• Narnia

    Gravid i Luleå - BF sommar / höst 2014

    Hej! Är gravid i v.7+0 (v.8) efter IVF. Jag är 35 år, första barnet. Har BF 21/8. Någon mer från Luleå som har BF till sommaren/hösten 2014? Ska vi följas åt, dela erfarenheter, tips, peppa varandra? och kanske tom träffas på BB, vem vet! ;)

  • Svar på tråden Gravid i Luleå - BF sommar / höst 2014
  • liljah33
    Meme 80 skrev 2014-02-15 15:12:30 följande:

    Har tyvärr inget svar på din fråga, men menar du att man kan göra tidigt UL hos Hasslers med andra ord? Eller är det bara om man speciella skäl? Jag är relativt  nyinflyttad i stan och har förstått det som om det inte finns ngt ställe där man kan göra VUL (och inte heller NUPP/KUB) i hela Norrbotten. Så konstigt!?! Om det nu stämmer...

    Undrar även om ni i denna tråd har någon åsikt om eller kan rekommendera ett bra MCV i stan? Kan man gå privat hos Doktorerna Hassler? Många frågor :)
    och Tack Mosie :)

    Jag har gjort tidigt VUL hos Hasslers. Och då sa kvinnan "Vi gör VUL före vecka 12 och vecka 12 vanligt UL". Så jag tror ju bara receptionisten måste svamlat? Jag ska kontrollera igen.. 


    Jag skulle rekommendera Stadsviken inne i Luleå city. 

  • min lilla groda

    Vi har gjort VUL på Hermelinen vid IVF:en vi gjorde sedan vi flyttade till Luleå och våra två VUL den här graviditeten hos Hasslers. Däremot gör de inte NUPP/KUB i Norrbotten utan då måste man göra det privat och närmaste är i Umeå. Här anser man att man ändå inte hittar så många av fostren med kromosomförändringar att det är värt det. 
    Vi bodde i Umeå när jag väntade dottern och fick göra NUPP pga vår historik och antog att vi skulle få samma erbjudande här i Luleå. Vi funderade på om vi skulle boka i Umeå men bestämde oss till sist för att inte göra det.

  • mefo

    Hej alla!
    Kul att hitta en lule tråd. Är lite tidig för att passa tråden, bf mitten av mars.
    Någon som råkar ha bf under första halvan av året?

  • Laifos
    mefo skrev 2014-02-16 21:13:06 följande:

    Hej alla!
    Kul att hitta en lule tråd. Är lite tidig för att passa tråden, bf mitten av mars.
    Någon som råkar ha bf under första halvan av året?


    Bf 13 april :) Såg att det fanns någon mer här som är beräknad här på vårkanten :) kul!
  • Mosie
    mefo skrev 2014-02-16 21:13:06 följande:
    Hej alla!
    Kul att hitta en lule tråd. Är lite tidig för att passa tråden, bf mitten av mars.
    Någon som råkar ha bf under första halvan av året?

    Vi är minst 4 som är april/maj :)
  • 10barn

    Det stämmer att KUB bara görs i Umeå, frågade min bm nyss. Själv väntar jag nr 11 den 28 augusti. Hoppas på att mitt illamående ska släppa snart fast det brukar dröja tyvärr. Hur mår ni andra under eran grav?

  • Heelleennaa

    Hej och välkomna alla nya Glad

    mefo: 4 maj är vår lilla knodd beräknad.

    verkri: haha, du har mina fulla sympatier, vilket härligt inlägg.

    Själv börjar jag känna att magen är väldigt tung nu och ryggen bara värker och värker. Längtar även att få sova på magen, var länge sedan sist. Önskade en madrass med ett stort hål i av min man i morse för att kunna sova. kommer inte ihåg när jag sov en hel natt längre. Sova på mage är helt uteslutet, och på rygg går inte heller då jag är väldigt svankrygg och tyngden från magen trycker ner svanken så jag får ont. Sova på sidan går sådär, hamnar alltid i nåt läge till sist där magen är i kläm och lilla bebisen börjar protestera och sparka. Sedan alla kisspauser på natten. Och jag har en tendens att vakna i sista sekund så det är bara att springa upp ur sängen i panik och in på toa. men nu är det bara 11 veckor kvar, så det är bara stå ut et litet tag till.

    narnia: vad roligt att ni äntligen fått berätta, visst är det en kul nyhet att få berätta. Blev det på alla hjärtans dag?

  • Narnia

    Nu har jag skapat en hemlig Facebook grupp "BF 2014 Luleå" "en grupp för oss blivande mammor och pappor 2014 i Luleå". Tänkte att våra partners kanske också vill hitta någon att prata om hur de upplever att vänta barn? Jag skrev "mammor och pappor" men självklart menar jag även "blivande mammor och mammor" eller "blivande pappor och pappor".
    Mitt namn är Nuria Melé och eftersom gruppen är hemlig tror jag att ni måste bli "vän" med mig för att få bli bjudna. Vad säger ni, ska jag göra gruppen "sluten" bara, så ni hittar den utan att behöva bli "vän" med mig?
    Allt gott!

  • Narnia

    Heelleennaa: ja! På alla hjärtans dag för alla andra som inte var arbetsgivare eller kollegor (de fick veta någon dag innan).
    Det känns verkligen skönt!!! :D

    Ojoj! 11 veckor kvar låter som en dröm! :)

  • Mosie

    Single digits! 9 w kvar, fast som jag måste påminna 5 och 7åringen... den kommer kanske senare än det :D

Svar på tråden Gravid i Luleå - BF sommar / höst 2014