• TeresB

    Ska jag utsätta min för tidigt födda för detta?

    viseversa skrev 2014-01-09 13:07:54 följande:
    Mao att mamman ska ställa in sitt liv utan barn för ER unges skull. 



    Jag tror inte man förstår om man inte har ett prematurtbarn.
  • TeresB
    FireLady skrev 2014-01-09 16:47:40 följande:
    Min dotter föddes tre månader för tidigt, vägde ett kg och jag förstår inte. När barnet skrivs ur neo så räknas den som fullgånget. Under första veckorna ska man vänja in barnet in i familjen sen är barnet vilket barn som helst. Min dotter blev förkyld som bebis hon har inte tagit mer skada av det jämfört med andra bebisar. Däremot skadas många prematur föräldrar (gärna mammor) vilka blir överbeskyddande. Även jag blev och är det lite smått MEN gränser finns det!



    Oss rådde neo att ta det väldigt försiktigt med förkylningar osv. Vår pojk har BPD och en förkylning kan leda till men för resten av hans liv. Så första året blir det till att vara mest hemma alt utomhus.

    Har man syskon blir det svårt men har man en bra relation så borde man kunna lösa sådana saker.

    Jag vet ju inte om ts barn har fått några komplikationer av sin tidiga födsel men jag förstår oron för andra sjuka barn och jag kan förstå hennes önskan om att de är kvar hos sin mamma till de är friska. Alt så tar hon deras lilla och är hos ex sina föräldrar ett par dagar så får pappan ta sina somplanerat.
  • TeresB

    Nu har jag inga barn där jag delar vårdnad, så vad vet jag. Men jag får väl hoppas att jag om så är fallet hellre tar hand om mina sjuka och då kan avså planer precis som jag gör idag om min är sjuk. Samtidigt förstår jag att man ex inte vill vara den som alltid vabbar utan att den som jobbar isf kompenserar ekonomiskt.

    Man utesluter väl ingen för att man skjuter upp det hela ett par dagar?

    Vet inte heller ålder på de andra barnen men borde man inte kunna förklara för dem att lillasyskonet blir sjukt lätt?

    Hur som så kan de ju inte tvinga mamman att ha sina barn så vill hon inte får de snällt lösa det på alt sätt.

  • TeresB
    Litet My skrev 2014-01-10 10:24:36 följande:
    Fast det där är ju bara löjligt, de flesta har nog föreställningsförmåga nog att kunna föreställa sig vad det innebär att ha ett infektionskänsligt barn som kan bli väldigt väldigt  sjukt av smittor, det är ju liksom inte bara prematurföräldrarna som kan ha det så, eller förstår ordens mening.



    Nja både och, få har ( tur nog) suttit i veckor med en bebis som man inte vet om denne skall klara sig. Full av slangar och maskiner pipande dygnet runt. Kanske kommit hem med syrgas , sondmatning mm. Så har man inte ett barn son är känsligt så är förståelsen nog sämre.

    Det är skillnad! Har man ett extremt infektionskänsligt barn så villman undvika att det utsätts. Det är såklart inte så att de andra barnen inte ska få vara med sin familj. Jag förstod det som atthon uttryckte en önskan om att flytta dagarna till barnen är friskavilket kanske inte är helt orimligt eller galet.
  • TeresB
    Litet My skrev 2014-01-10 11:12:13 följande:
    Och det är något bara prematurföräldrar skulle kunna vara med om menar du? Det är det knappast.

    Jag tror de allra flesta föräldrar är rädda om sina barn utefter situation och vill skydda dem mot det mesta.

    Behöver ditt barn haft Cancer för att du skall förstå att det är fruktansvärt för de föräldrar vars barn har det också? Behöver ditt barn blivit våldtaget för att du skall förstå hur fruktansvärt dåligt det barnet mår.

    Det blir liksom lite löjligt att säga att "har man inte haft ett prematurbarn så förstår man inte hur det är att vara så rädd om sitt barn"

    Det är något de flesta föräldrar kan förstå att man blir oavsett egen erfarenhet av just det. Många har dessutom andras erfarenheter de tagit del av där barn varit prematurer eller väldigt sjuka.



    Ja har man inte haft ett sjukt/ våldtaget/ whatever barn så kan det nog vara svårt att förstå precis hur det är. Menar såklart inte att de är helt oförstående.

    Hursom så får de väl lösa det efter bästa förmåga.
Svar på tråden Ska jag utsätta min för tidigt födda för detta?