Inlägg från: Anonym |Visa alla inlägg
  • Anonym

    P-dator

    Hej alla nyfikna!

    Imorgon ska jag sluta använda min p-ring. Äntligen! Tanken var att jag skulle köpa en LadyComp och börja använda efter det, men så råkade jag se att en vän på facebook tipsade om NaturalCycles (naturalcycles.com), en app där man för in sin basaltemperatur varje morgon. Det hela ska alltså, om jag har förstått det rätt, fungera i princip som en Pearly eller LadyComp och du får röda, gröna eller gula dagar. Du kan även, om du vill, använda ägglossningsstickor och föra in resultatet från dem, för att få ett ännu noggrannare mätvärde och fler gröna dagar (dock inte nödvändigt). Sen när/om man skulle vilja bli gravid så kan man bara "omvända" appen i inställningarna från "skydda" till "planera". Och blir man gravid så fungerar den som en sån där gravidapp (om jag har förstått det rätt, har inga barn så har aldrig testat dem) och man kan se hur barnet växer vecka för vecka.

    Extra roligt (tycker jag) är att det är ett svenskt-schweiziskt start-up företag, med en fysiker som har jobbat med att upptäcka Higgs-partikeln på CERN, en fysiker inom materialvetenskap och nanoteknik och en medicinsk professor från Lund som rådgivare.

    Nu har jag inte hunnit börja använda den än själv, men jag la en beställning på termometer igår. Nackdelen enligt mig är väl att man själv måste skriva av värdet på basaltermometern på morgonen och föra in i appen (jobbigt om man är för trött). Men en stor fördel (i alla fall för mig som är student) är priset. 390 kr kostar det det första året, och då får du en basaltermometer på köpet, sen kostar det ca 500 kr per år efter det. Det kanske inte blir jättemycket billigare i längden, ca samma pris som Pearly och LadyComp om man använder den 8-10 år, men du betalar ju bara för så länge som du faktiskt vill använda den, så det kan ju bli betydligt billigare.

    Ett litet tips bara till alla som känner sig redo att kasta hormonerna.

    (Kan försöka komma ihåg att komma med utvärdering om några månader).

Svar på tråden P-dator