ändå så passar prima att vi skjuter på fikat!

  • perniha

    Välkommen alla nya! Och kul med fler "bybor" Har också bokat RUL 27/3 är det dags...känns som evigheter tills dess! Längtar helt galet mycket!!

  • perniha

    Hoppas ni hade det toppen på fikaträffen idag! Hade gärna kommit men 3-årskalas för dotterns kusin råkade komma ivägen! Nästa gång kommer jag!

Svar på tråden Gravid i Luleå - BF sommar / höst 2014