• hope27

    Vill bli gravid efter avbruten graviditet

    För bara några dagar sen avbröt vi graviditeten (pga allvarligt hjärtfel) i v 16 (fick föda ut pojken och därefter fick de göra en skrapning för att få bort moderkakan, den ville inte komma ut själv). Det är det värsta jag någonsin har varit med om, och tomheten och saknaden efter min fina lilla pojke som jag känner nu går inte att beskriva med ord. Jag vet att jag aldrig kan ersätta min pojke med en annan bebis men jag kan inte sluta tänka på att bli gravid igen så fort som möjligt. Det är den enda tanken som håller mig från att inte bryta ihop helt nu. 


    Det jag nu funderar på är hur länge man bör vänta? Hur länge väntade ni som varit med om samma? Gör det någon betydelse i hur länge man bör vänta om man har fått göra en skrapning också? Alla läkare och barnmorskor säger helt olika så jag tänkte att det är bäst att höra med er som faktiskt varit med om detta och blivit gravida igen. Det som skrämmer mig lite är den läkaren som sa att det är större missfallsrisk om inte väntar 3 menscyklar.... 



    Jag vill försöka igen direkt efter första mensen. Bortsett från att jag blödde mycket på sjukhuset, har jag knappt haft någon blödning hemma. Inte heller någon smärta och det lilla som jag blöder nu börjar se ut som det sista... ja, ni vet nog hur jag menar. Så jag tror att min kropp återhämtar sig bra i alla fall. Detta var vårt första barn. Har aldrig haft missfall tidigare, blev gravid på andra försöket och enligt läkaren var detta bara en slump.... så jag hoppas innerligt på att jag har någon fördel i alla fall för att bli snabbt gravid igen och få ett friskt barn. 

    Kram till er alla som varit med om samma <3


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2014-02-11 16:33
    ingen som kan svara??? pls ni med erfarenhet...
  • Svar på tråden Vill bli gravid efter avbruten graviditet
  • Charlie40
    hope27 skrev 2014-07-16 11:32:21 följande:

    Hej på er =)

    Skulle bara berätta att nu har jag äntligen plussat på 5:e försöket =) Är glad men det känns overkligt. Och glädjen är reserverad på något sätt. Och samtidigt blir jag lite ledsen. Förlossningsdagen för min pojke skulle vara nu den 24/7... massa känslor nu... =(

    Men det blir nog lättare med tiden, får ta en dag i taget.


    Åhhhh vad mysigt, underbart och jobbigt. Jag förstår precis dina känslor. Det väntar ca 13 jobbiga veckor innan man VET. Jag väntar på ett plus och känner både att jag vill och inte vill. Konstig känsla. Önskar er all lycka!!

    Kram
  • lnzmra

    Håå va roligt för er, massa känslor förstår jag.
    Vi väntar på ett plus med.

    Vår ängel är i minneslund nu det känns skönt att veta.

  • räkans

    Grattis, vad kul! Förstår de dubbla känslorna, känner samma för när det förhoppningsvis lyckas för mig.

  • hope27

    tack tjejer =)

    vänta har känts sååååå lång. nu när det har hänt kan jag knappt fatta. hoppas bara allt går vägen nu. i samma stund som glädjen kommer, väcks även oron. men förhoppningsvis har man turen på sin sida denna gång.

    inzmra, skönt att er ängel är i minneslunden, kändes lite som en lättnad tyckte jag själv.

    i morgon sticker jag till turkiet, ska försöka koppla bort allt och faktiskt slappna av. hoppas ni njuter av sommaren och solen också =)

    nojar dock över strålning från flyget nu när man är i så tidiga och "känsliga" veckor. Någon som vet något om det? vill verkligen inte bli sån att jag nojar för minsta lilla, men det är svårt när man redan råkat ut för det som man har.

