• Anonym (Nyfiken strut)

    Vilket är det gräsligaste namn du skulle tänka dig att ge ett barn?

    Det är intressant att läsa namntrådar när det gäller barn. Få ämnen väcker så mycket engagemang! Man undrar varför ibland. Antingen är det alltför "WT" typ Kewin eller Texas, eller så är det Adolf och så kan man inte heta, eller så är det Millijon och så kan man inte heller heta, eller så är det Torkel Ville och det är fult. För att inte glömma tvillingarna Knoll och Tott, på gränsen till barnmisshandel att ge såna namn!

    Vilket är det gräsligaste namn DU skulle kunna tänka dig på ett barn - pojke som flicka? Eller hen, i dessa könsneutrala tider :)). Och Varför?

    Så man vet inför framtida bebisförsök :). Har inga barn själv.

  • Svar på tråden Vilket är det gräsligaste namn du skulle tänka dig att ge ett barn?
  • Marängen86

    Rut, Beda, Gun, Gunvor, Benny, Gunhild, Bengt-Arne, Klas-Göran, Bo-Göran, Nils-Erik, Eivor, , Gudrun, Ada, Urban, Gösta, Sune, Håkan, Frans, Frank, Hildur, Robin, Kevin,Liam, Tindra, Engla, Elva, Nova, Rigmor, Svante, Fjodor, Ingalill, Bror, Lill, Syster, Melissa, Glenn,Torsten,Sten, Ulla, Siv, Margot/Margit, Berit,Sigurd/Sigvard, Bertil, Tore, Tora, Torkel, Sven, Sverker, Ulf, Ulrik, Inga, Göran, Botilda.

  • Eugenie
    Apotheosis skrev 2014-01-02 21:19:16 följande:
    Det är så svårt att välja. Det finns så många namn jag tycker är jättefula.

    Alla dubbelnamn, vartenda ett av dem! Allt från AnnaKarin till NovaLi.

    Alla namn som börjar på Å, Ä, Ö eller B med "Benjamin" som enda undantag.

    Alla namn som också är ord, typ Björn, Tindra, Sten, Älva och så vidare.

    Alla namn som är felstavade, allt från cazzandrah till theresé.

    Alla namn som är förkortningar på riktiga namn till exempel "Liam" istället för "William" eller "Lasse" istället för "Lars".
    Håller med dig om det mesta, fast inte om de urgamla substantivnamnen. Ingen människa kan ju idag haka upp sig på att Björn, Ulf, Sten eller Stig även är namn för ting. Värre är det dock med de helt nypåhittade namnen, som Tindra, Glimma, Sväva och Älva...
  • Flickmamma

    Har inga namn som jag tycker är direkt fula men vissa är snyggare än andra och vissa namn får en att småle och undra hur föräldrarna tänkte, Tindra är ett sådant namn. Minns när jag stötte på namnet första gången, det var på hösten 2005 när jag skulle inskola dotter nr 2 på förskolan och i hallen möts vi av 2 små ljuvligt söta små tjejer på 2,5 år och pedagogen som möter oss och presenterar småtjejerna som TINDRA och FLINGA då smålog jag lite och sa och var ha vi Snöboll då.......
    Sen har vi stött på många med namnet Tindra men ingen mer som heter Flinga!

  • Anonym (Jossan)

    Jag såg en barnvagn med reg.plåten "TUVA-LEE". Det kan vara bland de hemskaste namnen som jag har hört, annars är syskonnamnen Myra, Humla och Bagge i topp.

  • Anonym (d)

    Några namn som jag verkligen inte tycker om är Rosanna,Leonella, Gabriella, Ängelina, Simon, Oskar .. Hmm.. Märta faller mig inte i smaken heller.

  • Anonym (Pax)
    Eugenie skrev 2014-01-02 21:25:08 följande:
    Håller med dig om det mesta, fast inte om de urgamla substantivnamnen. Ingen människa kan ju idag haka upp sig på att Björn, Ulf, Sten eller Stig även är namn för ting. Värre är det dock med de helt nypåhittade namnen, som Tindra, Glimma, Sväva och Älva...

    Hahaha Sväva?! :D
  • Anonym (Rusta)

    Svetlana tycker jag är ett hysteriskt fult namn. Sen finns det namn som bara är äckliga, dit räknar jag långa namn som får mig att tänka på utvikningsbrudar. Typ Michelle, Samantha mfl.


     


    William är ett modernt lågvattenmärke. 

  • hlh

    Beatrice är så fult. Tror det är nåt med b:et och c:et. Blä. Henning, Desirée, Denise och Sonny är också hemska.

  • La Chica

    Hjalmar, Berta, Ingegerd, Evert, Gösta, Torsten, Torbjörn, Ingeborg, Asta, Gunilla, Torkel, Fritiof, Sigurd, Margareta, Stina, Hedvig, Åsa, Sverker, Håkan, Frans, Frank, Agda, Rigmor, Barbro, Åslög, Örjan, Orvar, Urban.


    Luck. Runs. Out.
Svar på tråden Vilket är det gräsligaste namn du skulle tänka dig att ge ett barn?