Inlägg från: Daphnia |Visa alla inlägg
  • Daphnia

    Söker mamma-grupp för 40+are i Stockholm!

    Lagombutwhy skrev 2014-03-18 20:06:12 följande:
    Sitter o lusläser på internet om Nupp/Kub testet.. Jag gjorde det vid förra grav då jag var 33 år o var inte ett dugg orolig. Nu är jag toknervös för resultatet denna gång! Oddsen har ju knappast blivit bättre fr 33 år till 40 :-/ Vet inte om jag törs gå vidare med fostervattenprov/moderkaksprov om vi får dåliga odds på Nupp/Kub.. Hur tänker ni andra?

    Vi hoppade över KUB och gick direkt på MKP. Kändes rätt för oss då vi ville ha svar svart på vitt och inte en sannolikhetssiffra. Var jättejobbig väntan både på att få göra testet och på att få svaret, samt sedan innan vi visste att inget hänt pga just testet (infektion mm). Trots all oro ångrar jag inte att vi gjorde MKP och nu efter att RUL också är avklarat känner jag mig tryggare och mer avslappnad.
    Det viktigaste är att man gör det man själv känner är rätt. Lycka till!
  • Daphnia

    Hej förresten, har nyss fyllt 40 och väntar andra barnet. BF är 6 augusti. Bor i Tyresö.
    Hoppas att det är ok att jag hoppar in här. :)

  • Daphnia
    Yvette71 skrev 2014-03-23 20:11:04 följande:
    Ja visst är det jobbigt innan man får resultat. Och sen om det är dåligt att gå vidare på nästa test och vänta ännu mer på svar.. hmm inte lätt det här. Men visst är det så att man kan göra MKP tidigare än FVP?
    Vilket är att föredra? Har läst mej till att risken för missfall är densamma för båda proven (1%?) men är det någon skillnad på att ta testen, dvs smärta eller om det ena testet är mer komplicerat att ta?

    Känns jätteskönt att ha en egen liten grupp att diskutera med som är i samma ålder :)
    Jag bor på södermalm

    Ja, vi valde MKP just för att man gör det tidigare än FVP. Tidigare test ger tidigare resultat och tidigare möjlighet att OM det skulle vara svåra missbildningar - avbryta graviditeten (ve och fasa!!)
    Jag kan inte jämföra de båda i smärta eller komplexitet. Jag tyckte att det gick smidigt att ta MKP, men det var ju inte helt utan obehag (jag blundade hela tiden :) - är galet spruträdd, men klarade det ändå).Tror inte att jag hade upplevt FVP som mindre obehagligt. Det är ju sticket jag fasar för mest....
    MKP kräver att moderkakan ligger lämpligt till - annars får man vänta till FVP, men för mig var det värt en eventuell extra sväng till sjukhuset om så skulle varit fallet.
    Vila ska man ju göra efter båda testen, så jag tror inte att det är någon skillnad på det heller.

    Men som sagt, jag har bara erfarenhet av MKP.
  • Daphnia
    16Mars2014 skrev 2014-04-01 10:59:29 följande:
    Hej!

    Fick mitt första barn den 16/3 2014 och är 40 år, valde att göra moderkaksprov för att vara säker på att allt var ok. Det kändes väldigt bra!
    Är det någon som redan fått barn under 2014 och som vill ses och dela erfarenheter, promenader och fikastunder etc?

    Grattis till bebisen!
    Får inte min förrän i augusti, men träffas gärna därefter (jobbar för fullt än så länge). Var bor du?
  • Daphnia
    Anninka skrev 2014-04-25 15:59:08 följande:

    Hej. Jag är också intresserad av att ses och dela erfarenheter, promenera osv.


    Jag är 45 år och väntar mitt andra barn med BF den 16/5.


    Jag har en son som är 19 år men allt känns nytt och annorlunda denna gången.


    Då var jag först att få barn av alla mina vänner och hade ingen att dela någonting med så det skulle vara underbart att ha det denna gången. Bor i Bandhagen men kan absolut åka för att ses Glad


     


    Hej
    Jag bor inte så långt ifrån dig - Tyresö närmare bestämt. Har bf i augusti. Väntar precis som du mitt andra barn. Mitt första barn - en  son - är snart 10 år. Själv är jag 40 (min man likaså).
  • Daphnia
    Anninka skrev 2014-05-16 21:45:50 följande:

     


    Daphnia då bor vi nära ja, kul  Skrattande
    Augusti är inte så långt borta det heller..


