Inlägg från: Anonym (oxå lchf) |Visa alla inlägg
  • Anonym (oxå lchf)

    Permanent hårborttagning hjälper inte..

    Pcohejaren skrev 2017-03-14 22:32:29 följande:

    Jag har pco och har läst på en hel del i ämnet och prövat olika livsstilar. Lasern hjälpte på raggarsträngen och har hållt i flera år, ansiktet är svårare dock, nästintill obehjälpligt. Jag kör på med lasernehandlingarna under vintethalvåret så håller det sig någorlunda under sommaren.

    OBS! Vill varna för diatermi, som jag fick bekostat av landstinget i Sthlm när jag bodde där. Det gav mig en hals full med prickar, finnar och pigmentfläckar! Mycket bättre att bara raka eller köra laser.

    Det blir för dyrt med vaxsalong en gång i månaden (iaf i Göteborg), så jag köpte en epilator som jag har lärt mig att tolerera. Den använder jag på låren och i armhålorna, man vänjer sig vid smärtan. Lite som att man vänjer sig vid att vaxa sig :)

    Utöver håret så har jag svårt att få mens, och därmed också bli gravid. Jag läste på om sköldkörteln, insulin och kost, och fick fram att en kost med så jämnt blodsocker som möjligt hjälper. Hör och häpna, det hjälpte för mig! Jag åt LCHF under nästan ett år och fick regelbunden mens och blev gravid. Men gynekologen visste inget om detta samband, men för mig var resultatet tydligt. Innan hade jag mens ca 2ggr per år..


    Tror man ska försöka få hormonerna i balans innan man börjar med hårborttagningen. För annars kommer de ju bara tillbaka. Själv har jag blivit hjälpt av lchf, motion och viktnedgång. P-pillrena diana syabiliserade också. Sedan tror jag att metformin också kan göra det. Har man sjukdomen under kontroll så tror jah att man också får bättre resultat med hårborttagningen.
Svar på tråden Permanent hårborttagning hjälper inte..