• Sunt förnuft

    Min kille tog betalt från mig på HANS CAFÉ !!!!!

    CeeJay skrev 2014-01-12 17:48:07 följande:
    Men lägg av! Låter som att du är 10 år...

    Tänk istället så här: GUD vad bra att jag har en man som är ekonomisk och mån om sitt eget företag. Vilken tur att han inte bjuder på fikat...så inkomsterna bli lidande Drömmer
    Håller med CeeJay!

    Den killen är nog lite bättre än vad du förtjänar...
  • Sunt förnuft
    Anonym (kvinna) skrev 2014-01-12 19:16:04 följande:
    Självklart ska män och kvinnor ha lika lön i arbetslivet. Det är en helt annan diskussion. Nu pratar jag om samspelet mellan man och kvinna i en romantisk relation. Där förväntar jag mig att bli behandlad som en kvinna. Dvs jag vill bli bjuden på restaurang, bio osv...när man är ute.  alla fall i början av en relation för det är enligt mig det sättet en man uppvaktar en kvinna på. Jag vill att mannen ska anstränga sig för min skull, visa sitt intresse, uppvakta mig som sagt.

    Självklart ska man bli sedd och uppvaktad på andra sätt också. Men jag tycker det är viktigt. Även i en längre relation tycker jag det hör till att få lite uppskattning i form av en middag ute, eller en present.
    Och du kommer från...? 1800-talet?

  • Sunt förnuft
    Anonym (kvinna) skrev 2014-01-12 19:22:22 följande:
    Jag tycker det är helt skilda saker som sagt....ska vi göra kvinnor och män könlösa då samtidigt? En man är en man och en kvinna en kvinna....jag tycker inte vi ska radera bort det manliga och kvinnliga i det samspelet för vad har vi kvar då? Jag tänder på en man, inte på en hen.
    Vad har könlöshet och manligt/kvinnligt med ekonomin att göra. Förstår verkligen inte att det skulle sitta något "uppvaktande" i att en man betalar min krognota. Även om vi inte ännu har kommit till nivån där män och kvinnor tjänar lika så är det stor skillnad idag mot hur det var förr. Förr var det mer befogat att mannen betalade eftersom kvinnor inte hade samma inkomster, inte ens samma möjligheter till inkomster. Men idag... kom igen!

    Jag är inte rabiat och jag kan absolut låta mig bjudas om jag känner att jag kan få bjuda igen så att det jämnar ut sig i längden - det gäller både vänner och pojkvänner, men att förvänta sig att bli bjuden... det känns helt förlegat och passar inte in i dagens samhälle där vi strävar efter jämlikhet osv.


Svar på tråden Min kille tog betalt från mig på HANS CAFÉ !!!!!