    Hoppas ni alla mår bra och att vi faktiskt får till att ses!


     


     


    Ja, det är inte långt till Bandhagen härifrån. :)

    Med mig och Räkan är det bra. Hon skrämde oss rejält på Valborgsmässoafton då värkarbetet satte igång och vi fick åka in till SÖS på kvällen. Blev skickad i ambulans därifrån till Huddinge sjukhus oich låg kvar i nästan en vecka på antenatalen. Som tur var fick de stopp på henne i tid, men nu är jag hemma sjukskriven. 14 veckor tidigare än beräknat känns lite väl mycket!! Nu hoppas vi att hon är nöjd där inne ett bra tag till. Har fått Bricanyltabletter utskrivna att ta ifall det skulle sätta igång igen, så att jag kan ta dem på väg till sjukhuset.
    Kanske blir en riktig liten "drama queen", det här! :)

    Hur går det för dig, Anninka, har bebisen kommit?
  • Daphnia

    Anninka... Vad jobbigt med väntan, jag hoppas att den är över och att du fått din lilla bebis nu! Om inte, så kan det iaf inte vara långt kvar nu! Min lilla räka håller sig kvar ännu, även om jag hade mina funderingar igår natt när jag hade ordentliga sammandragningar som ländes rejält. Vaknade a. Dem flera gånger. Hon får allt lugna sig några veckor till, den här lilla damen, så att vi slipper spendera flera veckor på sjukhuset fyllda av oro i sommar! Hör av dig så att jag får veta hur det hår för dig. Håller tummarna för att du har fullt upp med att gosa med bebisen nu!

  • Daphnia
    Anninka skrev 2014-06-02 11:27:19 följande:

    Ja nu har hon kommit!! Hjärta


    Den 25/5 sent på kvällen. Det känns helt fantastiskt. Allt gick bra och hon mår bra och har redan börjat växa till sig igen efter viktnedgången.


    Har varit extremt trött hela veckan men nu har vi fått sova några timmar i sträck de senaste två nätterna så det känns mycket lättare igen Skrattande

    Det är helt otroligt vad våra kroppar klarar av. Jag känner mig förundrad och tacksam över att få vara med om det här. Jobbigt är det ja men det är sååå värt det!

    Ta hand om dig Daphnia. Håller tummarna för att din lilla stannar där inne ett tag till GravidHjärta


    Åh!! GRATTIS!! Vad härligt att allt gick bra och att hon växer som hon ska. :)
    Förstår att du har varit trött, men skönt att du känner att du börjar "komma tillbaka" och har fått sova lite mer.
    Ja, kroppen är fantastisk! Tänk att de små liven finns där inne och växer till sig och sedan kommer de ut och är små färdiga människor! Underbart!
    Min lilla Räka är kvar och verkar ha det finfint där inne nu. Mycket rörelser och aktivitet. :)
    Sköt om dig och vila när du har tillfälle!!
  • Daphnia
    loka2000 skrev 2014-06-16 08:34:24 följande:

    Hej på er :) jag blir 43 i sommar och väntar mitt första barn (oplanerat , åt ppiller) jag är glad, rädd, och skulle bli jätteglad om vi kunde alla dela tankar här haha
    kan tillägga att min pojkvän fick panik o flipp o ville inte ha barn nu. och just nu är vi lite osams o allt är jobbigt mellan oss,,,får se om han väljer att dela denna resa med mig el inte...mkt svår sits...men jag vill behålla , kan inte ta bort pyret..


    Välkommen!

    Oj! Vad jobbigt med pappan, men grattis till pyret i magen! Hoppas att det löser sug mellan er. Han behöver kanske bara vänja sig lite vid tanken?

    Jag delar gärna tankar och erfarenheter.

    Är 40 år och väntar barn nr 2. Mitt andra barn är 10 år, så det var ett tag sedan sist för mig. :)
  • Daphnia

    Loka 2000:

    För oss går det bra (nu). Är i vecka 33. Gjorde moderkaksprov ivecka 12 som visade normala resultat. Låg inne på sjukhuset ca en vecka i vecka 26 pga att bebisen ville komma för tidigt. De lyckades stoppa henne (det är en lillasyster) och efter det har jag varit sjukskriven. Har känts konstigt att gå hemma, men bättre nu när sonen har fått sommarlov och är hemma med mig på dagarna.

    Hur är det med dig, hur mår du?

Svar på tråden Söker mamma-grupp för 40+are i Stockholm!