• Singoallaa

    Min kille tog betalt från mig på HANS CAFÉ !!!!!

    Anonym (Aaaaaaarg!!!!) skrev 2014-01-12 19:31:44 följande:
    Herre Gud vad ni är konstiga. Jag och han har varit tillsammans i 2 år! De bakar sina bullar själva på cafét. Det handlar inte om att jag inte kan betala, men att han tar betalt från mig kändes väldigt främmande. Jag och han ska flytta ihop och så småningom skaffa familj, och att ta betalt för en bulle och en kaffe för 40 kr var lite väl. Okej om det var kläder eller smycken,,,men en kaffe?????

    Tycker också alla är konstiga. Klart man bjuder någon man älskar och värdesätter på en kopp kaffe (vatten ed några krn kaffe) och en sketen bulle. Hur kunde han ens ta emot pengar. Skit kille.
  • Singoallaa
    Anonym (hahaha) skrev 2014-01-12 20:03:33 följande:
    Jag driver ett fik och kan säga på rak arm att en bulle och en kaffe kostar mig fan 1-2 kr när jag gör de själva och kanske 3-4 när jag köper bullarna! Klart man inte tar betalt av sin partner då. Och det är inget som syns i bokföringen eller att man luras med något. Kan markeras lätt som att det blev över efter dagens slut och var tvunget att slängas.Om man nu måste skriva upp det någonstans. Och nej mitt fik påverkas inte av den lilla "förlusten". Och ja man tar inte betalt av morsan och farsan heller. Och alla som jämför vänner och partners... jag tycker synd om era partners som ni anser ligger i samma relationsnivå som era vänner.

  • Singoallaa
    Fanny b skrev 2014-01-12 22:47:05 följande:
    Har du läst om varför många i denna tråd inte håller med ts? Om inte, så handlar detta långsiktigt  inte bara om en kopp kaffe och en bulle, om ts pojkvän hade bjudit henne på detta kanske han hade startat en trend, för om nu ts får gratis fika i hans kafé, då borde hans vänner och familj också få det. Han hade också visat inför sina anställda det går an att bjuda partners på fika, om hans anställda då också börjat göra detta, så hade det handlat om många som får gratisfika. Vilket skulle kunna innebära att många av stamkunderna inte är betalande, så antalet betalande kunder kan då minska. Och även han hade kunnat stoppa denna trend om det gått för långt, så hade det nog varit besvärligt. För det är lättare hindra något genom att inte tillåta det från början än att tillåta något för att sedan införa restriktioner. En annan sak är också att även fast det bara är en kopp kaffe och en bulle så är det sådana här försäljningar som fik får in pengar på.

    Lägg ner. Jag bjuder gärna alla gånger om, om så tusen bullar till den jag äskar. Om kaféet står och gungar på den hemlagade bullen då kommer kaféet inte klara sig någon längre tid ändå. Kom igen. Pinsamt att läsa era inlägg.
  • Singoallaa

    Jag har som ung jobbat på ett likande koncept/ställe. Bullar slängs bara formen blivit lite udda. Mycket slängs dagligen. Korvar som inte blivit köpta, korvbröd som inte är färska. Vi bjöd ALLA som kom och åt på en kopp kaffe (med mjölk) efter maten. Vi fick dessutom äta gratis där en gång om dagen. Mjukglass fick vi också.

  • Singoallaa
    januari33 skrev 2014-01-12 23:15:02 följande:
    Det var inte snålt gjort av honom att inte bjuda på fika. Handlar om att när han sen ska redovisa kassan fattas det pengar som han förmodligen måste ta ur egen ficka.

    Så fungerar det inte. Du köper in från grossister, mat slängs som inte köps upp och som inte längre är purfärsk.
  • Singoallaa
    januari33 skrev 2014-01-12 23:32:15 följande:
    Så är det säkert! Tycker ändå det var bra av honom att skilja på arbete och privatliv.

    Okej. Ja man mår så mycket bättre om man inte bjuder sin flickvän på en bulle.
Svar på tråden Min kille tog betalt från mig på HANS CAFÉ !!!!!