  • lnzmra

    Underbart, länkar tills jag själv plussar igen, köpt hem gravtest.. En månad sedan nu vi avbröt.. Svårt att veta när man ska testa har inte haft mens än.
    Ja det va en lättnad och att det gick så fort!
    Hå så härligt! Hoppas ni får en bra resa och att du kan slappna av.
    Vet inte hur det är med det men om det hade varit farligt hade man ju inte fått flyga i graviditeten så tidigt, är väl mer senare som de råder att inte flyga?

    Kram

  • Mia8302

    Åh, grattis hope27! Vilka roliga nyheter. Hoppas verkligen det går vägen denna gång, det är så värd! Appropå det där med strålning på flyget tror jag inte du behöver vara orolig. Hade det funnits några belägg för det, hade man säkert hört om det ellet barnmorskan sagt det. När jag var på inskrivning rekomenderade hon t.o.m oss att resa bort för att ha det gott tillsammans. Hon sa även att en frisk graviditet är väldigt stark och det är inte mycket som kan avbryta den. Men jag förstår att du är orolig, det är inte alls konstigt. Jag hoppas ändå du kan koppla av och ni får en skön resa!

    Själv har vi nu, 5 mån(!) efter avbrytandet, blivit kallade till ett återbesök på kvinnokliniken. Jag ringde förra vecka och beklagade mig på hur värdelöst det kändes att inte ha fått komma på återbesök, eller fått obduktionssvar eller besked om att han finns i minneslunden. Att jag börja må riktigt dåligt över det, vilket jag gör. Så det verka ju som att nåt hände då, sen vad de kommer säga vet jag inte. Har de inte fått svaren då går jag nog i taket...

    I helgen var jag så illamående 2 dgr innan BIM. Var nästan säker på att jag var gravid. Men så kom mensen och sen migrän på det och allt var jobbigt. Vi låg verkligen i denna månaden, men icke. Efter avbrytandet ville jag bara bli gravid igen, men sorgen har verkligen kommit ikapp mig eftersom vi skulle haft BF nu på lördag 19/7.. Sen har allt tagit sån tid, det är så frustrerande. Det har varit tufft.

  • Mia8302

    Insåg att det jag skrev som barnmorskan sa var lite okänsligt. Jag blir själv lite provocerad när jag tänker på det; att jag inte drack en droppe alkohol, åt alla kosttillskott, gick på akupunktur, tog det lugnt, försökte leva väl för mig och bebisen - och så gick det ändå fel. När jag vet en som rökte under grav och fick en frisk bebis. Det är provocerande. Så varför jag skrev det hon skrev är för att jag tror man inte ska va för hård mot sig själv. Det som sker det sker... Man kommer nog långt med sunt förnuft.

  • lnzmra
    Charlie40 skrev 2014-07-07 19:34:47 följande:
    Prova grav teststickor där kan du ju se om det ökar eller minskar. Dom är ju billiga att slösa med oxå. Det är ju svårt att veta om ngn ny graviditet finns om hcg inte hunnit gå ner mellan graviditeterna. Jag blir galen av att inte veta hur min kropp funkar just nu.
    Nu Charlie40 har jag testat gravsticka och den visade negativt på första så nu vet man nästa gång om det blir positivt så är det ny graviditet.

    Mensen har dock inte kommit än..
  • Charlie40

    Blir snart tokig!! Har tagit testlagrets gravstickor för att se om hcg går ner, tycker det sett negativt ut hela tiden men igår ngt liiiitet rosa streck. Tagit äl test som varit negativa 5 dagar och härom dagen kom en blinkande gubbe som varit där i tre dagar nu, yes tänkte jag!!! Äl på G! Tog ett cb digital och där står gravid 1-2?!?! Va? Kan det vara ett nytt litet liv eller fortfarande gammalt hcg?! Men då bör ju äl testen varit positiva och även testlagrets?!?! Hjälp!! Blir galen

Svar på tråden Vill bli gravid efter avbruten graviditet