Inlägg från: Forum |Visa alla inlägg
  • Forum

    Jag är en svensk tjej som ska konvertera till islam, fråga vad ni vill.

    niicky skrev 2014-01-17 18:55:27 följande:
    Min mamma är väldigt religiöst kristen, går till kyrkan och kollar på en kristen kanal m.m. så hon gillar inte att jag ska bli muslim, men hon respekterar mitt val och förstår att jag måste få välja det som jag tror på. Hon har endel fördomar om islam och jag förklarar då för henne vad som är sant och inte.

    Min pappa är inte religiös alls och tycker att alla religioner är onödiga. Han tycker det är för mycket regler och att det hade räckt med att följa de tio budorden i Bibeln. Han tycker det är löjligt att jag inte äter gris, men respekterar det och lagar mat utan gris om jag äter hos honom eller som på julen när jag tog med mig mycket egen mat för att undvika att äta av det som är gris på julbordet. Han respekterar dock att jag ska bli muslim och tycker att det är upp till mig själv att välja.

    Mitt svar kan kanske te sig lite löjligt. I alla fall om det nu hade varit frågan om en kristen. För jag kan bara hoppas att du nu då konverterar av religiös övertygelse och inte bara för att du nu tycker det är någonting häftigt att göra!

  • Forum
    niicky skrev 2014-01-17 21:28:34 följande:
    Varför skulle jag vara hjärntvättad? Det är ju jag som får stå upp för att jag tror på islam. Mina muslimska vänner har aldrig försökt få mig att bli muslim. Visst jag har fått kunskaper ifrån dem tidigare, men det har ju varit rent allmänt då jag varit nyfiken varför de får specialmat i skolan och inte äter griskött etc. Min sambo har svarat på mina frågor när jag har undrat, men har aldrig försökt trycka på mig islam. Tvärtom har han uppmuntrat mig till att vara kristen. Jag har dock aldrig trott på treenigheten eller att Jesus är Guds son så har inte känt mig kristen direkt heller. Och som sagt jag konverterar inte för någon annans skull än min egen. Jag tror på att islam är den rätta religionen och därför vill jag konvertera. Vad har min sambos tro med detta att göra? Han följer den tro han tror på och jag följer det jag tror på.
    Där fick jag mitt svar. Du får tro vad du vill. Och så tycker jag du ska göra så länge du tycker det är rätt för dig!
  • Forum
    niicky skrev 2014-01-17 22:17:31 följande:

    Ja, jag är övertygad om att islam är den rätta religionen och jag är övertygad om att Gud är en, evig, Han har inte avlat någon son etc. Jag tror på allt islam lär ut och de fem pelarna etc. Det viktigaste är att Allah vet vad som finns i mitt hjärta och att Han vet att jag har en uppriktig tro. För min del spelar det ingen roll om andra misstror mig ang. min tro. Min tro är mellan mig och Gud, ingen annan :) 


    Just precis, för allt är mellan dig och Gud.
  • Forum
    niicky skrev 2014-01-18 02:35:30 följande:

    Gud uppmanar alltså troende muslimer till att betala för människors FRIHET inte att betala för deras fångenskap. Det återkommer många gånger i Koranen att Gud uppmanar muslimer till att frigöra slavar och människor i fångenskap.


    En muslim sa till mig en gång att Islam är en följd av Kristendomen och Judendomen efter att Gud inte varit riktigt nöjd med dessa. Huruvida det verkligen är så, det vill jag hålla osagt. För mig är emellertid det viktigaste att det ändå tycks vara frågan om samma Gud oavsett vilken religion det är frågan om.


     

  • Forum
    niicky ts skrev 2014-01-18 14:34:05 följande:
    Ja, jag förstår verkligen inte varför folk blir så provocerade av lite extra tyg.
    Jag tror det kan ha med att detta med "dygder" förövrigt är ett så gott som bortglömd och förträngt begrepp i många avseenden i det svenska samhället idag och som därför kan ses såsom ett hot mot den livsstil de flesta i Sverige väljer att ha idag. Själv anser jag dock att man visst kan vara troende t ex muslim och samtidigt vara frigjord liberal obunden osv. Vad är det egentligen som säger det att man är en mer riktigt troende, rättroende bara för att man är överdrivet konservativ? Nej jag tycker att det till och med kan vara lite sexigt att i alla fall symboliskt dölja håret mm lite, medan jag kan tycka detta med burka kan kännas lite väl hårt. Nej då tycker jag efter mina värderingar att man övergått en gräns. Men visst skulle det vara sexigt om man kunde kombinera tajta jeans och en snygg sjal. Visst går det och samtidigt vara troende. (För inte så längesedan så var pösig långkjol och sjal mm även ett måste för anständiga kristna kvinnor).
Svar på tråden Jag är en svensk tjej som ska konvertera till islam, fråga vad ni vill.